مراسم قرعه کشی رقابت های جام جهانی 2018 روسیه روز جمعه از ساعت 18:30 دقیقه در کاخ کرملین مسکو آغاز شد و 32 تیم حاضر در این رقابت ها رقبای خود را در گروه های هشت گانه شناختند. تیم ملی ایران هم در این بین با تیمهای پرتغال، اسپانیا و مراکش در گروه دوم جای گرفت تا به زعم خیلی از کارشناسان در گروه مرگ قرار گرفته باشد.

هومن افاضلی سرمربی تیم صبای قم و مربی اسبق تیم ملی فوتبال ایران و سرمربی اسبق تیم المپیک درباره گروه بندی این دور از رقابت ها صحبت کرد که در ادامه به تفکیک هر گروه مشاهده خواهید کرد:

گروه اول: روسیه، عربستان، مصر و اروگوئه/ شانس یکسان برای هر 4 تیم

گروه اول این دوره از رقابت ها مانند گروه هشتم، آسان ترین گروه ها به شمار می روند. در بقیه گروه ها توازن دیده می شود اما با توجه به وضعیت فعلی گروه یک به همراه گروه هشت به اصطلاح گروه های زندگی محسوب می شوند. من برای هر 4 تیم شانس تقریبا یکسانی را قائل هستم. عربستان مانند ایران، تنها تیمهایی هستند که به جای 15 الی 20 روز، حدود دو ماه پیش از جام جهانی اردو خواهند زد.

کیفیت میزبان نسبت به گذشته افول کرده است و ستاره قابل اعتنایی در این تیم حضور ندارد. روسیه حتی می تواند در همین مرحله هم حذف بشود اما به هر حال نسبت به تیم میزبان حمایت های پنهانی صورت می گیرد تا خیلی زود از تورنومنت خارج نشوند و تاثیری در حضو مردم نداشته باشد. اروگوئه نیز با حضور ستاره ای چون سوارز از شانس خوبی برخوردار است اما در حال حاضر آنها وضعیت خوبی در تیمشان ندارند.

گروه دوم: پرتغال، اسپانیا، مراکش و ایران/ اتوبوس نچینیم!

درباره این گروه اگر بخواهیم صحبت کنیم دو نگاه وجود دارد. اول اینکه هیچ تیمی از پیش بازنده نیست. همه تیمها می آیند که ناممکن را ممکن سازند. این جو به راه افتاده اصلا جالب نیست. هیچ تیمی با این شرایط در مسابقات شرکت نمی کند. دومین مساله هم که باید به آن، بازهم اشاره کنم این است که ما دو ماه فرصت برای آماده سازی داریم. ما دو برابر بقیه تیمها اردو داریم و مانند یک تیم باشگاهی وارد جام می شویم.

ما می توانیم یک تیم خوب باشیم. ما می توانیم نمایش تحسین برانگیزی در روسیه داشته باشیم. نه تنها فوتبال، بلکه زندگی هم جای آدم های ترسو نیست. هر سه تیم گروه ما خوب هستند. مراکش بدون گل خورده به جام جهانی آمده و 60 درصد بازیکنانش متولد کشورهای اروپایی هستند و فقط تابعیت مراکشی گرفته اند. باید برویم و با هر سه تیم شجاعانه بازی کنیم. اتوبوس پارک کردن کار جالبی نیست و نمایش دلپذیری از جانب کشور ما نخواهد بود. باید مانند کاستاریکای چهار سال قبل باشیم. باید تفکر صعود داشته باشیم؛ اگر نداریم اصلا چرا به جام جهانی برویم؟ سردار آزمون حرف خوبی زد. او گفت که با روستوف بایرن را شکست دادند؛ چرا ایران نتواند؟

درباره صحبت های کی روش بعد از قرعه کشی و تهدید به جدایی هم باید بگویم که دیگر فدراسیون مدتهاست در مدیریت او اشتباه می کند و حالا هم باید بهایش را بدهد و در فاصله حدود شش ماه تا جام جهانی بهتر است دیگر در این باره صحبت نکنیم.

گروه سوم: فرانسه، استرالیا، پرو و دانمارک/ فرانسه حتما، دانمارک شاید!

در این گروه فرانسه شانس بسیار زیادی برای صعود دارد. سه تیم دیگر هم برای صعود به عنوان تیم دوم تلاش خواهند کرد. در بین آن سه کشور هم برای استرالیا کمترین شانس را قائل هستم اما دانمارک می تواند بعد از فرانسه به عنوان تیم دوم به مرحله بعد راه پیدا کند. آنها تیم روی فرمی را در حال حاضر دارند.

