معرفی کامل حریف ژاپنی پرسپولیس در فینال +عکس
کاشیما آنتلرز ژاپن در فینال لیگ قهرمانان آسیا به دیدار پرسپولیس ایران میرود.
پس از صعود تیم پرسپولیس ایران به فینال لیگ قهرمانان آسیا دیروز هم تیمهای کاشیما آنتلرز ژاپن و سوون سامسونگ کره جنوبی به مصاف یکدیگر رفتند تا قهرمان شرق آسیا و نماینده این منطقه در بازی فینال قاره کهن را مشخص کنند.
بازی جذاب دو تیم در ورزشگاه جام جهانی سوون به تساوی پرگل 3-3 رسید و با توجه به نتیجه بازی رفت، این تیم کاشیما بود که پا به بازی فینال لیگ قهرمانان گذاشت.
کاشیما آنتلرز مانند پرسپولیس ایران، برای اولین بار حضور در فینال لیگ قهرمانان آسیا را تجربه میکند. اما نگاهی به وضعیت فعلی و برخی آمار و ارقام این تیم ژاپنی، ما را بیشتر با حریف فینال نماینده ایران آشنا میکند.
موقعیت در جدول لیگ
کاشیما که با نایبقهرمانی در فصل گذشته جی لیگ، جواز حضور در لیگ قهرمانان آسیا 2018 را به دست آورده بود، امسال تا پایان هفته سیام با 46 امتیاز در رده چهارم جدول قرار دارد. با توجه به 60 امتیازی بودن کاواساکی، عملا هیچ شانسی برای قهرمانی کاشیما در لیگ امسال وجود ندارد و این تیم میتواند نهایتا فصل را در رده دوم به پایان برساند. البته رقابت در ردههای سوم تا نهم جدول بسیار فشرده است و احتمال سقوط چندپلهای حریف پرسپولیس در چهار هفته باقیمانده نیز وجود دارد.
وضعیت در سایر جامها
به غیر از لیگ داخلی و لیگ قهرمانان آسیا، تیم کاشیما در جامهای حذفی و امپراتوری ژاپن هم رقابت میکند. البته کار این تیم در جام حذفی، همین چند روز پیش با حذف مقابل یوکوهاما به پایان رسید و حریف پرسپولیس موفق به رسیدن به فینال نشد.
اما در جام امپراتوری، کاشیما هنوز حضور دارد و پس از بازی برگشت فینال آسیا باید در مرحله یکچهارم نهایی این تورنمنت ،به مصاف ونتفورت برود. قهرمانی در این جام به نوعی راحتترین راه برای کسب سهمیه آسیا در فصل بعد است و با توجه به فشردگی شدید جدول لیگ، کاشیما نگاه ویژهای به جام امپراتوری خواهد داشت.
فرم نامناسب، نگرانی بزرگ کاشیما
تیم فوتبال کاشیما آنتلرز از تاریخ 18 شهریور تا 11 مهر 7 برد پیاپی در بازیهای خود به دست آورد و شرایط فوقالعادهای داشت؛ اما همان برد روز یازدهم مهر که در بازی رفت نیمهنهایی آسیا مقابل سوون سامسونگ رقم خورده بود، آخرین پیروزی این تیم تاکنون به حساب میآید.
حریف ژاپنی پرسپولیس از آن روز تاکنون 5 بازی در جامهای مختلف انجام داده که حاصل آنها 3 تساوی و 2 باخت بوده است. یک باخت و یک مساوی در لیگ، کار را برای این تیم در جدول سنگین رقابتها دشوار تر کرد. همچنین یک باخت و یک تساوی دیگر هم باعث حذف کاشیما از جام حذفی شد. تنها تساوی پر سود این تیم، همین نتیجه دیروز مقابل سوون بود که ژاپنیها را به فینال آسیا رساند. اما به هر حال این فرم نامناسب و عدم کسب پیروزی در 5 بازی اخیر، این فینالیست آسیا را به شدت نگران کرده است.
