به گزارش پارس ، جلال چراغپور در گفت وگو باایسنا، درباره دوازدهمین دوره لیگ برتر، اظهار کرد: لیگ در آخرین وضعیت فنی ممکن برگزار شد و مربیانی که شاغل بودند به دلیل نزدیکی زیاد رقابت و تعداد تیم های سقوط کننده، نتوانستند با فراغ بال و آسایش کارشان را دنبال کنند، استرس موجود در لیگ بسیار بالا بود، ولی دو جنبه داشت.

وی ادامه داد: جنبه مثبت استرس موجود در فوتبال ایران باعث شده بود که همه مربیان تلاش کنند که نیروهای جوانتر و آنالیزورهای مدرن تر را به خدمت بگیرند و با توجه به این که بازی های دنیا به سرعت در اختیار همه قرار می گیرد و ایده های جدیدی به مربیان می دهد، این مربی ها تلاش می کردند آنچه در توانشان بود در خدمت تیم قرار دهند.

چراغپور همچنین گفت: لیگ برتر فوتبال در فصل دوازدهم ماراتن سقوط نکردن بود و در هر هفته تغییرات جدول به گونه ای رقم می خورد که صحبت از سقوط تیم های مطرح به میان می آمد. به جز نفت آبادان که از همان هفته های اول نتوانست حرکت رو به بالایی داشته باشد، چند تیم صاحب نام بودند که رده های ۱۳ و ۱۴ را هم تجربه کردند. همه این ها دست به دست هم داد تا مربیان هر چه در توان دارند انجام دهند.

این کارشناس فوتبال در ادامه به تغییرات پی در پی مربیان لیگ برتر اشاره کرد و گفت: مدیران باشگاه ها در فصل گذشته بیکار ننشسته اند و به محض این که تیمشان دو هفته پیاپی نتیجه نمی گرفت، سرمربی را عوض می کردند. تغییرات مربی در لیگ ما به حدی رسید که از میانگین و حتی متغیرترین شرایط مربیگری در کشورهای عربی هم بالاتر رفت. دلیل این امر هم ترس از سقوط بود.

چراغپور اما معتقد است که تغییر مربیان تاثیر چندانی به عملکرد تیم ها نداشته است. عملا این تغییرات از نظر فنی کمکی به تیم ها نکرد. هر چند در برخی تیم ها تا حدودی اثر مثبت داشت، اما همه می دانند که مساله فنی، چیزی نیست که با تغییر مربی در عرض یک هفته بهتر شود. وی افزود: در تیم بزرگی چلسی هم شاهد بودیم که حضور رافائل بنیتس تغییر آن چنانی در تیم ایجاد نکرد. در ایران در تیمی مثل پرسپولیس، یحیی گل محمدی به جای یک مربی صاحب نام پرتغالی آمد و مسلم بود که تغییرات عمده ای در کیفیت فنی تیم ایجاد نخواهد شد و این طبیعی است.

وی افزود: جنبه دوم استرس موجود در لیگ برتر فوتبال که منفی است به مساله سقوط ۴.۵ تیم به دسته اول مربوط است. این مساله روی مربیان و حتی تمرین های آنها و نحوه ارتباط آنها با بازیکنان در تمرین و نیز روی روحیه بازیکنان تاثیر گذار بود. این مساله آشکارا کیفیت لیگ را پایین آورده بود. مثلا پیکان بازیکنان فنی خوبی داشت، ولی این تیم و تیمی مثل ذوب آهن با آن سابقه و عملکرد گذشته نتوانستد فشار لیگ را هضم کنند و در چنگال این فشار گرفتار شدند.

چراغپور ادامه داد: اگر بخواهیم مطالب گفته شده را جمع بندی کنیم می توانیم لیگ را به دو شاخه اصلی تقسیم کنیم؛ کوشش حداکثری مربیان و فشار حداکثری سقوط.

سرمربی اسبق تیم فوتبال پاس در ادامه و در پاسخ به این سوال که چرا لیگ برتر فوتبال چند سال است هیچ پدیده ای معرفی نکرده است؟ گفت: تولید پدیده هزینه دارد. باید پرسید که این هزینه را قرار است چه کسی پرداخت کند؟ در وهله نخست مربی پایه ریسک کند و به بازیکن جوانش میدان بدهد تا استعدادش شکوفا شود. در درجه دوم مدیریت باشگاه باید ریسک کند و بهای اعتماد به جوانان را بدهد. یک بازیکن جوان به دست کم ۱۰ بازی نیاز دارد تا خود را نشان دهد.

وی در ادامه لیگ فوتبال ایران را نتیجه محور عنوان کرد و گفت: لیگ ما به جای این که کیفیت محور باشد، نتیجه محور است. به دلیل این که امسال ۴.۵ تیم سقوط می کردند هیچ سرمربی و مدیری حاضر نبود بهای استفاده از جوانان را بپردازد بنابراین روز به روز بازی ها تجربه محور شد و تیم ما بیشتر از بازیکنان مسن تر و کم ریسک تر استفاده کردند.

این پیشکسوت فوتبال در ادامه درباره تعطیلی های متعدد لیگ که به دلیل اردوهای تیم ملی صورت گرفت، اظهار کرد: تعطیلی و مجددا شروع لیگ تاثیر چندانی روی کیفیت لیگ نمی گذارد. کیفیت امری است که در درون خود چندین" ریز فاکتور" دارد. تعطیلی لیگ در میزان آمادگی جسمانی و روند بازی کردن تیم ها موثر است. همچنین این مساله تاثیری روی مسائل روحی و روانی می گذارد. به هر حال هر دو تیم قهرمان امسال یعنی استقلال و سپاهان توانستند این نوسانات را کنترل کنند.

وی در ادامه درباره پنج تیم بالای جدول رده بندی لیگ برتر گفت: تیم های فولاد و نفت تهران روند رو به رشد خود را از سال قبل آغاز کردند. حسین فرکی در نفت تهران نتایج خوبی گرفته بود و پس از رفتن به فولاد روند کاری خود را ادامه داد. ابراهیم زاده هم در ذوب آهن تا فینال لیگ قهرمانان آسیا رفت و نشان داد که مربی کار کشته ای است. جایگاه هر دو تیم کاملا درست و طبیعی بود، اما جایگاه تراکتورسازی، سپاهان و استقلال می توانست جابجا شود.

چراغپور که در حاشیه اولین جلسه هیات مدیره کانون مربیان فوتبال گفت و گو می کرد در پایان درباره این جلسه و کانون گفت: فعلا باید صبر کنیم و ببینیم که مسیر فکری کانون و سیاست کاری آن به چه سمتی می رود. آیا به سمت مسال فنی سیر می کند یا تغییرات بنیادین را مطرح می کند؟