به گزارش پارس به نقل از مهر فینال بیست و هشتمین دوره رقابتهای جام حذفی باشگاه‌های کشور ساعت ۱۸ فردا دوشنبه بین دو تیم نفت تهران و ذوب‌آهن اصفهان در ورزشگاه تختی تهران برگزار می‌شود که این آخرین مسابقات فصل ۹۳-۹۴ فوتبال ایران است.

تیم نفت در این رقابت به فکر فتح نخستین جام قهرمانی خود در فوتبال ایران است و ذوب‌آهن می‌تواند سومین قهرمانی خود در این رقابتها را جشن بگیرد؛ جامی که برای هر دو در کنار ارزش قهرمانی، یک امتیاز ویژه دیگر را هم به همراه خواهد داشت و آنهم صعود مستقیم به آسیا است.

دو تیم نفت تهران و ذوب‌آهن که به ترتیب با کسب رتبه‌های سوم و چهارم لیگ چهاردهم و با توجه به فینالیست جام حذفی بودن، جواز حضور در رقابتهای فصل آینده لیگ قهرمانان آسیا را کسب کردند، در صورت قهرمانی در این جام مستقیما به مرحله گروهی فصل آینده این رقابتها صعود می‌کنند.

در این مسابقه که رقابت دو مربی جوان و موفق سرخابی، یعنی علیرضا منصوریان و یحیی گل‌محمدی با همدیگر است، تیم بازنده باید به پلی‌‎آف لیگ قهرمانان آسیا رفته و در رقابتی سخت با حریفان کشورهای عربی و یا آسیایی میانه، باید شانس حضور در مرحله گروهی آن رقابتها را امتحان کند. مسابقه‌ای هر دو سرمربی تیم‌ها، به فکر نخستین قهرمانی دوران کوتاه سرمربیگری خود هستند.

نخستین افتخار برای ناکام لیگ
تساوی تیم نفت تهران مقابل تراکتورسازی در فینال لیگ، در مسابقه‌ای که هنوز حواشی آن پابرجاست، باعث شد تا شاگردان منصوریان نه تنها فرصت قهرمانی را از دست بدهند بلکه به رده سوم جدول سقوط کنند تا روزهای خوب صدرنشینی‌ متوالی‌ آنها در نیم فصل دوم لیگ، پایان خوشی را به همراه نداشته باشد. هرچند نفت شایسته قهرمانی در لیگ هم بود اما ناکامی خود در این جام را با رسیدن به جمع ۸ تیم برتر لیگ قهرمانان آسیا به بهترین شکل جبران کرد، آنهم با حذف تیم قدرتمند الاهلی عربستان و برپا کردن جشن صعود در ورزشگاه ملک عبدالله شهر جده.

این تیم تهرانی که در ۲-۳ سال اخیر، همیشه جزو مدعیان قهرمانی در لیگ و یا کسب سهمیه آسبا بوده است، بعد از ناکام ماندن در فتح جام حذفی، در اندیشه کسب نخستین جام تاریخ فعالیت رسمی خود در فوتبال ایران است، جامی که صعود مستقیم آنها به مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا در فصل آینده را قطعی می‌کند.

تیم نفت که با پیروزی یک بر صفر در اهواز برابر تیم استقلال این شهر به مرحله یک‌ هشتم نهایی جام حذفی فصل جاری رسید، در این مرحله با یک گل از سد شهرداری اردبیل عبور کرد. نفت سپس در بازی با صنعت ساری، شگفتی‌ساز فصل جاری جام حذفی، به تساوی یک بر یک رسید ولی در ضربات پنالتی با نتیجه ۵ بر ۳ این تیم شمالی را شکست داد و به مرحله نیمه نهایی رسید. دیدار با پدیده در مشهد، راه رسیدن این تیم به فینال جام حذفی بود، مسابقه‌ای که در وقت‌های قانونی و اضافه یک بر یک شد اما در ضربات پنالتی بار دیگر نفت موفق‌تر ظاهر شد و به برتری ۸ بر ۷ رسید تا فینالیست شود.

البته علیرضا منصوریان که یکی از گزینه‌های هدایت تیم فوتبال استقلال تهران در فصل آینده است، دوست دارد حداقل با کسب یک قهرمانی با تیم نفت وداع کند، تیمی که یکی از کم شانس‌ترین نمایندگان ایران در آسیا بود اما پس از موفقیت در بازی پلی‌آف، در مرحله گروهی و حذفی هم عملکرد قابل قبولی داشت تا بهترین نماینده ایران در این جام لقب بگیرد.

