واگویهها یکسال بعد از مرگ برادر
حادثه هفته گذشته در برودپیک و از دست رفتن سه کوهنورد دیگر ایران باعث شد، فدراسیون کوهنوردی مصاحبه رییس این فدراسیون را که قبل از اعزام این تیم به هیمالیا انجام شد، روی خروجی خود قرار دهد که در آن نام چند تن به عنوان کوهنوردانی که مجوزی برای صعود نداشتند، عنوان شود. در این بین نام جعفر ناصری هم دیده میشد. جعفر ناصری، از هیمالیانوردان ایران سال گذشته در راه صعود به قله ماناسلو درگذشت. این در حالی است که برادر زندهیاد ناصری گفت: فدراسیون کوهنوردی برای تبرئه خودش این موارد غیرواقع را میگوید.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، صادق ناصری اظهار کرد: برادرم، زنده یاد جعفر ناصری سال گذشته در راه صعود به قله ماناسلو، چهارمین قله بلند دنیا با ۸۱۶۳ متر ارتفاع درگذشت. متاسفانه مسئولان فدراسیون برای تبرئه خودشان و کارهایی که انجام داده اند. در روزهای اخیر مسئولان به جای دلداری خانواده سه قهرمان کوهنوردی ایران داغ ما را هم تازه کرده اند. متاسفانه آقایان حالا زیرحرفشان زده اند و در سایت فدراسیون حرف هایی را که زده بودند، اصلاح کردند و چیزهایی را که به ضررشان بود، برداشته اند!
وی ادامه داد: فدراسیون کوهنوردی اسامی هیمالیانوردانی را که مجوز نداشته اند، اعلام کرده و نام برادر من هم در بین آنان دیده می شود. فشار روی فدراسیون زیاد است که به همین خاطر حرف های خودشان را اصلاح می کنند. در این دو روز که واکنش ما را دیده اند، تماس می گیرند و می گویند که علیه فدراسیون موضع نگیرید. حتی شخص رییس فدراسیون برای من پیامک فرستاده که این حرف ها را نگویید. آنها با این کارها وجاهت خودشان را زیر سوال می برند.
برادر زنده یاد ناصری همچنین گفت: متاسفانه صحبت های فدراسیون کذب محض است و برادر من با مجوزی که از فدراسیون گرفته بود، به ماناسلو رفت و جان خود را از دست داد. برادر من از عوامل فدراسیون بود و تمام تمریناتش با هماهنگی فدراسیون بود. حالا چطور شده که می گویند او مجوز نداشت؟ البته فدراسیون آنقدر سوگلی دارد که برای گرفتن مجوز نوبت به امثال برادر من نمی رسد.
وی تصریح کرد: فدراسیون به چه حقی مجوزی را که خودش صادر کرده، قبول ندارد. دقیق می دانم همین چند نفر که در برودپیک دچار حادثه شدند، هم بارها برای گرفتن مجوز تلاش کردند اما فدراسیون به آنها مجوز نداد.
این کوهنورد اظهار داشت: فدراسیون هیچ اقدامی برای نجات برادر من انجام نداد و همان روز اول آمدند و مرگ برادرم را تسلیت گفتند. روزی که آن حادثه برای برادم اتفاق افتاد، شعاعی، رییس فدراسیون در ماکالو بود که به ما گفتند، به سمت ماناسلو رفته و پیگیر کارهای امداد و پرواز دادن هلی کوپتر برای برادرم است. ما که دچار شوک بودیم با خوش باوری این حرف ها را باور کردیم. بعد از آن که خودم به ماناسلو رفتم، با شرکتی که فدراسیون می گفت کارهای امدادی را انجام می دهد، صحبت کردم. گفتند که آنها هیچ پروازی نداشته اند و شعاعی تنها به ماناسلو آمد و در هتل بود. این چه امدادی بود که آنها انجام دادند؟ من و خانواده ام به خاطر این دروغی که به ما گفتند هیچ وقت مسئولان فدراسیون را نمی بخشیم و رها نخواهیم کرد.
صادق ناصری خاطرنشان کرد: مادر پیر من به خاطر دیدن جنازه فرزند خود طلاهایش را فروخت تا من به هیمالیا بروم و برای پیدا کردن جنازه برادرم جستجو کنم که ناموفق هم بودم اما فدراسیون هیچ کمکی به ما نکرد. من برای رفتن به منطقه حدود ۱۶ میلیون تومان هزینه کردم که واقعا همین هم در توانمان نبود و با فروش طلاهای مادرم توانستیم این کار را انجام دهیم. با این پول توانستم تا کمپ اصلی بروم و چون پول نداشتیم، نتوانستیم هیچ هلی کوپتری را برای پرواز هماهنگ کنیم. با توجه به اینکه مجوز شورای برون مرزی را داشتیم حتی ارز دولتی بگیریم و برخی کارها را هماهنگ کنیم که گفتند این ارز دولتی به شما تعلق نمی گیرد. با این شرایط می بینید که داشتن مجوز به درد هیچ کس نمی خورد اما نداشتن آن به سود فدراسیون است و می تواند خودش را تبرئه کند.
وی خاطرنشان کرد: آن زمان حتی رییس فدراسیون در ختم برادرم حضور پیدا نکرد و این داستان برای این سه ورزشکار در حال تکرار است. خوشحالم که بعد از ۱۴ ماه می توانم حرف های قلبم را بزنم و کمی آرام شوم. برادرم و تیمش قصد داشتند به اورست بروند اما مسئولان فدراسیون درخواست کردند این قله را فتح کنند و آنها تغییر مسیر دادند. برادر من آدم بی تجربه ای نبود و چهار بار راهی هیمالیا شد.
ارسال نظر