سختترین بازی لیگ، درست قبل از فینال آسیا
اگر مسئولان فدراسیون و لیگ ژاپن تغییری در برنامه بازیهای نماینده آسیاییشان ایجاد نکنند، کاشیما باید در فاصله چند روز مانده به بازی رفت فینال مقابل پرسپولیس، در رقابتهای لیگ به مصاف سرزو اوزاکا برود. سرزو یکی از تیمهایی است که در رقابت مستقیم با کاشیما، برای کسب عنوان سومی لیگ و راهیابی به لیگ قهرمانان 2019 قرار دارد. دیدار با سرزو سختترین بازی کاشیما در چهار هفته پایانی لیگ است و با توجه به حساسیت جدولی میتواند انرژی زیادی از این تیم در آستانه دیدار با پرسپولیس بگیرد.
نکته قابل ذکر این است که کاشیما در فاصله دیدارهای رفت و برگشت با سوون سامسونگ هم برنامه فشردهای داشت و همین مسئله، احتمال لغو بازی این تیم مقابل سرزو اوزاکا را کاهش میدهد.
عمکلرد خانگی: فوقالعاده نیست
در رقابتهای لیگ این فصل ژاپن، تیم کاشیما 15 بازی در خانه خود انجام داد که 8 برد، 4 تساوی و 3 باخت در کارنامه این تیم ثبت شد. آمار برد خانگی حدود 50 درصد، نمیتواند عدد قابل توجهی برای یک تیم قدرتمند باشد.
همچنین در لیگ قهرمانان آسیا هم آمار خانگی این تیم چندان خوب نیست. کاشیما در دور گروهی هیچ کدام از بازیهای داخل خانه خود را با پیروزی پشت سر نگذاشت و 2 تساوی و یک باخت در این دیدارها نصیب این تیم شد. اما در دور حذفی، شاگردان گو اویوا هر سه بازی خانگی خود در مراحل یکهشتم، یکچهارم و نیمهنهایی را با برد پشت سر گذاشتند.
خارج از خانه؛ در آسیا بهتر از لیگ
در 15 دیدار دور از خانه لیگ این فصل، کاشیما 5 بار با پیروزی از زمین خارج شده و 6 بار مقابل میزبانهای خود تسلیم شده است.
اما در آسیا 2 برد و یک تساوی از بازیهای سخت خارج از خانه دور گروهی کسب کرد که عامل اصلی صعود این تیم از گروه بود. در دور حذفی هم یک برد، یک تساوی و یک باخت حاصل کار ژاپنیها در خانه حریفان بود.
خط حمله و دفاع
در رقابتهای جی لیگ این فصل، کاشیما 43 گل تا به اینجا به ثمر رسانده و 5 تیم را از نظر عملکرد خط حمله بالاتر از خود میبیند. این تعداد گل در 30 بازی نشان میدهد که مهاجمان این تیم ژاپنی توانایی بالایی دارند.
در مقابل، خط دفاع این تیم چندان قدرتمند نیست. آنها در 30 بازی 37 بار دروازه خود را باز شده دیدهاند و هفتمین خط دفاعی لیگ به حساب میآیند.
در بازیهای آسیایی هم عملکرد دفاع و حمله این تیم مشابه لیگ است. به ثمر رساندن 23 گل در 12 بازی، از کاشیما یک خط حمله قدرتمند ساخته و همچنین دریافت 14 گل نشاندهنده وجود ضعفهایی در سازمان دفاعی این تیم ژاپنی است.
سرمربی؛ کم تجربه اما آشنا با فینال آسیا
گواویوا، در 46 سالگی و اولین تجربه حرفهای سرمربیگری خود موفق شده است که کاشیما را به فینال آسیا برساند. اویوا از ماه می سال گذشته میلادی به عنوان سرمربی روی نیمکت کاشیما نشسته است.
درباره دوران بازیگری او نیز نکات جالب توجهی وجود دارد. اویوا که یک مدافع میانی بود، بعد از اینکه 5 سال برای تیم ناگویا گرامپوس بازی کرد، به تیم جوبیلو ایواتا رفت و در سه فصل حضور در آنجا، یک بار قهرمان جی لیگ شد و یک نایبقهرمانی در آسیا را نیز به دست آورد.
بدین ترتیب این مربی فعلی کاشیما، با جو فینال آسیا چندان غریبه نیست. نکته جالب اینکه او با جوبیلو در آن سال، فینال را به سوون سامسونگ واگذار کرد و حالا بعد از 17 سال به عنوان سرمربی کاشیما، انتقام شخصی خود را از سوون سامسونگ گرفت.