نفت در فینال جام حذفی هم به درخشش جوانانی از جمله وحید امیری، علیرضا بیرانوند، امین حاج محمدی، ارسلان مطهری، سعید لطفی و ... و استفاده از تجربیات ایمان مبعلی، وحید حمدی‌نژاد، غلامرضا رضایی و ... دل بسته‌ است تا پرونده خود در این سال را با کسب عنوانی بزرگ به پایان برسانند.

شگفتی‌ساز لیگ و فتح سومین جام

اعتماد سعید آذری به یحیی گل‌محمدی که در نیم فصل نخست لیگ نتوانست عملکرد خوبی به همراه تیم ذوب‌آهن داشته باشد، باعث شد این تیم اصفهانی در نیم فصل دوم، تنها برابر تراکتورسازی بازنده شد، همچنین از ۱۳ بازی پایانی خود در لیگ چهاردهم، ۹ برد و ۴ تساوی بدست آورد. این اتفاق باعث شد تا ذوب‌آهن به رده چهارم رسیده و سهمیه آسیایی خود در این رقابتها را قطعی کند. 

ذوب‌آهن متحول شده که در هفته بیست و ششم لیگ هم در خانه با نتیجه ۵ بر ۳ مقابل نفت به پیروزی رسید، نتیجه‌ای که یکی از دلایل از دست رفتن قهرمانی نفت در این فصل بود، در اندیشه آن است که در این مسابقه هم به پیروزی رسیده و برای سومین مرتبه در تاریخ فعالیت حرفه‌ای خود، جام قهرمانی را بالای سر ببرد.

این قهرمانی، باعث می‌شود که قهرمانان فوتبال ایران در فصل جاری اصفهانی شوند زیرا سپاهان قهرمان لیگ شد. همچنین تیم گل‌محمدی را مستقیما به آسیا می‌رساند تا این تیم که پیشینه نایب قهرمانی در لیگ قهرمانان را دارد، باز هم فرصت حضور در مرحله گروهی این جام را بدست آورد.

مردان یحیی گل‌‌محمدی جام حذفی امسال را با برتری ۳ بر صفر مقابل پیام چغادک بوشهر آغاز کرد. سپس در اهواز با نتیجه ۳ بر مقابل استقلال خوزستان به پیروز رسید و در مرحله یک‌چهارم نهایی مقابل استقلال در ضربات پنالتی پیروز شد. در آن بازی دو تیم در جریان مسابقه به تساوی ۲ بر ۲ رضایت دادند اما ذوب‌آهنی در ضربات پنالتی ۳ بر صفر پیروز شده و به دیدار نیمه نهایی رسیدند. رویارویی با پرسپولیس در پای فینال، یک اتفاق ویژه برای یحیی گل‌محمدی بود، مسابقه‌ای که در نهایت با برتری ۲ بر یک اصفهانی‌ها همراه شد و گل‌محمدی تیم سابقش را حذف کرد.

ذوب‌آهنی برای موفقیت در بازی فینال، چشم به عملکرد خوب نفراتی باتجربه‌ای از جمله مهدی رجب‌زاده، قاسم حدادی‌فر، قاسم دهنوی، کارلوس سانتوس و درخشش نفرات جوانی از جمله مسعود حسن‌زاده، کاوه رضایی، دانیال اسماعیلی‌فر و مرتضی تبریزی چشم دوخته‌اند، بازیکنانی که می‌توانند حتی موفق‌ترین تیم ایران در آسیا را هم در خانه ناکام بگذارند.

استقلال بالاتر از پرسپولیس
هرچند عمر رقابتهای جام حذفی فوتبال ایران ۳۹ سال است اما به خاطر انقلاب شکوهمندی ایران اسلامی و سپس جنگ تحمیلی، از سال ۵۶ تا سال ۶۵ این رقابتها برگزار نشد. همچنین تا سال ۷۲ یک دو مرتبه دیگر این جام انجام نگرفت تا عصر فردا دوشنبه شاهد معرفی بیست و هشتمین قهرمان این رقابتها باشیم.

در بیست و هفت دوره گذشته جام حذفی ایران، استقلال با ۶ قهرمانی و ۳ نایب قهرمانی، عنوان بهترین تیم رقابتها را از آن خود کرده است و پس از آبی‌پوشان تهرانی، تیم‌های پرسپولیس با ۵ قهرمانی و ۲ نایب قهرمانی و سپاهان اصفهان با ۴ قهرمانی، رده‌های بعدی را به خود اختصاص داده‌اند.

