۵ نکتهای که باید درباره شگفتیساز لالیگا بدانید
ختافه این فصل با بوردالاس مربیاش که شبیه ریاضیدانهاست توانسته همه را در لالیگا غافلگیر کند.
رئالمادرید در هفته سیوچهارم رقابت های لالیگا برابر ختافه به تساوی بدون گل رسید تا به زعم بسیاری، یکی دیگر از نتایج ضعیف این فصلش را ثبت کرده باشد. بااین حال و با نگاهی دقیقتر به شرایط این روزهای جدول ردهبندی لالیگا، مشخص میشود رئالمادرید برای تقابل با این حریف کم نام و نشان اصلاً کار سادهای نداشته است؛ شاید ختافه اسم بزرگی نداشته باشد ولی در این فصل نمایش بزرگی داشته و حالا یکی از کاندیداهای گرفتن سهمیه لیگ قهرمانان اروپا برای فصل بعد است! خود همین موضوع نشان میدهد این تیم یکی از شگفتیهای این فصل رقابتهای لیگ اسپانیا است و میتواند در ادامه به شگفتیسازیهای ادامه بدهد. اما سوال اصلی این است که چطور تیمی مثل ختافه تبدیل به یکی از غولهای این فصل فوتبال اسپانیا شده است؟ در ادامه به ۵ مورد مهم که باید درباره این تیم بدانید اشاره شده است.
۱) از زمانی که بوردالاس آمد
از سال ۲۰۱۶، مردی که پشت موفقیتهای ختافه ایستاده است همان کسی است که روی نیمکت این تیم مینشیند؛ مردی با عینک مشکی به روی چشم که شبیه ریاضیدانها است. حالا که صحبت از ریاضی شده باید درباره عدد و آمار هم صحبت کرد چون آمار خوسه بوردالاس نشان میدهد این تیم رشد بسیار محسوسی در طول چند سال اخیر داشته است. ابتدا باید به داستان صعود آنها به لالیگا اشاره کرد؛ سال ۲۰۱۷ آنها توانستند با بردن اوئسکا در پلیآف، به مرحله نهایی صعود نزدیک شوند. سپس در بازی نهایی هم در بازی رفت و برگشت توانستند از سد تنریف عبور کنند و جواز ورود به لالیگا را به دست بیاورند. در همان اولین فصل حضورشان در لیگ که سال ۲۰۱۸ به دست آمد آنها در جایگاه قابل اعتنای هشتم ایستادند؛ آنهم با ثبت یک رکورد خارقالعاده: ختافه در ۳۸ بازی فقط ۳۳ گل خورد تا عنوان سومین خط دفاعی برتر لیگ را از آنِ خودش کند. در این فصل اما شرایط برای آنها به مراتب هم بهتر است چون پس از ۳۴ هفته فقط ۲۹ گل خوردهاند که پشت سر تیم اتلتیکومادرید به عنوان دومین خط دفاعی برتر لیگ شناخته میشوند! حالا که پای اتلتیکو هم به میان امده باید به سیستم بازی بوردالاس اشاره کرد که کپی برابر اصل همان سیستمی ۲-۴-۴ ای است که سیمئونه در اتلتیکومادرید پیاده است. بوردالاس هم در بازیهایش درصد مالکیت توپ را به رقیب میدهد و خودش سعی میکند با انسجام تیمی در پی پرس کردن حریف باشد. البته قابلیت بالای بازیکنان ختافه روی ضربات ایستگاهی هم چشمگیر است. خب همین فاکتورها دست به دست هم داده تا بوردالاس در عرض سه سال یک ماشین جنگی را بسازد. سه سال دقیقاً همان مدت زمانی است که دپورتیوو آلاوس را ترک کرد و به ختافه رفت؛ همان آلاوس که با سیستم ۲-۴-۴ اش همه را زمانی سردرگم و شگفتزده کرده بود.
۲) MMA!
