ایران در جایگاه هفتم قاره آسیا ایستاد
تیم ملی دو و میدانی جوانان کشورمان در جایگاه هفتم قرار گرفت.
به نقل از روابط عمومی فدراسیون دو و میدانی، هجدهمین دوره مسابقات قهرمانی جوانان آسیا از روز پنجشنبه 17 خردادماه با شرکت 437 ورزشکار از 35 تیم کشورهای قاره آسیا در ورزشگاه ناگاراگاوای شهر گیفو در ژاپن آغاز شد و ظهر امروز تیم ژاپن با کسب 14 مدال طلا،15 نقره و 13 نشان برنز به عنوان قهرمانی این دوره از رقابتها دست یافت. چینی ها با کسب 11 مدال طلا، 8 نقره و 4 نشان برنز نایب قهرمان شدند و هند نیز با تصاحب 5 نشان طلا، 2 نقره و 10 مدال برنز به مقام سوم رسید.
تیم ملی دو و میدانی جوانان ایران که با ترکیب میلاد ناصح جهانی (400 متر)، مهدی پیرجهان (400 متر بامانع) از آذربایجان شرقی، امید امیریان (800 متر)، عبدالرحیم درزاده ( 800 متر و 1500 متر) از استان سیستان و بلوچستان، سید امیر زمانپور (1500 متر و 5000 متر) از استان همدان، محمود منصوری (پرتاب دیسک) از استان اردبیل، حسین رسولی (پرتاب دیسک) از استان مرکزی، امیر حسین درویشی (پرتاب وزنه) از استان اصفهان، رضا کفایتی (دهگانه)، ریحانه آرانی (پرتاب چکش) از استان تهران به همراه هادی سپهرزاد، مصطفی جنتی، سمیرا فرمانی به عنوان مربیان و قاسمعلی فیروزی به عنوان سرپرست به مسابقات اعزام شده بود با کسب 1 مدال طلا، 1 نقره و 3 نشان برنز به مقام هفتمی هجدهمین دوره رقابتهای دو و میدانی قهرمانی جوانان آسیا دست یافت.
مدال آوری ملی پوشان با شروع طوفانی و تاریخ سازی آرانی
تیم ملی دو و میدانی اعزامی به هجدهمین دوره مسابقات قهرمانی جوانان آسیا، تنها یک نماینده دختر داشت. ریحانه آرانی از استان تهران، قهرمان و رکورد دار پرتاب چکش دختران جوان دو و میدانی ایران که پس از کسب مدال برنز قهرمانی نوجوانان آسیا (2017 تایلند) عزم خود جزم کرده بود تا در مسابقات جوانان هم مدال آور باشد، با عملکرد فوق العاده خود موفق شد با پرتابی به طول 55.46 متر، ضمن کسب عنوان سومی این مسابقات، رکورد ملی پرتاب چکش جوانان دختر ایران را هم جابه جا کند. رکورد ملی پرتاب چکش جوانان دختر ایران 53.44 متر بود که آرانی در مرحله دوم مسابقات لیگ طلایی سال 97 به ثبت رسانده بود. ورزشکاری از چین با رکورد 65.00 متر به عنوان قهرمانی رسید و پرتابگر دیگری از چین با پرتابی به طول 56.40 متر به نایب قهرمانی رسید.
نقره دُرزاده در 800 متر/ امیریان شایسته کسب مدال بود
عبدالرحیم دُرزاده و امید امیریان، 2 نماینده تیم ملی ایران از استان سیستان و بلوچستان در ماده 800 متر هجدهمین دوره مسابقات قهرمانی جوانان آسیا بودند. در دور مقدماتی این ماده، دُرزاده با ثبت رکورد 1:54.12 دقیقه و امیریان نیز با زمان 1:53.75 دقیقه فینالیست شدند. مرحله نهایی با حضور هر 2 نماینده ایران آغاز شد و در پایان نیز در رقابتی دوشادوش، این دُرزاده بود که توانست با رکورد 1:54.23 دقیقه به عنوان نایب قهرمانی برسد. آنو کومار از هند با زمان 1:54.11 دقیقه به قهرمانی رسید و فوکی توری از ژاپن با زمان 1:54.55 دقیقه به مقام سوم دست یافت. امید امیریان با شایستگی هایش تنها با 5 صدم اختلاف و رقابتی دیدنی با دونده ژاپنی به مقام چهارمی رضایت داد.
