یک نیمروز با تیم ملی اسلالوم
عزم طلایی شدن در آبهای خروشان کرج
تیم ملی قایقرانی ایران در اسلالوم با تمرینات مداوم خود تلاش میکند اولین مدال طلای آسیا را کسب کند.
به گزارش پارس ، به نقل ازفارس، تیم ملی اسلالوم ایران با ۵ قایقران تمریناتش را از ۱۶ فروردین در دریاچه آزادی و کرج آغاز کرده است. این تیم خودش را برای حضور در مسابقات قهرمانی آسیا آماده می کند که قرار است اوایل خرداد در تایوان برگزار شود. نیم روزی را با قایقرانان اسلالوم همراه شدیم تا از نزدیک شاهد تمریناتشان در رودخانه کرج باشیم.
ساعت ۹ از دریاچه آزادی با مصطفی ثمری، سرمربی و آریا جعفری، قایقران تیم ملی همراه می شویم و به محل برگزاری اردوها در پیست کرج می رویم که در سال ۲۰۰۲ هم میزبان رقابت های قهرمانی آسیا بوده است. ساعت ۹: ۳۰ به رودخانه می رسیم. سایر ورزشکاران هم کم کم از راه می رسند. آب رودخانه بالا آمده و ورزشکاران مجبورند دروازه ها را جابه جا کنند. دروازه سبز و قرمز که هر کدام قانون و امتیاز خاص خودش را دارد و کمی بی دقتی باعث از دست دادن امتیاز می شود. پس از اینکه شرایط فراهم می شود، قایقرانان دقایقی خودشان را گرم می کنند و همراه با قایق ها به آب می زنند.
مصطفی ثمری؛ مربی سالخورده ای است که زمان هم اثرش را در چهره وی نشان داده است. ثمری سال ها در قایقرانی بوده و عناوین مختلفی با قایقرانان در ماده های مختلف داشته و با خوشی ها و ناخوشی ها، اشک ها و لبخند های آنها همراه بوده است. ۳ دوره بدنسازی در انگلیس گذرانده و ۴۵ سال سابقه کار در قایقرانی دارد. بعد از رفتن دنیامالی با وجود اینکه بسیاری از مربیان استعفا کردند، اما به گفته خودش به دلیل عشق و علاقه ای که به قایقرانی داشت، میدان را خالی نکرد. سختگیر است، این را قایقرانان ملی پوش هم تاکید می کنند.
ثمری در این باره می گوید: روزهای قبل که باران می بارید و هوا سرد بود، اصرار فایده ای نداشت و بازهم قایقرانان باید به آب می رفتند. می خواهیم در مسابقات قهرمانی آسیا نتیجه بگیریم. البته کسب مدال در اسلالوم سخت است و ایران تاکنون مدال طلایی در این مسابقات نداشته است.
وی ادامه می دهد: شجاعت، هوش و سرعت مهمترین فاکتورها در اسلالوم هستند که در این بین سرعت ژنتیکی است و یک مربی تا ۳۰ درصد می تواند سرعت قایقران را افزایش دهد. اوایل کار به اسلالوم اهمیتی داده نمی شد. یک روز از دنیامالی خواستم به چین بیاید. مسئولان آسیا در گفت وگویی که با وی داشتند اعلام کردند از ورزشکاران ایرانی در این رشته می ترسیم؛ پس از آن بود که به اسلالوم توجه شد. هم اکنون نیز در پیست کرج تمرین می کنیم.
پیست کرج با پیست قانونی متفاوت است؛ ثمری در این باره معتقد است: ورزشکاران خودشان را با پیچ و خم آب متناسب می کنند. در این پیست ورزشکار می تواند به عنوان مثال ۱۰ تکنیک انجام دهد، اما در پیست قانونی به این صورت نیست. با نداشتن پیست و آب ورزشکاران رشد خوبی داشته اند و تمام مسئولان آسیا هم این نکته را اذعان کرده اند.