بحث حضور در رقابتهای حرفهای بوکس MMA نیست بلکه بحث درباره مهاجمان این فصل ختافه است! اگر ختافه در این فصل توانسته خودش را به جمع ۴ تیم برتر لیگ اسپانیا برساند به خاطر دقت در زدن ضربات آخر هم بوده است. نکته اینکه این تیم در پایان ۳۴ هفته توانسته ۴۳ بار دروازه رقبا را باز کند؛ یعنی همین حالا یک گل بیشتر از کل فصل گذشتهشان زدهاند. حالا این کارایی خط حمله چطور پیش آمده است؟ ماجرا مربوط به حضور سه بازیکن تهاجمی ختافه است؛ اولی جیمی ماتا است؛ کسی که توانسته ۱۴ گل بزند. فصل خوبی را پشت سر گذاشته و برای اولین بار هم به تیم ملی اسپانیا دعوت شده است. دومین «م» تهاجمی این مثلث خورخه مولینا است که توانسته ۱۳ بار برای تیمش گلزنی کند. سرانجام بازیکنی که این مثلث را کامل میکند آنخل رودریگس است که توانسته ۷ بار گلزنی کند. نکته درخور توجه اینکه MMA ختافه در این فصل روی هم ۷۹ درصد گل های تیمشان را زدهاند.
۳) جنه، بدون مشابه
اگر MMA برای گلزنی ختافه تلاش می کند این یکی یعنی جنه داکونام برای گل نخوردن تیمش بازی میکند؛ مدافع توگویی ختافه ضامن خط دفاعی تیمش است و کمتر مهاجمی میتواند از دست او به راحتی فرار کند. تنها نقطه تاریکی که در بازی این فصل او به چشم میآید گرفتن کارت قرمز سختگیری بود که در تقابل با سویا گرفت؛ بازیای که البته باز هم ختافه در آن برنده شد و با ۳ گل یکی از رقبای مستقیمش در جدول ردهبندی را شکست داد. این ملیپوش توگویی دو فصل را در آلکورکون سپری کرده و بعد هم به بلژیک رفته تا برابر سنتترویدن بازی کند. سپس هم که دوباره به اسپانیا برگشت و از آن به بعد برای ختافه به میدان میرود. اگر تیمش این روزها یکی از بختهای گرفتن سهمیه لیگ قهرمانان اروپا است، طبیعتاً به خاطر حضور موثر او در قلب خط دفاعی است.
۴) FF فرانسوی
برای کامل شدن پازل تاکتیکی که مربی ختافه برای تیمش در نظر گرفته باید به دو مهره فرانسوی آنها هم اشاره کرد؛ اولی بازیکن سابق استراسبورگ یعنی دیمیتری فولکیه است که به عنوان مدافع راست برای ختافه خریداری شد ولی حالا به عنوان هافبک راست در این تیم بازی میکند. او در ۲۲ بازی ای که برای تیمش به میدان رفته توانسته سه بار هم گلزنی کند. دومین فرانسوی این تیم اما حسابی سرشناس است؛ بازیکنی که در آرسنال، میلان و مارسی بازی کرده کسی نیست جز متیو فلامینی! او البته بیشتر از آنکه به درد ترکیب اصلی ختافه بخورد نقش ارزش افزوده را برای تیمش دارد چون در این فصل کلاً ۹ بازی بیشتر بازی نکرده و از این تعداد هم فقط ۳ تایش را به عنوان بازیکن ثابت وارد زمین شده است. فلامینی به خوبی میداند روزهای پایان فوتبالش نزدیک است ولی گرفتن سهمیه لیگ قهرمانان اروپا برای فصل بعد میتواند بهترین پاداش برای حضور دلگرمکنندهاش در این فصل باشد.
۵) والنسیا، دشمن قسم خورده
ختافه در مادرید بازی میکند و میتواند رقبای زیادی برای برگزاری یک دربی داشته باشد. رئالمادرید، اتلتیکومادرید، رایووایکانو و یا لگانس؟ اگر قرار به انتخاب رقیب باشد، دست این تیم باز است ولی جالب است که ختافه با هیچکدام از این تیم ها به اندازه والنسیا دشمنی و رقابت ندارد. اخرین شاهدش هم میتواند دعوای دو مربی یعنی خوسه بوردالاس و مارسیلینو گارسیا در یکچهارم نهایی رفت کوپادلری باشد جایی که ختافه یک بر صفر برنده شد.
ارسال نظر