پرسپولیس و تراکتورسازی پشت چراغ قرمز فدراسیون
رییس فدراسیون دوومیدانی اعلام کرد پرسپولیس و تراکتورسازی نمیتوانند تنها با حمایت از یک ورزشکار، در لیگ دوومیدانی شرکت کنند.
به گزارش پارس ، افشین داوری در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: بر اساس قوانین لیگ هر باشگاهی که بخواهد در لیگ دوومیدانی حضور یابد حداقل باید ۱۵ ورزشکار را در ترکیب خود داشته باشد و حتی اگر یک ورزشکار تنها بخواهد از لباس یک باشگاه استفاده کند، چنین اجازه ای به او داده نخواهد شد.
وی ادامه داد: بدین ترتیب تراکتورسازی یا پرسپولیس تنها با یک ورزشکار و به عنوان اسپانسر هم نمی توانند در لیگ دوومیدانی حضور یابند.
رییس فدراسیون دوومیدانی افزود: متاسفانه ما تنها شعار می دهیم که باید به ورزش های پایه توجه شود در حالی که باید نگاه ویژه ای به این رشته ها داشته باشیم. حتی در اواخر سال گذشته مقام معظم رهبری هم اشاره ای جدی به ورزش پایه کردند و حتی فرمودند که رشته هایی که در ورزش پایه مدال آور هستند، باید در اولویت قرار بگیرند اما هنوز در عمل چنین اتفاقی نمی افتد.
وی افزود: ما تنها کشوری هستیم که در زمان برگزاری لیگ، یک باشگاه تنها یک رشته ورزشی را تحت پوشش قرار می دهد در حالی که در سایر کشورها یک باشگاه رشته هایی همچون فوتبال، هندبال، بسکتبال و… را پشتیبانی می کند. فکر می کنم باید قانونی تدوین شود تا این اتفاق در ورزش ایران هم بیفتد. وقتی مجلس می آید و در رابطه با ۱۶ تیمی شدن لیگ فوتبال تصمیم گیری می کند در نتیجه در رابطه با بحث باشگاه داری هم فراکسیون ورزش می تواند طرحی را به مجلس ارائه دهد تا در صورتی یک باشگاه بتواند در لیگ برتر حضور داشته باشد که چند رشته ورزشی را تحت پوشش خود قرار دهد و حتی تاکید شود که یکی از این رشته ها ورزش پایه باشد.
داوری ادامه داد: اگر برنامه ریزی درستی برای باشگاه ها صورت گیرد، وضعیت رشته هایی همچون دوومیدانی هم برای هر لیگ مشخص خواهد شد. البته برخی از باشگاه ها همچون پیکان این موضوع را پذیرفته اند که در رشته ای همچون دوومیدانی سرمایه گذاری کنند.
وی با اشاره به حضور پرسپولیس در لیگ دوومیدانی گفت: سال گذشته با رویانیان صحبت کردم و حتی به غیر از پرسپولیس با سایر باشگاه های بزرگ فوتبالی رایزنی داشتم. حتی آقای رویانیان به مسابقه های دوومیدانی هم آمد و با بسیاری از ورزشکاران ما صحبت کرد. ما هم این موضوع را پیگیری کردیم که باشگاه پرسپولیس دوومیدانی را تحت پوشش قرار دهد اما پاسخی دریافت نکردیم.
داوری گفت: معتقدم که باید برای حضور باشگاه های بزرگ در لیگ دوومیدانی فرهنگ سازی صورت گیرد و این فرهنگ سازی بدون داشتن قوانین و مقررات امکان پذیر نیست. به طور مثال اگر حالا هم نگاه کنید، محمدرضا مولایی که بدنساز پرسپولیس بوده است، از دوومیدانی کاران ایران محسوب می شود. حتی افرادی همچون خواجوی و صالح نیا که در گذشته بدنساز تیم استقلال بوده اند هم از قهرمانان دوومیدانی کار هستند. یعنی اغلب مربیان بدنساز در تیم های مختلف از قهرمانان ورزش های پایه محسوب می شوند به همین دلیل باشگاه ها می توانند از پتانسیل دوومیدانی کاران استفاده کنند.
رییس فدراسیون دوومیدانی درباره وضعیت لیگ هم گفت: امسال وضعیت حضور باشگاه ها نسبت به سال گذشته بهتر شده است اما می خواهیم که قوانین مشخصی برای حضور آن ها در لیگ دوومیدانی وجود داشته باشد. از سوی دیگر بحث قرارداد دوومیدانی کاران در لیگ مطرح است. امسال کمی در این باره سخت گیری هایی صورت گرفته که به نفع ورزشکاران است چون در سال های پیش قراردادی وجود نداشت و اگر قراردادی هم مطرح می شد، بیشتر به صورت کدخدامنشی بود که حتی مبلغ آن هم در مجموع برای تمام ورزش دوومیدانی به ۵۰۰ میلیون تومان هم نمی رسید. آیا ارزش ورزشکاران ما این است؟ سال گذشته دوومیدانی کاری که قهرمان آسیا بود حدود ۸ تا ۱۲ میلیون تومان از باشگاه خود پول گرفت که این رقم نمی تواند هیچ کمکی برایش باشد.
وی گفت: زمانی که رقم قراردادهای ورزشکاران وضعیت مناسبی نداشته باشد، وابستگی آن ها به فدراسیون هم بیشتر می شود و از آنجایی که فدراسیون خود با مشکلات مالی روبرو است و نمی تواند تمام خواسته های آن ها را برآورده کند، برای ورزشکاران نارضایتی ایجاد می شود و در نهایت ممکن است آن ها را دچار حاشیه کند.
ارسال نظر