به گزارش پارس نیوز، 

همیشه در نزدیکی جام‌جهانی، بازیکنان امیدوارند که دیده شوند و به باشگاه‌های مطرح اروپایی بپیوندند. اتفاقی که مشابه آن برای خامس رودریگز رخ داد و با گل تماشایی در جام‌جهانی۲۰۱۴ قراداد رئال‌مادرید را روی میزش داشت.  صدور لژیونر بعد از جام جهانی برای تیم ملی ایران در سه دوره حضور پس از انقلاب در سال های 1998، 2006 و 2014، روند بسیار متفاوتی داشته که به نظر می‌رسد گل سرسبد آن جام جهانی 1998 فرانسه است که می‌توان آن را یکی از نقاط عطف فوتبال ایران دانست.

خداداد عزیزی،خط شکن

خداداد عزیزی اولین بازیکنی بود که با عضویت در باشگاه کلن آلمان طعم بازی در این کشور را چشید. در حالی که انتظار می‌رفت خداداد بتواند در آلمان نیز خودی نشان دهد در کلن نیمکت نشین شد. او پس از مدتی با مربی کلن مشکل پیدا کرد و از این تیم جدا شد و به ترکیه رفت تا پیراهن ترابوزان اسپور ترکیه را بر تن کند، ولی این کار عملی نشد و در نهایت سر از باشگاه سن خوزه آمریکا درآورد تا درMLS بازی کند.

باقری،اولین موفق

علی دایی وکریم باقری پس از عزیزی به بوندس لیگا و باشگاه آرمینیا بیله فلد آلمان پیوستند. آنها نمایش بهتری از عزیزی داشتند. باقری پس از پایان نیم فصل بوندس لیگا از باشگاه النصرامارات سردرآورد و پس از چهار ماه حضور در امارات به باشگاه چارلتون انگلیس پیوست تا اولین ایرانی لیگ انگلیس لقب بگیرد، ولی مصدومیت نگذاشت تا باقری طعم بازی در انگلیس را بچشد.

دایی،نگین درخشان

دایی پس ازحضور در آرمینیا بیله فلد به عضویت بایرن مونیخ بهترین باشگاه آلمان درآمد و حتی تا فینال جام باشگاه های اروپا نیز پیش رفت، ولی اوتمارهیتزفیلد کمتر از او استفاده کرد، تا دایی به هرتا برلین برود.  دایی روزهای درخشانی با هرتا برلین داشت. حضور در جام باشگاه های اروپا و گلزنی در برابر چلسی و آث میلان نقطه اوج فوتبال دایی بود. حضور دایی در اردوی تیم ملی باعث شد تا الکس الوز برزیلی جای او را در نوک حمله بگیرد. دایی سپس به امارات رفت تا در الشباب توپ بزند. الشباب در رده آخر جدول قرار داشت و درحال سقوط به دسته دوم بود.

مهدوی کیا،الگوی ثبات

مهدی مهدوی کیا، رسول خطیبی و وحید هاشمیان سه بازیکن ایرانی بودند که به باشگاه هامبورگ پیوستند و البته تنها مهدوی کیا بود که توانست جای خود را در این تیم تثبیت کند. مهدی مهدوی کیا در بوندس لیگا یکی از بهترین های آسیا لقب گرفت و تنها بازیکن ایرانی بود که باشگاه آلمانی موافق عقد قرارداد مجدد با او بود. مهدوی کیا در هامبورگ هم گلزنی کرد و هم یکی از بهترین گلسازهای باشگاه لقب گرفت. او بهترین بازیکن ایران در لیگ اروپا بود.

سایر بازیکنان

سیروس دین محمدی، داریوش یزدانی، علی موسوی، مهدی پاشازاده و سرژیک تیموریان نیز مدتی را در آلمان سپری کردند . مهرداد میناوند هم به باشگاه اشتورم گراتس اتریش پیوست، تا همراه با این تیم در جام باشگاه های اروپا نیز حضور پیدا کند.  هرچند میناوند در این باشگاه حضوری موفق داشت اما در نهایت نتوانست قرار داد تازه‌ای با این تیم امضاء کند. او به الشباب امارات پیوست، تا همبازی علی دایی شود. او در تیم ته جدولی الشباب نیز ازسوی رایزهولمان آلمانی به بازی گرفته نمی شود تا کمتر به چشم بیاید.

 

لژیونرهای کوتاه مدت

علی لطیفی نیز مدتی در آدمیرا واکر توپ زد. علاوه برلطیفی، علیرضا منصوریان، فراز فاطمی و مازیار ربیعی هم مدتی لژیونرهای ایران در لیگ یونان بودند.داریوش یزدانی بازیکن جوان ایران، پس از ناکامی در آلمان به باشگاه شارلوا بلژیک که مدیر آن یک ایرانی بود پیوست.

مدیر ایرانی،دوستدار ایرانی

پس از یزدانی، محمدرضا مهدوی، علی رضا امامی فر و مهرداد میناوند نیز به شارلوآ انتقال پیدا کردند امامی فر در ابتدا مصدوم شد و ماه ها از ترکیب تیم دور ماند. میناوند نیز پس از مدتی این تیم را ترک کرد و تنها مهدوی در برخی از مسابقات به میدان رفت. در بلژیک فقط یزدانی و امامی فر برای مدت بیشتری باقی ماندند.

لژیونرهای ناموفق

رضا شاهرودی و سهراب بختیاری زاده نیز که نماینده ایرانی ها در لیگ ترکیه بودند، کاری از پیش نبردند. شاهرودی پس از بازی در لیگ چین به ترکیه رفت، تا در آلتاازمیر توپ بزند، ولی ترکیه گذرگاه موقت او بود.

حاصل 2006، 6 لژیونر

در جام‌جهانی ۲۰۰۶ هم شش لژیونر بعد از جام‌جهانی داشتیم. که در آن سال هم فقط آندو تیموریان بود که انتخاب خوبی داشت و به بولتون رفت. پنج بازیکن دیگر تیم ملی باز هم راهی حاشیه خلیج‌فارس شدند. البته در آن لیست جواد کاظمیان و حسین کعبی و رسول خطیبی سابقه حضور در فوتبال خارج از ایران را داشتند. هر چند که در سال جام‌جهانی در تیمی ایرانی بازی کردند و بعد از آن دوباره برای ادامه فوتبال از کشور خارج شدند.

2014،دست خالی

با اتمام جام جهانی 2014 برزیل و در حالی که اکثر ملی‌پوشان از عملکرد تیم‌ملی در این دوره از مسابقات اظهار رضایت می‌کردند اما متاسفانه روند تولید لژیونر کشورمان متوقف شد و دیگر ملی‌پوشی از فوتبال کشورمان مشتریان اروپایی نداشت. هرچند که شاید عده‌ای علیرضا جهانبخش، سردار آزمون، اشکان دژاگه، علیرضا حقیقی و رضا قوچان‌نژاد را لژیونرهای ایرانی شاغل در اروپا بدانند اما اگر نگاهی واقع‌بینانه به این قضیه داشته باشیم باید پذیرفت که تمام این بازیکنان پیش از جام جهانی در تیم‌هایشان حضور داشتند که حضور آنها در اروپا هیچ ارتباطی به عملکرد تیم‌ملی در برزیل ندارد.

آرمان صالحی


انتهای پیام/