رکوردشکنی رسولی در پرتاب دیسک با طعم طلا و عنوان بهترین ورزشکار مسابقات
حسین رسولی از استان مرکزی و محمود منصوری از استان اردبیل، 2 پرتابگر شایسته تیم ملی دو و میدانی ایران در مسابقه پرتاب دیسک این رقابتها بودند. مسابقه ای که همگان بر این باور بودند که در این ماده 2 مدال آسیا برای ایرانی ها کنار گذاشته شده است. جوان رعنای اراکی در دایره پرتاب ورزشگاه ناگاراگاوای شهر گیفو پرتابی به طول 62.29 متر به ثبت رساند و صدای رسایش به نشانه اقتدار ایران در پرتاب دیسک آسیا در حیرت همگان طنین انداخت. رسولی با این رکورد قهرمان پرتاب دیسک شد و رکورد مسابقات قهرمانی جوانان آسیا را که پیش از این تک ستاره پرتاب دیسک آسیا، یعنی احسان حدادی با پرتابی به طول 62.24 متر ثبت کرده بود شکست. در پی این درخشش جوان شایسته ایرانی، کمیته برگزاری مسابقات کنفدراسیون دو و میدانی آسیا بر آن شد تا بهترین ورزشکار این دوره از مسابقات را در پایان رقابتها انتخاب کند. رسولی با بیشترین رأی از هیأت حاضر به عنوان بهترین ورزشکار مرد جوان آسیا برگزیده شد تا افتخار دیگری در کارنامه تیم ملی شایسته جوانان ایران ثبت شود.
محمود منصوری دیگر پرتاب کننده کشورمان دستش از رسیدن به مدال کوتاه ماند و در عین شایستگی هایش با رکورد 56.30 متر در جایگاه چهارم ایستاد. ابراهیم محمد از قطر با رکورد 61.50 متر نایب قهرمان شد و کوزی یاماشیتا از ژاپن نیز با رکورد 56.51 متر به مقام سوم رسید.
پیرجهان هم رکورد زد هم برنز گرفت
مهدی پیرجهان قهرمان و رکورد دار 400 متر بامانع تیم ملی دو و میدانی ایران از استان آذربایجان شرقی در مرحله مقدماتی این ماده با زمان 52.48 ثانیه به دور نهایی راه یافت. او در فینال 400 متر بامانع با دوندگان سرشانس آسیایی همچون یوسوکه از ژاپن و بسیم از قطر باید به رقابت پرداخت تا به سکوی آسیا برسد. پیرجهان در پایان این مسابقه با رکورد 51.18 ثانیه به مدال برنز این ماده رسید و رکورد ملی 400 متر بامانع جوانان ایران را که با زمان 51.53 ثانیه در اختیار خودش بود شکست. او این رکورد را در مسابقات قهرمانی کشور در مهرماه 1395 به ثبت رسانده بود. یوسوکه شیرائو از ژاپن با زمان 50.52 ثانیه به قهرمانی رسید و بسیم محمد از قطر با رکورد 50.55 ثانیه نایب قهرمان شد.
زمان پور رکورد 17 ساله 5000 متر را شکست و برنزی شد
سید امیر زمانپور، دارنده مدال برنز 3000 متر نوجوانان آسیا (تایلند 2017) و ششمی 1500 متر نوجوانان جهان (کنیا 2017)، نماینده شایسته تیم ملی دو و میدانی ایران در ماده 5000 متر بود. حضور دوندگان با انگیزه ای از کشورهای، هند، ژاپن، چین و قزاقستان در این رقابت نفس گیر و تنگاتنگ، یکی از زیباترین مسابقات هجدهمین دوره مسابقات قهرمانی جوانان آسیا بود. در پایان این رقابت زمان پور با رکورد 14:25.25 دقیقه به مقام سومی دست یافت و رکورد امیدمهرابی را که به زمان 14:52.01 دقیقه در مهرماه 1380 در جدول رکورددارهای دو و میدانی ایران پینه بسته بود، شکست.
در این رقابت جذاب، آجیت کومار از هند با زمان 14:15.24 دقیقه به قهرمانی رسید و رن تازاوا از ژاپن نیز با رکورد 14:17.26 دقیقه نایب قهرمان شد. در این مسابقات به جز رن تازاوای ژاپنی، 6 ورزشکار برتر موفق شدند بهترین رکوردهای شخصی خود را به ثبت برسانند که این مهم نشان دهنده سطح کیفیت بالای مسابقات است.
چهارمی درویشی در پرتاب وزنه
امیرحسین درویشی از استان اصفهان، ملی پوش دو و میدانی ایران در ماده پرتاب وزنه این مسابقات بود که توانست با پرتابی به طول 18.15 متر به مقام چهارمی دست یابد. درویشی رکورد شخصی خود را ارتقا داد و با 7 سانتی متر اختلاف، سکوی سوم آسیا را به آشیش بالوتیا ازهند واگذار کرد. ابراهیم از قطر با پرتابی به طول 18.57 متر به قهرمانی رسید. جین سئونگ از کره با رکورد 18.25 متر نایب قهرمان شد و بالوتیا از هند با رکورد 18.22 متر به مقام سومی رسید.