تیم‌های ملوان با ۳ قهرمانی و ۴ نایب قهرمانی، ذوب‌آهن اصفهان با ۲ قهرمانی و یک نایب قهرمانی، بهمن تهران، فجرسپاسی شیراز و تراکتورسازی تبریز با یک قهرمانی و ۲ نایب قهرمانی و برق شیراز و صباباتری تهران با یک قهرمانی و یک نایب قهرمانی رده‌های چهارم تا یازدهم را از آن خود کرده‌اند.

تیم‌های شاهین اهواز، سایپا تهران، هما تهران، خیبرخرم آباد، جنوب اهواز، ابومسلم مشهد، داماش گیلان، راه‌آهن تهران، گسترش فولادتبریز، شاهین بوشهر و مس کرمان هم در دوره‌های گذشته به فینال رسیده اما در فتح جام ناکام ماندند تا تنها یک عنوان نایب قهرمانی را در کارنامه ورزشی خود ثبت کنند.

در زیر اشاره‌ای گذرا به ۲۷ فینال گذشته مسابقات فوتبال جام حذفی باشگاه‌های شده است:
فصل ۱۳۵۵: ملوان بندرانزلی ۴ - تراکتورسازی تبریز یک
فصل ۱۳۵۶: استقلال تهران ۲ - هما تهران صفر
فصل ۱۳۶۵: خیبر خرم آباد صفر - ملوان بندرانزلی ۲
فصل ۱۳۶۶: پرسپولیس تهران یک - ملوان بندرانزلی صفر
فصل ۱۳۶۷: شاهین اهواز ۵ - ملوان بندرانزلی ۳
فصل ۱۳۶۹: ملوان بندرانزلی صفر - استقلال تهران صفر (ملوان در ضربات پنالتی به پیروزی ۶ بر۵ رسید)
فصل ۱۳۷۰: پرسپولیس تهران ۲ - ملوان بندرانزلی یک
فصل ۱۳۷۲: سایپا تهران یک - جنوب اهواز یک (سایپا به علت گل زده در خانه حریف به پیروزی رسید)
فصل ۱۳۷۳: تراکتورسازی تبریز یک - بهمن تهران ۲ 
فصل ۱۳۷۴: استقلال تهران ۵ - برق شیراز یک
فصل ۷۵-۱۳۷۴: برق شیراز یک - بهمن تهران یک (در ضربات پنالتی برق شیراز به پیروزی ۳ برصفر رسید)
فصل ۷۸-۱۳۷۷: پرسپولیس تهران ۲ - استقلال تهران یک

فصل ۷۹-۱۳۷۸: بهمن تهران یک - استقلال تهران ۳

فصل ۸۰-۱۳۷۹: فجرسپاسی شیراز ۳ - ذوب‌آهن اصفهان یک
فصل ۸۱-۱۳۸۰: استقلال تهران ۴ - فجرسپاسی شیراز ۳
فصل ۸۲-۱۳۸۱: ذوب‌آهن اصفهان ۴ - فجرسپاسی شیراز ۴ (در ضربات پنالتی ذوب‌آهن به پیروزی ۴ بر۳ رسید) 
فصل ۸۳-۱۳۸۲: استقلال تهران ۲ - سپاهان اصفهان ۵
فصل ۸۴-۱۳۸۳: صباباتری تهران ۲ - ابومسلم مشهد ۲ (در ضربات پنالتی صباباتری به پیروزی ۴ بر ۲ رسید)
فصل ۸۵-۱۳۸۴: سپاهان اصفهان ۲ - پرسپولیس تهران ۲ (در ضربات پنالتی سپاهان به پیروزی ۴ بر ۲ رسید)
فصل ۸۶-۱۳۸۵: صباباتری تهران صفر - سپاهان اصفهان ۴
فصل ۸۷-۱۳۸۶: استقلال تهران ۳ - پگاه گیلان یک
فصل ۸۸-۱۳۸۷: ذوب‌آهن اصفهان ۵ - راه‌آهن شهرری ۲
فصل ۸۹-۱۳۸۸: پرسپولیس تهران ۴ - فولادگستر تبریز یک
فصل ۹۰-۱۳۸۹: پرسپولیس تهران ۴ - ملوان بندرانزلی ۳
فصل ۹۱- ۱۳۹۰: استقلال تهران صفر - شاهین بوشهر صفر (در ضربات پنالتی استقلال به پیروزی ۴ بر یک رسید)
فصل ۹۲-۱۳۹۱:  پرسپولیس تهران ۲ - سپاهان اصفهان ۲ (در ضربات پنالتی سپاهان به پیروزی ۴ بر ۲ رسید)
فصل ۹۳-۱۳۹۲:  مس کرمان صفر - تراکتورسازی تبریز یک
فصل ۹۴-۱۳۹۳: نفت تهران ؟ - ذوب‌آهن اصفهان ؟