به گزارش پارس به نقل از خبراسپرت، شاید اگر قبل از آغاز فصل به یکی از طرفداران پرسپولیس می‌گفتند تیم محبوب‌شان تنها با گذشت 3 هفته به انتهای جدول رده‌بندی لیگ ‌برتر خواهد چسبید، طرف می‌گفت از روی حسادت این حرف زده می‌شود! اما حالا واقعیت پنهانی که در اردوی سرخپوشان پایتخت وجود داشت، نمایان شد تا پرطرفدارترین تیم فوتبال ایران بعد از 47 سال طعم تلخ قعرنشینی را نیز بچشد. بله، پرسپولیس برانکو ایوانکوویچ با ثبت یکی از ضعیف‌ترین شروع‌های تاریخ در پایان هفته سوم، جایگاه شانزدهم جدول رده‌بندی را به خود اختصاص داد تا سرخپوشان پایتخت زیر بار شدیدترین انتقادات قرار بگیرند. با رخ دادن این اتفاق تلخ برای تیم بزرگ پرسپولیس بد ندیدیم نمونه‌هایی از این دست اتفاقات که در سال‌های گذشته برای تیم‌های بزرگ و پرطرفدار اروپایی افتاد را بررسی کنیم.

فصل قبل بوندس‌لیگای آلمان شاهد دو اتفاق جالب توجه بود، به خصوص در نیم‌فصل نخستش. بوروسیادورتموند تیم محبوب ورزشگاه وست فالن که پرطرفدارترین تیم آلمان محسوب می‌شود، با مربی معروف خود یورگن کلوپ بعد از نایب ‌قهرمانی در فصل قبل با چنان بحرانی روبه‌رو شد که برای هفته‌ها به قعر جدول رده‌بندی چسبید و همین اتفاق باعث از بین رفتن اعتماد مدیران باشگاه به کلوپ شد تا این مربی پرمشتری به همکاری 7 ساله‌‌اش با زردهای آلمانی خاتمه بدهد. دورتموند که کم ستاره نداشت، به خاطر ضعف‌های مفرط دفاعی‌‌اش در نیم‌فصل نخست بدترین نتایج یک دهه گذشته را کسب کرد تا نزدیک به 10 هفته به قعر جدول رده‌بندی بوندس‌لیگا چسبیده و نیم‌فصل را با قعرنشینی به پایان ببرد. در آن روزها وقتی از طرفداران پرشمار دورتموند نظرخواهی شد که چه آینده‌ای را برای تیم محبوب‌شان تصور می‌کنند تنها ابراز امیدواری می‌کردند که تیم‌شان از سقوط نجات پیدا کند اما کلوپ و شاگردانش نیم‌فصل دوم از خواب بیدار شده و سهمیه یورولیگ را نیز کسب کردند تا مربی محبوب وست فالن در اوج محبوبیت از دورتموند برود.

آرسنال از همان روزهایی که آرسن ونگر فرانسوی را از تیم ژاپنی ناگویا گرامپوس ایت به خدمت گرفت تا همین فصل قبل همواره جزو مدعیان قهرمانی فوتبال جزیره بود اما در چند سال گذشته توپچی‌های لندنی به خاطر سیاست‌های مالی خود مجبور بودند ستاره‌های کلیدی‌شان را بفروشند تا هزینه ساخت ورزشگاه جدید را تأمین کنند، به همین خاطر ونگر در اوایل فصل همواره با بحران‌های زیادی دست‌ و پنجه نرم می‌کرد تا جای خالی ستاره‌هایش را پر کند. درست مثل 3 فصل قبل که ستاره‌هایی همچون فابرگاس، سمیر نصری، گائل کلیشی و... را فروخت، فصل را فاجعه‌بار آغاز کرد. شکست 8 بر یک برابر منچستر فرگوسن در اولدترافورد باعث شد تا آرسنال به قعر جدول رده‌بندی بچسبد و پیرمرد فرانسوی را با چالشی جدی روبه‌رو کند، تا جایی که توپچی‌ها با خرید همزمان 5 ستاره از جمله مرته‌ساکر آلمانی به وضعیت خود سر و سامان بدهند، گرچه هفته‌ها طول کشید تا آرسنال از قعر جدول لیگ ‌برتر جدا شده و به جمع بالانشینان برگردد.

فاینورد در فوتبال هلند همواره یکی از قطب‌های سه‌گانه فوتبال این کشور محسوب می‌شود. تیم پرطرفدار شهر رتردام در این سال‌ها کم ستاره به فوتبال اروپا معرفی نکرده است اما همین تیم سرخ و سفید به خاطر بحران‌های مالی‌ای که گریبانگیرش شد، فصول‌ فاجعه‌باری را تجربه کرد، از جمله 3 فصل پیش که فاینورد برای هفته‌های متمادی در قعر جدول رده‌بندی هلند ایستاد و کاندیدای اصلی سقوط قلمداد شد اما با تلاش فراوان و حمایت باشگاه و طرفداران از سرمربی وقت تیم فاینورد توانست به حضورش در سطح اول باشگاهی هلند ادامه دهد. فاینورد در همان روزهایی که در قعر جدول رده‌بندی هلند بود، در بازی‌های خانگی‌‌اش حمایت 20 تا 30 هزار نفری طرفدارانش را داشت و با اتکا به همین حمایت توانست به حضورش در لیگ ادامه دهد.

نزدیک به 52 سال از حضور هامبورگ در سطح اول فوتبال آلمان و بوندس‌لیگا می‌گذرد؛ تیمی که هنوز طعم تلخ سقوط را نچشیده و از این حیث صاحب رکوردی جاودانه در کشور آلمان است. هامبورگی‌ها فصل قبل فاصله‌ای با از بین رفتن رکوردشان نداشتند چون مدت‌ها بود در جمع 3 تیم انتهای جدول قرار داشتند و حتی تغییر متوالی مربیان هم نمی‌توانست به بحران‌های درونی این تیم قدیمی خاتمه دهد. تنها خوش‌شانسی هامبورگی‌ها این بود که با آمدن لابادیا بازیکن سابق‌شان به عنوان سرمربی توانستند از سقوط مستقیم فرار کرده و به پلی‌‌آف بوندس‌لیگا بروند. در جدالی که یک طرفش تیم ریشه‌دار کارلسروهه بود و طرف دیگرش هامبورگ، این شاگردان لابادیا بودند که به صورت معجزه‌وار و با گل دقیقه 90 از سقوط نجات پیدا کردند تا همچنان به حضور 52 ساله‌شان در بوندس‌لیگا ادامه دهند. قعرنشینی هامبورگ در دو فصل گذشته بوندس‌لیگا به حدی عجیب بود که کارشناسان مطرح فوتبال اروپا را نیز به فکر فرو برده بود که چه بر سر این تیم پرطرفدار و ثروتمند آمده است.