توقف ناصح جهانی در فینال 400 متر
میلاد ناصح جهانی از استان آذربایجان شرقی نماینده ایران در 400 متر بود که توانست با رکورد 47.88 ثانیه به دور نهایی این مسابقه راه یابد. فینالی که ورزشکاران سریلانکا، ژاپن و تایلند برای مدالهایش دندان تیز کرده بودند. در این مسابقه حساس، ناصح جهانی پس از رقابت سینه به سینه با دیگر دوندگان با رکورد 47.33 ثانیه به مقام پنجمی رضایت داد. آرونا دارشانا از سریلانکا با زمان 45.79 ثانیه ضمن ثبت رکورد جدید مسابقات قهرمانی جوانان آسیا به قهرمانی رسید. کودیکارا، دیگر ورزشکار سریلانکایی با رکورد 46.96 ثانیه دوم شد و موری از ژاپن نیز با رکورد 47.08 ثانیه به مقام سوم رسید.
پنجمی زمانپور و نهمی دُرزاده در 1500 متر
سید امیر زمانپور و عبدالرحیم دُرزاده، ملی پوشان تیم ملی کشورمان در مقدماتی 1500 متر حضور یافتند. زمانپور با 3:59.70 دقیقه و دُرزاده با رکورد 3:59.57 دقیقه فینالیست شدند. با وجود دوندگان قطر، ژاپن و هند، زمانپور با ثبت زمان 3:51.54 دقیقه ضمن ارتقای رکورد شخصی خود به مقام پنجم رسید و دُرزاده با رکورد 3:57.03 دقیقه نهم شد. صیف الدین از قطر با زمان 3:49.30 دقیقه اول شد، ریتو هانزاوا از ژاپن با رکورد 3:49.66 دقیقه دوم و لفتا از عراق با زمان 3:49.75 دقیقه به عنوان سومی رسید.
کفایتی به ششمی دهگانه بسنده کرد
رضا کفایتی ورزشکار ماده دهگانه از استان تهران که مدال برنز مسابقات قهرمانی نوجوانان آسیا (تایلند 2017) را در کارنامه خود دارد در رقابتی با ورزشکاران چین تایپه، ژاپن و قزاقستان به کسب 6453 امتیاز به عنوان ششمی رسید. یو چن وانگ از چین تایپه با 7200 امتیاز قهرمان شد، یو شیانگ وانگ، دیگر ورزشکار تایپه ای با 6704 امتیاز به مقام دوم رسید و رین از ژاپن با 6693 امتیاز به مقام سوم دست یافت.
به این ترتیب تیم ملی دو و میدانی جوانان ایران با 5 مدال رنگارنگ از هجدهمین دوره مسابقات دو و میدانی قهرمانی جوانان آسیا با عنوان هفتمی آسیا به کار خود پایان دادند.
نتیجه گیری
درمقایسه اجمالی عملکرد تیم اعزامی به این دوره از مسابقات و رقابت های دوره پیش (2016 ویتنام)، که تنها یک مدال برنز توسط عطا اسدی در ماده 1500 متر به دست آمد، موضوع حائز اهمیت ارتقای جایگاه کنونی تیم های رده پایه و عملکرد مطلوب در پشتوانه سازی فدراسیون دو و میدانی از جمله اقدامات مهم و موثر در رشد و پرورش استعدادهای ناب در ورزش دو ومیدانی ایران است. این اتفاق پس از برگزاری اردوهای تدارکاتی متمرکز و غیر متمرکز منتخبین نوجوانان و جوانان پیش از اعزام تیم ملی دو و میدانی ایران به دومین دوره مسابقات قهرمانی نوجوانان آسیا (تایلند 2017) کلید خورد و تداوم برگزاری اردوهای آماده سازی برای برترین های رده های پایه، برگزاری مسابقات رکوردگیری، قهرمانی کشور و حضور منتخبین در مسابقات لیگ طلایی رده سنی بزرگسالان با توجه به حمایت از مربیان اختصاصی ورزشکاران در ادوار اردوهای برگزار شده به موفقیت ورزشکاران در هجدهمین دوره مسابقات قهرمانی جوانان آسیا ختم شد. حضور سید امیر زمانپور، ریحانه آرانی از تیم ملی نوجوانان و کشف و حمایت از استعدادهایی چون حسین رسولی، عبدالرحیم دُرزاده، مهدی پیرجهان که موفق به کسب مدال در این رقابت ها شدند گواه این ادعاست.
رقابت های قهرمانی جوانان جهان 19 تا 24 تیرماه در فنلاند برگزار می شود و فدراسیون دو و میدانی جمهوری اسلامی ایران با توجه به نتایج مطوب قهرمانان جوان در مسابقات آسیایی که نشان از شایستگی های آنها داشت، بی تردید در پی کسب عنوان های جهانی در این رده سنی برای پشتوانه سازی در تیم ملی بزرگسالان کشورمان است.
انتهای پیام/
ارسال نظر