به گزارش پارس به نقل از شرق تبعاتش هنوز ادامه دارد؛ از سوئیس شروع شده و با گزارش‌هایی که FBI و دادستان آمریکا داده‌اند، ابعاد تازه‌تری هم پیدا کرده است. بحث درباره «فساد در فیفا» است که حالا چندروزی می‌شود تیتر بسیاری از رسانه‌های ورزشی و غیرورزشی شده است. بعد از دستگیری تعدادی از افراد بلندپایه فیفا در زوریخ، فهرست بلندبالایی منتشر شد که در آن نام ١٤ نفر دیده می‌شد؛ ٩ نفر از اعضای کمیته اجرائی فیفا بوده‌اند و پنج نفر دیگر هم جزئی از کمیته بازاریابی و اسپانسری این نهاد. فهرست را «آمریکایی‌ها» منتشر کردند و بعدها علاوه بر افراد موجود در فهرست تعداد بازداشتی‌هایشان را افزایش دادند. بعد از اتفاقات روز چهارشنبه، نوبت به کنفرانس خبری رسید که سران FBI با دادستانی آمریکا ترتیبش را داده بودند؛ در آنجا علاوه بر رسیدگی به اتهاماتی از قبیل گرفتن رشوه و...، بحث مهمی هم مطرح شد: اینکه بعضی کشورها با دادن رشوه و زیرمیزی توانسته‌اند میزبانی جام‌جهانی را به دست بیاورند؛ دو جام‌جهانی مواردی است که اتهامشان ظاهرا ثابت شده است: اولی جام‌جهانی ٩٨ فرانسه است و دومی جام‌جهانی ٢٠١٠ آفریقای‌جنوبی. 
دروغ است، دروغ است
واکنش‌ها مشابه است؛ در هردو پرونده، نامی از جک وارنر، عضو کمیته اجرائی فیفا و رئیس سابق کونکاکاف، به چشم می‌خورد. فرانسوی‌ها وجود فساد در راه جام‌جهانی ٩٨ فرانسه را تأیید کرده‌اند؛ یکی از مقامات بلندپایه این کشور این‌طور می‌گوید: «بله درست است؛ در راه جام‌جهانی ٩٨ فساد رخ داد. بااین‌حال این فساد را فرانسوی‌ها رقم نزدند؛ این مراکشی‌ها بودند که پول دادند تا اعضای فیفا به‌جای فرانسه، آنها را انتخاب کنند!». مورد دوم هم مربوط به آفریقای‌جنوبی است؛ رئیس‌جمهور سابق این کشور، تابو امبکی، همه را شایعه می‌داند. از آنجا که امتیاز میزبانی به کشورها چندین‌سال قبل داده می‌شود، در زمان ریاست‌جمهوری امبکی در سال ٢٠٠٤ بود که آفریقای‌جنوبی به‌عنوان میزبان جام‌جهانی ٢٠١٠ انتخاب شد. جرم مطرح‌شده که به این کشور برمی‌گردد، این است که ١٠ میلیون دلار به جک وارنر داده‌اند تا سه رأی برای این کشور بخرد. امبکی مطابق با انتظار می‌گوید دروغ است: «در جریان وجود افرادی که می‌گویند از آفریقای‌جنوبی به بعضی‌ها رشوه داده‌اند تا میزبانی جام‌جهانی را بگیریم، نیستم. این حرف‌ها دروغ است؛ ما هرگز از پول بیت‌المال برای دادن رشوه استفاده نکرده‌ایم». 
دو جام‌جهانی دیگر
مورد جالب‌توجه اینکه در تحقیقات آمریکایی‌ها، به دو جام‌جهانی ٩٨ و ٢٠١٠ اشاره شده و اسمی از دو جام‌جهانی ٢٠٠٢ و ٢٠٠٦ که به نمایندگی کره، ژاپن و آلمان برگزار شده، برده نشده است. اگرچه کمیته تحقیقات گفته که پرونده هنوز باز است و موارد زیادی باید مورد بررسی قرار بگیرند ولی همین حالا روزنامه «گاتزتا دلو اسپرت» ایتالیا خبر داده که همین آقای جک وارنر در جام‌جهانی ٢٠٠٢ داوران تعدادی از بازی‌ها را تعیین کرده است. برای جام‌جهانی ٢٠٠٦ آلمان هم روز گذشته اظهارات تکان‌دهنده‌ای توسط رئیس فدراسیون فوتبال کنگو مطرح شد. کنستان عمری در گفت‌وگو با شبکه آلمانی RTL گفت: «آلمان برای میزبانی جام‌جهانی رأی افرادی که در اقیانوسیه حضور داشتند را خریده بود. کار غیرقانونی آنها به خاطر گرفتن میزبانی در سال ٢٠٠٦ بود». 
