به گزارش پارس ، به نقل ازفارس، حسن غفوری فرد در سال های نه چندان دور به عنوان رئیس سازمان تربیت بدنی و رئیس کمیته ملی المپیک فعالیت های گسترده ای را در عرصه ورزش کشور انجام داد. وی شناخت خوبی از لایه های پنهان ورزش ایران دارد و در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و همچنین به بهانه مسابقه حساس تیم ملی فوتبال کشورمان مقابل لبنان و کره جنوبی به سراغ وی رفتیم و مصاحبه ای را با این مدیر ورزشی انجام دادیم که در زیر اظهارات وی را می خوانیم:

  تیم ملی فوتبال کشورمان مقابل قطر در دوحه نتیجه خوبی را کسب کرد و امروز بازی مقابل لبنان را پیش رو داریم؛ نظر شما در این ارتباط چیست؟

پیروزی خیلی خوبی را مقابل قطر کسب کردیم، البته در حال حاضر شرایط ما طوری است که باید از این برد خوشحال باشیم وگرنه قطر و این قبیل تیم ها مقابل ما حریف مهمی نبودند ولی چون متاسفانه ما یک سریال باخت در رقابت های مقدماتی جام جهانی داشتیم و مقابل لبنان و این قبیل تیم ها شکست خوردیم.

پیروزی مقابل قطر باعث شد برای صعود به جام جهانی امیدوار شویم، برد مقابل قطر مردم را خوشحال کرد و امید صعودمان به جام جهانی نیز افزایش داد. در کل نتیجه خوبی بود که در آستانه اعیاد شعبانیه برای مردم کشورمان رقم خورد.

به نظر شما تیم ملی می تواند به جام جهانی صعود کند؟

من فکر می کنم با برد مقابل قطر احتمال صعود تیم ملی زیادتر شده است، انشاالله به جام جهانی صعود خواهیم کرد. البته خیلی قابل پیش بینی نیست اما با توجه به پیروزی که تیم ملی مقابل قطر کسب کرد شانس ما را افزایش داد.

آقای غفوری فرد شما سال هاست از سازمان تربیت بدنی رفته اید آیا پس از جدایی باز هم مسایل ورزشی را پیگیری می کنید؟

من همیشه اخبار و مسایل ورزشی را پیگیری می کنم، معمولا صبح ها اولین خبر هایی که به آنها توجه دارم خبرهای ورزشی است بالاخره من هم ورزشکار بودم و هم در پست رئیس کمیته ملی المپیک و رئیس سازمان تربیت بدنی کار کردم و هم اینکه ارتباطم با ورزش الان هم برقرار است و با چند فدارسیون همکاری می کنم. به طور مثال با عضو هیئت رئیسه فدارسیون کشتی هستم و با علاقه تمامی اخبار ورزشی را پیگیری می کنم.

  انتقادی که از روسای سازمان تربیت بدنی و ورزات ورزش کنونی می شود اینکه هیچ گاه از تجربیات مدیران قبلی این سازمان استفاده نمی کنند، بعد از جدایی شما از سازمان تربیت بدنی از مدیرانی که در راس کار قرار گرفتند کسی بود که با شما ارتباط بگیرد و از تجربیات شما در مدیریت ورزش استفاده کند؟

متاسفانه خیلی کم بود، خودم که بودم از تجربیات روسای قبلی استفاده می کردم، هم آقای درگاهی و هم آقای داوود شمسی را و هم حاج مصطفی داوودی را دعوت می کردم تا از تجربیاتشان استفاده کنم. تا مدت ها با اینها در ارتباط بودم و از آنها می خواستم در سازمان تربیت بدنی ما را کمک کنند. اما بعد از آنکه از ورزش رفتم هیچ گاه ارتباطی با من گرفته نشد. البته من با آقای هاشمی طبا ارتباط داشتم اما نه به عنوان مشاور، دو تا رفیق بودیم و فقط یک بار کمیته ملی المپیک ما را دعوت کرد.