قایقرانان هم در این رودخانه به سختی کار می کنند و امید کسب مدال در مسابقات آسیایی دارند. جدیت و تلاش در کارهایشان به خوبی مشهود است. پس از هر دور تمرین از مربی می پرسند رکوردشان به چه صورت است؟ خودشان که راضی هستند، مربی هم همین طور. البته ثمری اعتقاد دارد اگر پیست خوبی باشد، ورزشکاران قدری را در این رشته به دنیا معرفی می کند.
با خوش و بش و آواز به آب می زنند. پس از تمرینات و استراحتی کوتاه عکس یادگاری می اندازند. دستشان به دلیل سرمای آب می لرزد. خبرنگاری که از تلویزیون آمده هنگام مصاحبه با یکی از ورزشکاران فکر می کند این قایقران به دلیل استرس دستش می لرزد، اما متوجه می شود که این لرزش به دلیل سرمای آب است.
آریا جعفری، که از ناحیه پا دچار مصدومیت است و به دلیل فشار تمرینات کمی هم احساس درد در ناحیه کتف می کند، درباره تمرینات به فارس می گوید: تمرین امروز به دلیل سرعت آب سخت بود. شدت جریان آب باعث می شد تا با کوچکترین اشتباه دروازه قرمز را رد کنیم.
وی برای کسب مدال در قهرمانی آسیا امید دارد و عنوان می کند: بیشتر از سال های قبل امید کسب مدال داریم. چون هم ماده ها زیاد شده و هم در آب های آرام، مسافت و اسلالوم به صورت تیمی و انفرادی شرکت می کنیم.
جعفری، نایب قهرمانی آسیا در آب های خروشان و سومی آسیا را در اسلالوم به نام خود ثبت کرده است.
بردیا مهرجو، دیگر قایقران ایران در تیم ملی اسلالوم است. این قایقران ۸ سال است که در این رشته کار کرده و بعد از مدتی به اسلالوم علاقمند شده است. ۶ سال هم در تیم ملی عضویت داشته و امیدوار است ۲ نقره و ۴ برنز آسیا را امسال به طلا تبدیل کند.
مهرجو حریفانش را در آسیا می شناسد، اما می گوید که آنها در پیست های تقریبا نیمه حرفه ای کار می کنند.
مهدی کریمی هم مدالی در آسیا ندارد، اما با تمریناتش سعی می کند پرچم ایران را بالا ببرد. وی شرایطش را خوب توصیف می کند و از تمرینات راضی است.
امیرمحمد فتاح پور، فشار تمرینات را زیاد می داند و می گوید: این فشار لازم است، چرا که وقت نداریم و باید به آمادگی برسیم. البته حریفان هم سخت تمرین می کنند و مطمئنا منتظر ما نمی مانند.
وی از مربی اش هم رضایت دارد و معتقد است زحمات زیادی را برای قایقرانی و ورزشکاران کشیده است.
هیوا نسیمی، آخرین قایقرانی است که گفت وگوی کوتاهی با فارس داشته است. وی ۲ دوره در این مسابقات شرکت کرده و حاصل زحماتش یک برنز است، اما تلاش می کند در سومین دوره به طلا برسد.
وی می گوید: همه ورزشکاران شرایط خوبی دارند و از تمرینات راضی هستند. امسال تجربه بیشتری دارم و می خواهم برنز آسیا را به طلا تبدیل کنم. درباره حریفان هم باید بگویم چین و ژاپن مانند همیشه حریفان اصلی ما هستند.
هر ۵ ورزشکار قایقرانی ایران قرار است در مسابقات قهرمانی آسیا شرکت کنند. این اتفاق در صورتی رخ می دهد که مشکلی از سوی فدراسیون جهانی و آسیا برای حضور ورزشکاران در مسابقات نباشد.
ارسال نظر