اویوا اما در سال 2003 در انتقالی جنجالی به کاشیما آنتلرز رفت و 7 سال برای این تیم بازی کرد. او در دوره طلایی کاشیما نیز حضور داشت و 3 فصل پیاپی عنوان قهرمانی لیگ ژاپن را با این تیم به دست آورد.
بازیکنان ملی پوش داخلی
در آخرین اردوی تیم ملی ژاپن برای بازیهای دوستانه مقابل اروگوئه و پاناما، کنتو میسائو تنها بازیکنی بود که از کاشیما به تیم ملی دعوت شد. اما گن شوجی و نائومیچی یوئدا نفراتی بودند که به نمایندگی از تیم کاشیما در جام جهانی، با تیم ملی ژاپن در روسیه حضور داشتند و بخشی از عملکرد عالی ساموراییها بودند.
همچنین آتسوتو یوچیدا یکی از مطرحترین بازیکنان حال حاضر این تیم است. او که در سال 2010 از همین تیم کاشیما راهی بوندس لیگا شد و سالها برای شالکه بازی کرد، دوباره در 30 سالگی به تیم قدیمیاش برگشته است و برای کاشیما بازی می کند. یوچیدا بیش از 70 بازی ملی در کارنامه دارد و در جامهای جهانی 2010 و 2014 نیز برای ژاپن بازی کرده است.
سهمیه های خارجی
لئو سیلوا، هافبک دفاعی شماره 4 تیم کاشیما یکی از بازیکنان برزیلی این تیم است. سیلوای 32 ساله پس از چندین سال بازی در تیم های کشورش، راهی ژاپن شد و چند فصل را هم در یکی از تیم های دسته دومی این کشور سپری کرد تا اینکه فصل گذشته به کاشیما پیوست.
لئاندرو اولیویرا مورا دیگر بازیکن برزیلی تیم کاشیما است. این هافبک تهاجمی که در تیم های مطرحی از فوتبال برزیل توپ زده، سال گذشته به صورت قرضی از پالمیراس به کاشیما آمد و بعد از درخشش در ژاپن، امسال قراردادش با کاشیما قطعی شد. او درسال 2013 یک بازی ملی در کارنامه دارد و یک گل هم برای برزیل زده است.
اما به طور قطع، مهم ترین بازیکن تیم کاشیما آنتلرز کسی نیست جز عامل اصلی فینالیست شدن این تیم در آسیا. سرجیو آنتونیو سولر دی اولیویرا جونیور ملقب به «سرجینهو» ستاره 23 ساله ای است که از تیم سانتوس برزیل به کاشیما آمده است. این هافبک تهاجمی تابستان امسال به ژاپن منتقل شده و تا کنون در 14 بازی موفق به زدن 6 گل برای تیم خود شده است. درخشش سرجینهو در هر دو بازی رفت و برگشت مقابل سوون سامسونگ کره جنوبی، کاشیما را به اولین فینال آسیایی تاریخ خود رساند.
دو بازیکن خارجی دیگر تیم کاشیما آنتلرز اهل کره جنوبی هستند. دروازه بان اصلی کاشیما یعنی کووان سون تائه بعد از 10 فصل بازی در فوتبال کره و تیم چونبوک موتورز، سال گذشته با انتقالی جنجالی راهی ژاپن شد. تقابل او با سوون سامسونگ کره جنوبی در نیمه نهایی آسیا هم باعث درگیری های زیادی شد.
دیگر بازیکن کره ای کاشیما هم جونگ سئونگ هیون است. این مدافع 24 ساله یکی از ملی پوشان تیم کره نیز محسوب می شود و از آینده های خط دفاعی کره ای ها است.
لشگر مصدومان
در حالی که کاشیما به مهم ترین بازی تاریخ خود راه پیدا کرده است، مصدومان زیادی در میان بازیکنان این تیم حضور دارند و احتمالا تیم ژاپنی با غایب های زیادی پا به فینال میگذارد.
آتسوتو یوچیدا، مدافع باتجربه این تیم از ناحیه همسترینگ آسیب دیده و در 3 بازی اخیر کاشیما حضور نداشته است.
یوکیتوشی ایتو هم مدافع دیگری از کاشیما است که با مصدومیت روبرو شده است. مصدومیت ایتو بسیار شدید است و این بازیکن از حدود 2 ماه پیش از میادین دور بوده است.
