به گزارش پارس به نقل از ایرنا ، آیین خداحافظی این شکارچیان که از اهالی روستاهای ˈ داربکلا ˈ ، ˈ مرسم ˈ و ˈ اوسا ˈ در شهرستان های ساری و میاندرود بودند، عصر امروز در محل اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران در ساری برگزار شد.

شکارچیان که از جفا به طبیعت پشیمان بودند در این مراسم توبه نامه امضا و قسم نامه قرائت کردند که دیگر هرگز تفنگ به دست نگیرند و به شکار نروند. توبه کنندگان همچنین به صورت نمادین دو قبضه تفنگ شکاری را شکستند و چندین قفس پرندگان شکاری را هم شکستند تا پشیمانی خود را در عمل به نمایش بگذارند.

بوسیدن قنداق تفنگ شکاری و تحویل آن به مسوولان محیط زیست هم دیگر برنامه این آیین بود. مدیر کل حفاظت محیط زیست مازندران هم در جمع این شکارچیان خودبازنشسته گفت : ترویج فرهنگ حفاظت از حیات وحش و جلوگیری از انقراض برخی گونه های جانوری از اهداف برگزاری آیین حلالیت از طبیعت و سوگند خداحافظی و توبه شکارچیان است.

ˈ ناصر مهردادی ˈ با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت برخی از گونه های جانوری در مازندران وخیم است ، افزود : تا کنون حدود 10 هزار مجوز تفنگ شکاری در استان صادر شده است.

وی با اظهار این که مازندران از لحاظ تنوع زیستی بسیار غنی است ، گفت : دستکم 483 گونه جانوری از رده های مختلف پرندگان ، پستانداران ، خزندگان ، دوزیستان و ماهی ها در مازندران وجود دارد.

مهردادی اظهار کرد : پرندگان با 310 گونه از 58 خانواده در 17 راسته بیشترین گونه حیات وحش مازندران محسوب می شوند و پس از آن ماهی ها با 75 گونه قرار دارند.

وی افزود : پستانداران نیز با 63 گونه و 19 خانواده از شش راسته، دوزیستان با 9 گونه از شش جنس و شش خانواده و خزندگان با 26 گونه از 21 جنس و 11 خانواده دیگر گونه هایی هستند که مازندران را به عنوان زیست بوم خود برگزیدند.

مدیر کل حفاظت محیط زیست مازندران از وجود 21 منطقه تحت عنوان مناطق چهارگانه در استان خبر داد و گفت : این مناطق شامل دو پارک ملی، سه اثر طبیعی ملی ، پنج پناهگاه حیات وحش و 11 منطقه حفاظت شده با مساحتی حدود 500 هزار هکتار است.

وی افزود : مازندران همچنین دارای تالاب های متعدد از جمله تالاب بین المللی و پناهگاه حیات وحش میانکاله به وسعت یکصد هزار هکتار و تالاب بین المللی و مجموعه دامگاه های فریدونکنار به وسعت پنج هزار و 400 هکتار است.

مهردادی گفت : مازندران دارای گونه های شاخصی از پستانداران بویژه پلنگ ، خرس قهوه ای ، مرال یا گوزن قرمز ، شوکا ، سیاهگوش ، گربه جنگلی ، گراز ، کل و بز ، گوسفند وحشی و روباه است که همیشه در معرض شکار غیر مجاز قرار دارند