جنگ سرد سیاسی‌ها
بااین‌حال هیچ‌کدام از بخش‌های گزارشی که FBI مطرح کرده بود، به اندازه آن تک‌بندی که گفته بود «میزبانی جام‌های جهانی ٢٠١٨ و ٢٠٢٢ هم مورد بررسی قرار می‌گیرند»، جنجالی نشده است؛ برای ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، شنیدن همین جمله کافی بود تا بدون پرده به مقامات آمریکایی بتازد: «خود همین موضوع که دستور بازداشت افراد متهم به فساد توسط آمریکایی‌ها صادر شده است، به اندازه کافی عجیب است. باید دید این فساد، فساد چه کسی است؟ فساد مقامات بین‌المللی است که آمریکایی‌ها به میان آمده‌اند! برخی از این افراد شاید یک‌سری موارد را نقض کرده باشند ولی این مسائل هیچ‌کدام به آمریکایی‌ها ربط ندارد». رئیس کرملین با لحنی جدی‌تر، حمله شدیدتری هم می‌کند: «خب، همه این موارد را کنار هم بچینید؛ این موضوع اقدام واضح واشنگتن برای بسط‌دادن سازوکار قضائی‌اش در دیگر کشورهاست». ولادیمیر پوتین که برای گرفتن میزبانی جام‌جهانی ٢٠١٨ تلاش زیادی کرده است، قصد آمریکایی‌ها برای مطرح‌کردن چنین عواملی را زیرسؤال‌بردن جام‌جهانی ٢٠١٨ توصیف می‌کند: «همه می‌دانیم چرا این‌همه فشار به سپ بلاتر وارد شده است؛ به او فشار می‌آورند تا جام‌جهانی ٢٠١٨ را از ما بگیرند». در شرایطی که پوتین علنا از بلاتر حمایت کرده است، قطری‌ها هم واکنش نشان داده و میزبانی‌شان برای جام‌جهانی ٢٠٢٢ را «پاک» دانستند. 
کامرون با آمریکایی ها
اگر پوتین به آمریکایی‌ها می‌تازد، دیوید کامرون، نخست‌وزیر بریتانیا، با حمایت از اقدام مقامات قضائی آمریکا، نهاد سپ بلاتر را زیر سؤال می‌برد و حتی تقاضا کرده او قبل از شروع انتخابات روز جمعه، از مقامش استعفا کند: «به نظرم بلاتر باید برود. شما نمی‌توانید اتهام فسادی به این گستردگی در این نهاد داشته باشید و بعد تظاهر کنید رئیسی که این نهاد را می‌چرخاند، آدم خوبی است و باید به کارش ادامه دهد». البته آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، سعی کرد میانه را بگیرد و نه به سمت پوتین بچرخد و نه کاری به آمریکایی‌ها داشته باشد: «موضوع مهم این است که فساد در هر سطحی که باشد باید متوقف و ابعاد آن روشن شود. این موضوع هم وقتی پای بازی فوق‌العاده‌ای به نام فوتبال در میان باشد، حیاتی و ضروری است». 
فلسطین شکایت خود را پس گرفت
نمایندگان فدراسیون فوتبال فلسطین در کنگره زوریخ اعلام کردند که شکایت خود از فدراسیون فوتبال رژیم صهیونیستی را پس گرفته‌اند. جبرئیل رعجوب، رئیس فدراسیون فوتبال فلسطین عنوان کرد: «می‌خواهیم مثل همه از فوتبال لذت ببریم و از این ورزش استفاده کنیم تا بیشتر از رشد فوتبال در جهان لذت ببریم. باید از کسانی که از من خواستند شکایتمان را از فدراسیون اسرائیل پس بگیریم، تشکر کنم. یکی از افرادی که تأثیر زیادی داشت تا من از این شکایت صرف‌نظر کنم، آنگلا مرکل بود.» مسئولان فوتبال فلسطین روز سه‌شنبه گذشته با تهیه طومار اینترنتی و ارسال درخواست به کشورهای مختلف، خواهان اخراج رژیم صهیونیستی از فیفا شده‌اند. همچنین تعدادی از تظاهرکنندگان فلسطینی قبل از شروع کنگره فیفا با حضور جلو مقر فیفا خواهان اخراج اسرائیل شده بودند.