در خط هافبک یاسوشی اندو یکی از آسیب دیده های کاشیما است. اندو در بازی هفته پیش مقابل اوراوا مصدوم شد و بازی برگشت نیمه نهایی را هم از دست داد.
دیگر هافبک مصدوم کاشیما، آتسوتاکا ناکامورا است. ناکامورا هم در جریان بازی دو هفته پیش تیمش مقابل یوکوهاما مصدوم شد و از بازی بیرون رفت. او در سه بازی بعدی کاشیما غایب بوده است.
آخرین آسیب دیده ی تیم کاشیما هم لئاندرو، هافبک برزیلی و تاثیرگذار این تیم است.
ورزشگاه خانگی
ورزشگاه کاشیما ساکر از بازیهای خانگی تیم آنتلرز میزبانی می کند. این استادیوم 40728 نفر گنجایش دارد و هفتمین ورزشگاه بزرگ ژاپن نیز محسوب می شود. این ورزشگاه در جام جهانی 2002 میزبان بازی های آرژانتین – نیجریه، آلمان – ایرلند و ایتالیا – کرواسی بود.
نکته قابل ذکر در بازی های خانگی کاشیما این است که در سال های اخیر میانگین حضور تماشاگران در بازی های این تیم، حدود 20 هزار نفر یعنی معادل نصف ظرفیت ورزشگاه بوده است. اما به هر حال حساسیت دیدارهای آسیایی متفاوت است و به احتمال فراوان طرفداران کاشیما ورزشگاه خانگی خود را در دیدار مقابل پرسپولیس، تکمیل خواهند کرد.
جغرافیا و تاریخچه
نام کاشیما آنتلرز از شهری که این باشگاه در آن واقع شده، گرفته شده است که معنای آن جزیره گوزن ها میباشد. شهر کاشیما در منطقه ایباراکی واقع شده که جزو شرقی ترین مناطق کشور ژاپن است. کاشیما بیش از 67 هزار نفر جمعیت دارد. در این شهر معابدی وجود دارد که زادگاه بسیاری از سبک های تاثیرگذار شمشیر بازی ژاپنی هستند.
کاشیما و کاپیتان سوباسا
یکی از نکات جالب در مورد کاشیما این است که نامی از این تیم در انیمیشن مشهور کاپیتان سوباسا نیز وجود دارد. در این سریال، دو شخصیت به نام های په په و لوسیانو لئو به تیم کاشیما می روند تا آنجا بازی کنند. آنها دوستان و هم کلاسی های کارلوس سانتانا و سوباسا هستند.
افتخارات داخلی
کاشیما آنتلرز به همراه یوکوهاما مارینوس تنها تیمهایی هستند که به مدت 25 سال در رقابت های موسوم به جی وان لیگ، در سطح اول فوتبال ژاپن حضور داشته اند.
تیم کاشیما همچنین در کنار هیروشیما سانفرس، با 8 عنوان قهرمانی، پرافتخارترین تیم تاریخ لیگ داخلی ژاپن محسوب می شود. آنها 3 بار هم نایب قهرمان لیگ ژاپن شده اند.
آخرین قهرمانی کاشیما به سال 2016 برمی گردد. این تیم در سال 2017 هم تنها به دلیل کمتر بودن تفاضل گل، قهرمانی را به کاواساکی تقدیم کرد.
دوران طلایی
کاشیما در حدفاصل سال های 1996 تا 2001، از 6 دوره برگزاری لیگ ژاپن، 4 بار عنوان قهرمانی را به دست آورد و به نوعی اکثر عناوین را درو کرد. همچنین در این دوران یک سهگانه به نام خود ثبت کرد.
در سال های 2007 تا 2009 هم کاشیما هر 3 قهرمانی لیگ ژاپن را به صورت متوالی به دست آورد و قدرت بلامنازع لیگ این کشور بود.
افتخارات در سایر جام های داخلی
در دو جام معتبر دیگر فوتبال ژاپن هم تیم کاشیما در مجموع 11 قهرمانی دارد. 6 قهرمانی جام حذفی که آخرین آنها در سال 2016 به دست آمد و 5 بار قهرمانی در جام امپراتوری که بار آخر در سال 2010 این کاپ به کاشیما رسید.