گروه چهارم: آرژانتین، ایسلند، کرواسی و نیجریه/ کرواسی تا نیمه نهایی هم می تواند پیش برود!

گروه دشواری است. هر 4 تیم می توانند برای هم مشکل ایجاد کنند. با این حال آرژانتین یکی از تیمهای صعود کننده خواهد بود. در بین سه تیم دیگرنیز کرواسی با ستاره هایی که دارد از شانس خوبی برای صعود برخوردار است. کروات ها اگر بتوانند از لحاظ تیمی شرایط یکی دو سال اخیر خود را تغییر دهند نه تنها جزو صعود کننده های این گروه خواهند بود بلکه می توانند تا نیمه نهایی هم بالا بیایند.

دیگر تیم این گروه که شانس بالایی دارد ایسلند است. تیمی که در یورو همه را متعجب کرد. آنها نسل طلایی خود را دارند و پیش زمینه های خلق شگفتی را در آن ها می توان مشاهده کرد.

گروه پنجم: برزیل، سوئیس، کاستاریکا و صربستان/ شانس یکسان برای همه به جز سلسائو

برزیل یکی از سه تیمی است که به نظرم می تواند جام قهرمانی را بالای سر ببرد. صعود آنها از این گروه تقریبا حتمی است اما سه تیم دیگر رقابت تنگاتنگی برای صعود به مرحله بعدی خواهند داشت. کاستاریکا 4 سال قبل نمایش دلپذیری داشتو باید ببینیم بازهم می تواند برای سایر تیمها ایجاد مشکل کند یا خیر.

گروه ششم: آلمان، مکزیک، سوئد و کره جنوبی/ مانشافت و سوئد، جلوتر از بقیه

آلمان از این گروه به عنوان تیم اول صعود می کند. از آن طرف تیم کره جنوبی هم اصلا شانسی را برای صعود نخواهد داشت. نه تنها کره بلکه کلا فوتبال اسیا دچار افت و رکود شده است. در این بین تیمهای سوئد و مکزیک هم برای رده دوم تلاش می کنند که من شانس سوئد را بیش تر می دانم. شاگردان یان اندرسون هلند و ایتالیا را حذف کرده اند. آنها متکی به کار تیمی هستند و در تورنمنتهایی از این دست می توان با کار تیمی از مرحله گروهی صعود کرد اما در مراحل حذفی این ارزش سوپراستارها است که تکلیف تیمهای برتر را مشخص می کند.

گروه هفتم: بلژیک، پاناما، تونس و انگلیس/ همه چیز مشخص است!

یکی از گروه هایی است که تقریبا دو تیم صعود کننده از آن مشخص شده هستند. بلژیک و انگلیس می توانند بالاتر از تیمهای تونس و پاناما راهی دور یک هشتم نهایی شوند و از این بابت خطری آنها را تهدید نمی کند.

گروه هشتم: لهستان، سنگال، کلمبیا و ژاپن/ یاران لوا، پیشتازی می کنند

دیگر گروهی که به نظرم آسان بود و می شد تیم ملی ایران در آن قرار داشته باشد. هر 4 تیم شانس صعود دارند. با این حال لهستان به واسطه ستاره هایی که در تیمش دارد از بقیه بخت بیشتری برای صعود دارد. از ان طرف ژاپن هم به نظرم جزو حذف شده های این گروه خواهد بود و رقابت برای صعود به عنوان دیگر تیم صعود کننده شاید بین سنگال و کلمبیا باشد.

**************

*شانس سه تیم آلمان، برزیل و فرانسه را برای قهرمانی در جام جهانی از بقیه تیمها بیشتر می دانم و الباقی تیمهای مدعی در سید دوم قرار می گیرند.

*از الان نمی توان درباره پدیده این رقابت ها صحبت کرد. تیمی مثل پرتغال با رونالدو و بدون رونالدو بسیار متفاوت است و در شرایط رقابت ها می توان در این باره نظر داد.

*به عنوان یک ایرانی حتما ایران می تواند جزو شگفتی سازها باشد. با توجه به شناختی که داریم این حرف را می زنیم و به آن اعتقاد داریم. اما از نگاه غیر ایرانیها، چندان حسابی روی تیم ما باز نمی شود. حتی قرار گرفتن ما در سید سوم هم برای خیلی ها جای سوال داشت.