اوضاع ورزش کشور را چگونه می بینید؟

وضعیت فعلی ورزش می توانست خیلی بهتر از اینکه هست باشد، اما انچه که باید به آن توجه داشت باید امکاناتی که الان وجود دارد را با گذشته مقایسه کنیم. بودجه ورزش فعلی ما ۵ هزار بیشتر از زمان مدیریت من در سازمان تربیت بدنی است. زمان من یک میلیارد بودجه برای ورزش اختصاص داشت اما بودجه ورزش بالای ۵ هزار میلیارد تومان است. با این امکانات و توسعه فضای ورزشی که به وجود آمده می توانستیم به جایگاه های بهتری برسیم ولی متاسفانه موفق نشدیم. مثلا در فوتبال که گُل ورزش ایران و جهان است در زمان من ۴ بار قهرمان آسیا و باشگاه های آسیا شدیم اما بعد از آن حتی یک بار هم قهرمان آسیا نشدیم؛ این نشان می دهد ما نسبت به گذشته افت کرده ایم.

  علت این افت را در چیست؟

یکی از دلایل این است که از تجربیات گذشتگان استفاده نمی شود بعضا تغییرات مکرر مدیران، بعضا اختلافاتی که بین کمیته ملی المپیک با سازمان تربیت بدنی یا وزارت ورزش به وجود می آید، استفاده از افرادی که تخصص ورزشی ندارند و از جنس ورزش نیستند از جمله دلایل دیگری محسوب می شوند که باعث شدند ما افت کنیم.

  عملکرد وزارت ورزش را چگونه ارزیابی می کنید؟

وزارت ورزش تازه تشکیل شده است و زود است در مورد عملکرد آن قضاوت کنیم.

اما یک سال و نیم از تشکیل وزارت ورزش گذشته است و محمد عباسی در این پست فعالیت می کند.

الان برای قضاوت زود است، چون در ورزش کارها معمولا دیر بازده است. موفقیت هایی که معمولا الان در ورزش به دست می آوریم محصول کار قبلی ها محسوب می شود و حتی شکست هایی هم که به دست می آید همین طور است و سازندگی در ورزش خیلی بیشتر از یک سال و نیم طول می کشد.

  اهالی ورزش از رئیس جمهور آینده باید چه مطالباتی را داشته باشند ورئیس جمهور باید چه برنامه ای را برای ورزش کشور در نظر بگیرد تا شاهد شکوفایی ورزش کشور باشیم؟

ورزش یک مسئله بسیار با اهمیت است، هر رئیس جمهوری به ورزش اهمیت داده باشد هزینه های درمانی کاهش پیدا می کند. در مسئله ناهنجاری های اجتماعی، اعتیاد وزندان ها صرفه جویی هایی ارزشمند به دست می آید. رئیس جمهور آینده باید هم در ورزش همگانی وهم ورزش قهرمانی سرمایه گذاری کلان انجام دهد، به ورزش باستانی، بومی، محلی و کشتی های پهلوانی که تاریخ ما هستند اعتبار خاصی قائل شود.

  ما در المپیک نتایج نسبتا خوبی را گرفتیم، به نظر شما این نتایج روی برنامه ریزی بود یا اینکه روی خلاقیت های فردی به دست آمد؟

ما در المپیک لندن نسبت به المپیک های قبلی موفق تر بودیم و نتایج بهتری گرفتیم اما تمامی مدال های در رشته های انفرادی مانند کشتی و رزمی بوده، اما در رشته های گروهی مانند والیبال، هندبال و فوتبال مدالی نگرفتیم و حتی در رشته هایی مانند شنا و دو ومیدانی و ژیمناستیک هم موفق نبودیم، فقط احسان حدادی که یک استثنا محسوب می شود در دوومیدانی ما را صاحب مدال کرد.

ما از لحاظ رتبه در المپیک لندن به مقام بالایی رسیدیم که باید تبریک گفت اما نباید در باد این موفقیت بخوابیم و باید حرکت کرد. در ورزش های گروهی باید روی پایه ها بیشتر کار کنیم.

  شما برای موفقیت ورزش به رئیس جمهور آینده چه توصیه ای دارید؟

همان طور که مقام معظم رهبری بارها فرمودند امر به ورزش، امر به معروف است، این بهترین جمله ای است که می توان در مورد ورزش گفت، ضمن اینکه پیروزی های ما در مورد ورزش کسب می کنیم برایمان عزت سیاسی می آورد و اهمیت ورزش بسیار بالا است و باید در درجه اول رئیس جمهور بعدی قرار بگیرد.

  در مورد خصوصی سازی در ورزش چه صحبتی دارید؟

این موضوع بارها در بین اهالی ورزش مطرح شده اما در نهایت به سرانجام مشخصی نرسیده است.

