استقلال و پرسپولیس در برزخ هستند
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی گفت: دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در بلاتکلیفی هستند و باید تکلیف آنها هر چه سریعتر مشخص شود.
به گزارش پارس به نقل از مهر، کاظم جلالی در رابطه با جلسه آسیبشناسی خصوصیسازی ورزش گفت: این دومین جلسه ما بود. من فکر میکنم مباحث ما در این جلسه کمی فراتر از بحث واگذاری استقلال و پرسپولیس رفته و در این دو جلسه ما شاهد این بودیم که ایرادهای بسیار زیادی در بحث فوتبال وجود دارد.
وی افزود: درحال حاضر ورزش یک صنعت محسوب میشود و فوتبال طرفداران زیادی دارد. در حال حاضر فوتبال و ورزش به یک منبع درآمد تبدیل شده که نه تنها خودش را در بسیاری از کشورها هدایت میکند، بلکه در کنار آن میتواند سودی داشته باشد. لذا ما فکر میکنیم باید گامهای مهمتری در این خصوص برداشته شود و باید یک آسیبشناسی جدی در بحث ورزش و فوتبال داشته باشیم. جلسه امروز مفید بود از این جهت که من این دغدغه را شنیده بودم که برخی از ورزشیها از مسئولان ورزشی گلهمند هستند که حرفهای آنها را نمیشنوند.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی ادامه داد: چندین بار من با وزیر ورزش و جوانان تلفنی صحبت کردم تا با ایشان در این باره حرف بزنیم اما متاسفانه در آخرین لحظات به ما اعلام کردند که مشکلی برایشان وجود آمده و نیامدند. ما جلسه طولانی داشتیم و ایشان میتوانستند بیایند و در بخشی از این جلسه شرکت داشته باشند. به هر حال ما باید یک آسیبشناسی نسبت به فوتبال و ورزش داشته باشیم.
جلالی تصریح کرد: پرسپولیس و استقلال دو برند فوتبالی این کشور هستند، زیرا از طرفی اعلام میشود که باید خصوصی شوند که این مساله صورت نگرفته است. یک مساله این بود و مساله دیگر هم که مطرح بود، این بود که چرا سازمان خصوصیسازی با متقاضیان خرید پرسپولیس و استقلال مخالفت کرد و این دو باشگاه را نفروخت. بحث دیگر این بود که اگر قرار بود این دو باشگاه خصوصی نشود، تدابیری اندیشیده شود که آسیب نبیند. باید هر چه سریعتر تکلیف این دو باشگاه روشن شود. اگر میخواهند خصوصی شوند، خصوصی شوند و اگر هم نمیخواهند، تکلیفشان روشن شود.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در بحث خصوصیسازی هم دو نظر بود؛ عدهای معتقد بودند که اگر این دو باشگاه به بخش خصوصی واگذار شود، متقاضیان تز اقتصادی دارند که خودشان را اداره کنند. اما برخیها معتقد بودند که اگر ما از الان برای آینده هم برنامهریزی کنیم، آنها نیز دچار مشکل خواهند شد.
وی تاکید کرد: به هر حال باشگاه و حق پخش باید تکلیفش هر چه سریعتر مشخص شود و بحث تبلیغات دور زمین و منابع دیگر نیز باید مشخص گردد. بالاخره اینها آرا و بحثهای مشخص بود که مورد بررسی قرار گرفت و کارشناسان اینها را مورد بررسی قرار خواهند داد و نتایج آنها را در اختیار مسئولین و نمایندگان مجلس قرار میدهند.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در رابطه با امضای نمایندگان مجلس برای استیضاح وزیر ورزش، اظهار داشت: من هم از رسانهها این موضوع را شنیدم و در این باره خبر ندارم که چقدر این مساله جدی است. به هرحال امیدوار هستیم که مسئولین محترم هم با جدیت کارشان را انجام دهند تا سال آخر ما دچار استیضاح نشویم، زیرا استیضاح رفعکننده مشکل نیست و با توجه به اینکه سال آخر مجلس است، اگر یک وزیری کنار گذاشته شود، تبعات خاص خودش را دارد. قاعدتاً حق نمایندگان است و میتوانند این کار را انجام دهند اما اینکه چه کسانی امضا کردهاند، من اطلاع چندانی ندارم.
جلالی در واکنش به نامه آقای میرزایی مبنی بر اینکه «تیم فوتبال پرسپولیس خصوصی است»، اظهار داشت: البته این نامه را من دقیقاً پیش از آغاز جلسه در دفترم دیدم و وقت چندانی نداشتم که بخوانم. اما این مساله که از رسانهها شنیدم، ایشان معتقد بودند که پرسپولیس خصوصی بود و نیازی به خصوصی شدن ندارد. به هر جهت برخیها هم که در جلسه امروز ما بودند، همین نقطه نظر را داشتند و اسناد و مدارکی هم از اساسنامه این باشگاه داشتند که منافعش، منافع عمومی است و به تعبیری به وقف اعتقاد داشتند. اما چون من هنوز بررسی نکردم، نمیتوانم در این باره اظهارنظر کنم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا ممکن است تغییری در روند خصوصیسازی به خاطر این موضوع ایجاد شود؟ اظهار داشت: این را نمیشود قضاوت کرد. حتما باید ما نامه را ببینیم و دوستان مدارکشان را به مراجع قانونی ارائه کنند.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در واکنش به اینکه قرار است کارگروهی در خصوص واگذاری باشگاه ایجاد شود، اظهار داشت: قرار شد که این جلسات استمرار پیدا کند و ما گزارش اولیه آن را تهیه کنیم و جلسه بعدی را با ریاست محترم مجلس داشته باشیم و در ادامه هم مجدداً این جلسه برگزار شود.
جلالی گفت: ما برای خصوصیسازی این جلسات را برگزار کردیم اما وقتی وارد آن شدیم، متوجه شدیم که این جلسات طولانی است و باید ریشهیابی شود و خیلی بزرگتر از یک موضوع به نام خصوصیسازی است.
وی در رابطه با وجود فساد در فوتبال اظهار داشت: دوستانی که در این باره اظهارنظر کردند، در کمیسیون اصل نود هستند. من صلاحیت این را ندارم که بخواهم درباره این موضوع اظهارنظر کنم.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این پرسش که چقدر فکر میکنید پرسپولیس و استقلال به بخش خصوصی واگذار شود؟ گفت: در حال حاضر نمیشود نظر شخصی داد چون قانون در این باره تصمیمگیر است. من به عنوان نماینده مجلس نمیتوانم بگویم که قانون اجرا نشود، اما اگر قانون دارای ایراد است، میشود که در آن بازنگری کرد و این حق مجلس است که میتواند آن را انجام دهد. اما یک نماینده مجلس نمیتواند بگوید که قانون اجرا نشود.
جلالی تاکید کرد: این خصوصیسازی تصمیمش با تعجیل گرفته شده و ابعاد مختلف آن بازنگری نشده است. البته چقدر خوب میشود که دولت در اجرا بتواند این خلاء را پر کند. اما نمیشود دست روی دست گذاشته تا این دو باشگاه از بین برود، چون در حال حاضر این دو باشگاه در برزخ قرار دارند، زیرا نه وضعیت خصوصیسازیشان معلوم است و نه اینکه منابع دولتی در اختیار آنها گذاشته شود. این مساله به ضرر این دو باشگاه است و دولت باید با جدیت در خصوص این دو باشگاه تصمیمگیری کند که اگر قابلیت این را نمیبیند که خصوصی شود، میتواند به مجلس منتقل کند.امه دارد...
ارسال نظر