کاشیما با این 6 قهرمانی و البته 3 نایب قهرمانی پرافتخار ترین تیم تاریخ جام حذفی ژاپن نیز به حساب می آید.
در سوپرکاپ ژاپن هم کاشیما با 6 عنوان قهرمانی و 4 نایب قهرمانی رکورددار است.
افتخارات آسیایی
کاشیما تا کنون 10 بار در رقابت های جام باشگاه ها و لیگ قهرمانان آسیا حضور داشته که بهترین رکورد این تیم، حضور در یکچهارم نهایی بوده است. در واقع آنها امسال با صعود به نیمه نهایی و فینال، 2 بار رکورد خود را در این تورنمنت ارتقا داده اند.
اما در بازی های جام برندگان آسیا، حضور تیم کاشیما در سال 1999 کسب مقام سوم و مدال برنز را به همراه داشت که مهم ترین افتخار آسیایی این تیم به حساب می آید. جام برندگان تورنمنتی است که پرسپولیس، رقیب امسال کاشیما، در آن یک قهرمانی و یک نایب قهرمانی دارد.
یک تجربه جهانی خاطره انگیز
در سال 2016 تیم کاشیما آنتلرز به عنوان میزبان در جام باشگاه های جهان حاضر شد. با وجود اینکه سایر تیمهای حاضر در این تورنمنت، قهرمان قارههای خود بودند، اما کاشیما عملکرد خیره کنندهای در این جام داشت. آنها پس از سه بردی که مقابل تیمهایی از اقیانوسیه، آفریقا و آمریکای جنوبی به دست آوردند، راهی دیدار نهایی شدند و مقابل رئال مادرید صف آرایی کردند. دیدار با کاشیما به طور قطع یکی از سختترین بازی های زیدان در رئال بود و کهکشانی ها در وقت های اضافه به زحمت موفق شدند تیم ژاپنی را شکست دهند و قهرمان جام باشگاههای جهان شوند.
بازیکنان خارجی مطرح
مهمترین بازیکنانی که در تاریخ باشگاه کاشیما حضور داشتهاند، برزیلیها بوده اند. زیکو در سال های 1991 تا 1994 دوران فوق العاده ای را در کاشیما سپری کرد. او 46 بار پیراهن این تیم را به تن کرد و 35 گل نیز به ثمر رساند. پس از زیکو، مازینهو به کاشیما رفت و در آنجا درخشید. او در سالهای 1995 تا 1999 صد بازی برای کاشیما انجام داد و 52 بار نیز گلزنی کرد.
لئوناردو دیگر برزیلی مطرح تاریخ کاشیما است. مدیر ورزشی فعلی باشگاه میلان و بازیکن پیشین این تیم و پی اس جی، در سال های 1994 تا 1996 پیراهن کاشیما را به تن کرد و در 49 بازی، 30 گل برای این تیم ژاپنی به ثمر رساند.
جورجینهو، بیسمارک و فابیو جونیور هم دیگر برزیلیهای مهم تاریخ باشگاه کاشیما آنتلرز هستند.
همچنین بازیکنان کرهای مطرحی از جمله لی جونگ سو و پارک جو هو نیز در این تیم توپ زده اند.
مربیان مطرح
از جمله مربیان مهمی که روی نیمکت کاشیما نشسته اند، می توان به ژائو کارلوس اشاره کرد که دوران تاریخی این تیم را در سال 96 میلادی ساخت. او با کاشیما ضمن کسب عناوین قهرمانی، آمار فوق العاده 71 درصد پیروزی را نیز به ثبت رساند.
اسوالدو دی اولیویرا هم دیگر مربی بزرگی است که در کاشیما فعالیت کرده است. او که اکثر سال های مربیگری خود را در برزیل سپری کرده است، در سال های 2007 تا 2011 صد و هفتاد بار روی نیمکت کاشیما نشست و سه قهرمانی متوالی جی لیگ را برای این تیم به ارمغان آورد. 2 جام امپراتوری، یک جام حذفی و 2 سوپر کاپ هم دیگر جامهایی بود که کاشیما با هدایت اسوالدو به دست آورد.
زیکو هم به مدت 4 ماه و به شکل موقت هدایت تیم کاشیما را در سال 1999 به عهده داشته است.
ارسال نظر