ورزش باید در وهله نخست به بخش خصوصی واگذار می شد حتی قبل تر از واگذاری کارخانه ها و شرکت ها به بخش خصوصی باید خصوصی سازی ورزش صورت می گرفت چرا که ورزش مردمی است و متعلق به مردم است، تیم های بزرگی مانند استقلال و پرسپولیس باید خصوصی شوند و نقش بخش خصوصی در ورزش پررنگ تر شود.

  نحوه واگذاری تیم های استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی خیلی مهم است، نظر شما چیست؟

این دو تیم سرمایه های ملی هستند و باید در واگذاری این تیم ها دقت لازم را داشته باشیم. من معتقدم باید واگذاری تیم های لیگ برتری فوتبال را از سایر باشگاه ها شروع کنیم. در حال حاضر اکثر تیم های لیگ برتری دولتی هستند و ما نباید خصوصی سازی را از استقلال و پرسپولیس شروع کنیم. به طور مثال باید از ذوب آهن، تراکتور سازی، فولاد سپاهان، مس کرمان شروع کرده و بعد از تجربه واگذاری آنها به بخش خصوصی استفاده کنیم و تیم های مهمتری که جنبه ملی دارند را به بخش خصوصی واگذار کنیم.

  شما عملکرد علی کفاشیان را به عنوان رئیس فدارسیون فوتبال چگونه ارزیابی می کنید؟

الان زمان بازی های مقدماتی جام جهانی است و نمی توان در این باره صحبتی کرد اما بعد از این مسابقات می توانیم صحبت کنیم.

اگر رئیس جمهور آینده از شما بخواهد به عنوان وزیر ورزش فعالیت کنید، می پذیرید؟

من همیشه برای هر کاری که نظام بخواهد آماده هستم، حتی اگر بگویند برو در یک ده کدخدا شو قبول می کنم. هر جا که نظام بخواهد آماده خدمت هستم ولی برای ورزش جوان ترها بیایند خیلی بهتر است.

  اما نمی توان از کنار تجربه بالای شما هم به راحتی گذشت؟

هر وزیر ورزشی که بیاید و بخواهد از تجربیات من استفاده کند بنده هر آنچه که از ورزش بلد هستم را با کمال میل در اختیارش می گذارم و هر جای ورزش هم احساس شد که می توانم کمک بکنم، کمک خواهم کرد.

  چه اولویت هایی برای ورزش ایران نیاز است؟

اصل اول این است که ما نگاه مان به ورزش چیست؟ آیا ما می خواهیم از ورزش استفاده سیاسی کنیم؟ آیا کسانی که به ورزش می آیند می خواهند پایگاه های اجتماعی پیدا کنند یا به ورزش کشور کمک کنند؟ ما در زمان خودمان کسانی را به ورزش آوردیم که صاحب جایگاه سیاسی بودند اما نیامدند که از ورزش برای خود پایگاه اجتماعی پیدا کنند، آقای ترکان وزیر دفاع بود نیازی نداشت تا از طریق ورزش خود را به اجتماع معرفی کند، او وزیر دفاع بود و به خاطر علاقه اش به ورزش آمد و رئیس فدارسیون کشتی شد. وزرای دیگری هم که آمدند آنها جایگاه خوبی در نظام داشتند و نمی خواستند از ورزش جایگاهی برای خودشان بسازند بلکه می خواستند به ورزش خدمت کنند. دید ما به ورزش نباید دید سوء استفاده ابزاری از این حوزه باشد. مسئولان سیاسی یا غیر سیاسی که به ورزش می آیندباید هدفشان ارتقای ورزش باشد و از ورزش استفاده ابزاری نکنند چرا که خدمت به ورزش یک امر مقدس محسوب می شود و همان جمله امر به ورزش، امر به معروف یعنی واجب باید مورد توجه رئیس جمهور آینده باشد و افرادی را بیاوردکه به ورزش خدمت کنند نه اینکه با شهرتی که در ورزش به دست می آورند برای نمایندگی مجلس یا جاهای دیگر استفاده کنند. کسانی که شخصیتشان می تواند برای ورزش مفید باشد.

  طی سالهای گذشته استفاده سیاسی از ورزش باعث عقب افتادن ورزش کشور شده است؟

بله همین طور است، خیلی ها آمدند از این نمد ورزش کلاهی برای خودشان بسازند، انشاالله در دولت آینده شاهد چنین موضوعی نباشیم.