به گزارش پارس ، به نقل ازفارس، ابوالقاسم شمس با اشاره به دستور رئیس جمهور مبنی بر واگذاری سهام باشگاه پرسپولیس به پیشکسوتان و بخش خصوصی آن هم تا پایان دولت دهم، گفت: ما در سازمان خصوصی سازی کار خودمان را بر اساس سیاست های کلی اصل ۴۴ و قانون بودجه انجام می دهیم اما این که آقای رئیس جمهور به وزیر ورزش دستور دادند سهام باشگاه پرسپولیس به بخش خصوصی واگذار شود، من در جریان نیستم؛ ما بر اساس قانون خصوصی سازی وظیفه خود را انجام می دهیم؛ قانون خصوصی سازی برای سال ۹۲ تکلیف کرده که دولت باید سهام دو باشگاه پرسپولیس و استقلال را از طریق بازار سرمایه به مردم واگذار کند.

  وی ادامه داد: آن چیزی که بر سازمان خصوصی سازی تکلیف است که زیر مجموعه وزارت اقتصاد و دارایی محسوب می شود. ما هم در سازمان خصوصی سازی به وظایف خود عمل خواهیم کرد. اینکه به وزیر ورزش ابلاغ شده سهام پرسپولیس را واگذار کند، بحث اهلیت واگذاری بوده و من اطلاعی ندارم.

معاون خصوصی سازی کشور اضافه کرد: اینکه تا پایان دولت دهم چگونه سهام باشگاه پرسپولیس و از چه طریقی به بخش خصوصی واگذار شود، من اطلاعی ندارم اما تکلیفی که در قانون بودجه امسال آمده واگذاری این دو باشگاه از طریق بازار سرمایه اشاره شده که دولت مجاز است سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس را تا پایان سال ۹۲ از طریق بازار سرمایه واگذار کند و منابع حاصل از آن را به خزانه واریز کند از طرفی هم واگذاری ها در طول سال همواره توسط سازمان خصوصی سازی انجام می شود.

شمس تاکید کرد: تاکنون سابقه نداشته که سهام یک شرکت یا بنگاه به دستگاه دیگری بگویند واگذار کنند. من نمی دانم شاید مفهوم نامه ریاست جمهوری این طور نبود که وزارت ورزش باید سهام باشگاه پرسپولیس را به بخش خصوصی واگذار کند و رسانه ها اینطور به آن دامن می زنند. شاید این موضوع اشاره شده که وزارت ورزش شرایط را برای واگذاری فراهم کند. محتوای نامه چون چیزی به ما ابلاغ نشده است، ولی اینکه دستگاه متولی واگذاری ها که سازمان خصوصی سازی است، اینکه دستگاهی که شرکت سهامش متعلق به آن است چه اقدامی باید انجام دهد این هم یک بحث است یعنی آن هم کمک کند به وزارت اقتصاد و دارایی و سازمان خصوصی سازی، آماده سازی اش، پذیرش، در بورس یا فرابورس یا اصلا این شرکت را مثال نمی زنم مجموعه شرکت های و بنگاه هایی که می خواهد واگذار شود دستگاه مربوطه باید همکاری کند تا سازمان خصوصی سازی و یا همان وزارت اقتصاد و دارایی در بحث آماده سازی و واگذاری آن شرکت ها به شکل مطلوبی عمل کند. یعنی اگر آنها همکاری نکنند عملا در کار یک مقدار مشکل ایجاد می شود.

معاون خصوصی سازی کشور در پاسخ به این سؤال که آیا تاکنون همکاری های لازم از سوی وزارت ورزش و جوانان در پی واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس انجام شده است، گفت: وزارت ورزش و جوانان موافق واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس بوده است یعنی از وقتی که دکتر عباسی آمده است بحث اینکه سهام این دو باشگاه واگذار شود، نیست دولت هم در کنار وزیر مربوطه موافق واگذاری این دو باشگاه بودند. ولی یک مشکلاتی وجود داشت از جمله بحث ساختار نامناسب مالی که در این دو شرکت نمود پیدا کرده بود و همین مسئله باعث شده بود عملا واگذاری شان به بخش خصوصی مشکل شود. اقدامات خوبی در سال گذشته انجام شد اواخر سال گذشته دو مجموعه ورزشی درفشی فر و پرسپولیس و مرغوبکار را به استقلال دادند تا کارهای ارزش سرمایه انجام شود. این ارزش سرمایه ها انجام شود باز هم با مشکلاتی برخورد کردیم این مشکلات به مرور دارد حل می شود. انشاءالله افزایش سرمایه انجام شود صورت هایی بوجود آید که ما برویم از طریق فرابورس پذیرش این دو باشگاه را انجام دهیم. بعد از اینکه پذیرش انجام شد بعد بیاییم عرضه های تدریجی را ارائه کنیم و بعد از آن اگر ممکن است عرضه را بلوکی انجام شود.

وی افزود: این طریق واگذاری از فرابورس و بازار سرمایه است که در قانون بودجه هم به آن اشاره شده اما یک فرق با تمامی اقداماتی که صورت می گیرد تا کار خصوصی سازی این دو باشگاه استقلال و پرسپولیس از طریق فرابورس قابل پذیرش نیست. در فرابورس هم افزایش سرمایه در این ساختار مالی اش که درست شود و هیئت پذیرش را بقبولانیم که این شرکت می تواند پذیرش شود اما یک موقع است که عرضه سهام در بازار سرمایه قابل پذیرش نیست، آن وقت راه حلش این است که ما کارشناس بگذاریم بروند قیمت گذاری بکنند در واقع در یک جا و در بلوک های مختلف سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس را واگذار کنیم. به این نوع واگذاری سرمایه بازار سوم گفته می شود.

شمس خاطرنشان کرد: سازمان خصوصی سازی بر اساس قانون باید دو باشگاه استقلال و پرسپولیس را تا پایان سال ۹۲ از طریق بازار سرمایه به بخش خصوصی واگذار کند و از طریق بورس که قابل واگذاری نیست از طریق فرابورس نیز باید پذیرش صورت بگیرد و بعد از آن عرضه تدریجی و عرضه بلوکی صورت می گیرد مگر اینکه از طریق فرابورس واگذاری سهام قابل پذیرش نباشد آن وقت توسط کارشناسان سهام این دو باشگاه قیمت گذاری شده و سهامش یکجا و یا در دو بلوک عرضه می شود.

معاون خصوصی سازی کشور اضافه کرد: طی مراحل واگذاری سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در صورت روتین بودن کارها نزدیک به ۳ ماه طول خواهد کشید، اگر قیمت پایه داشته باشم و به هئیت واگذاری برویم قیمت گذاری ها انجام خواهد شد و اقدامات بعدی آن نزدیک به ۳ ماه طول خواهد کشید. در مجموع برای انجام این کار حداقل به ۶ ماه زمان نیاز است