گزارش مالی پنج ساله کمیته ملی المپیک
خزانهدار کمیته ملی المپیک در آستانه برگزاری مجمع انتخاباتی ۳۰ دی ماه، گزارش مالی این کمیته طی پنج سال گذشته را ارائه کرد.
به گزارش پارس به نقل از مهر، طبق گزارش مالی ارائه شده مسئولان کمیته ملی المپیک در این مدت برای سه رویداد مهم بین المللی بودجه ویژه ای را جذب کردند اما در این میان بودجه بازی های کشورهای اسلامی که با وجود تدارکات زیاد در نهایت به سرانجام نرسید، چه شد؟
مسئولان فعلی کمیته ملی المپیک یعنی محمد علی آبادی (رئیس) ، بهرام افشارزاده (دبیر کل) ، مهدی قدمی و محمود خسروی وفا (نایب رئیسان) ، مهدی کرباسیان (خزانه دار) همراه با رباب شهریان، محمود مشحون، علی کفاشیان، احمد ناطق نوری، سید مهدی هاشمی و شاهرخ شهنازی (دیگر اعضای هیات اجرایی) از سال ۱۳۸۷ با برگزاری مجمع انتخاباتی فعالیت خود را به طور رسمی آغاز کردند.
از زمان آغاز به کار هیات اجرایی فعلی کمیته ملی المپیک تا به خاطر تعویق انتخابات پنج سال از آن گذشته است، ورزش ایران در کنار مسابقات تک رشته ای آسیایی و جهانی و یا المپیک های آسیایی رده سنی نوجوانان و جوانان، در مجموع با سه رویداد مهم بازی های کشورهای اسلامی، بازی های آسیایی ۲۰۱۰ گوانگژو و بازی های المپیک ۲۰۱۲ لندن مواجه بود.
در این میان البته بازی های کشورهای اسلامی که قرار بود به میزبانی مشترک سه شهر تهران، اصفهان و مشهد برگزار شود در نهایت با وجود رفت و آمدهای زیادی که انجام شد و تدارکاتی که دیده شد، برگزار نشد. اما در هر صورت کمیته ملی المپیک برای برگزاری این رویداد همانند حضور در بازی های آسیایی و المپیک بودجه ویژه ای ر دریافت کرده بود اما این بودجه کجا صرف شد؟ اصلا طی این پنج سال کمیته ملی المپیک در هر دوره دقیقا چه میزان از بودجه مصوب خود را دریافت کرد؟ از بودجه مصوب امسال تاکنون چه میزان تخصیص داده شده است و… .
مهدی کرباسیان، خزانه دار کمیته ملی المپیک در قالب" گزارش مالی کمیته ملی المپیک طی پنج سال گذشته" ضمن ارائه جدول بودجه های مصوب و تخصیص داده شده طی سال های گذشته به مجموع این پرسش ها پاسخ داد.
این دو جدول آماری به خوبی نشان می دهد که بودجه مصوب کمیته ملی المپیک برای هر سال چه میزان بوده و از آن چه میزان در اختیار این کمیته قرار گرفته است. همچنین در این جدول بودجه مصوب و تخصیص داده شده کمیته ملی المپیک در یک سال پیش از آغاز به کار هیات اجرایی فعلی نیز نمایش داده شده است.
اختصاص ۶۲ درصد از بودجه امسال
خزانه دار کمیته ملی المپیک در گفتگو با خبرنگار مهر با یادآوری اینکه بودجه مصوب این کمیته برای سال ۹۲ بیش از ۴۲ میلیارد تومان بود، اظهارداشت: تا به امروز بیش از ۶۲ درصد از بودجه تصویب شده را در اختیار گرفته ایم یعنی مبلغی حدود ۲۵ میلیارد تومان که از این میان ۲۰ میلیارد تومان را میان فدراسیون ها توزیع کرده ایم و مابقی بودجه دریافتی را هم صرف دیگر امور کرده ایم.
جذب بیش از ۹۰ درصد بودجه در هر سال
کرباسیان با تاکید بر اینکه هنوز دو ماه به پایان سال باقی مانده و تا آن زمان بخش دیگری از بودجه مصوب کمیته ملی المپیک در اختیار این کمیته قرار می گیرد، خاطرنشان کرد: در مجموع وضعیت دریافتی بودجه کمیته ملی المپیک خوب بوده است. این وضعیتی است که طی چهار سال گذشته هم با آن مواجه بودیم. یعنی اینکه طی این مدت پنج سال (سال ۸۷ تا ۹۲) تمام تجربه و تخصص خود را به کار گرفتیم و بر این اساس هر سال بیش از ۹۰ درصد بودجه مصوب خود را دریافت کردیم.
بالاترین تخصیص نسبت به دیگر نهادها
وی تاکید کرد که کمیته ملی المپیک درمجموع نسبت به دیگر نهادها و واحدهای اجرایی بالاترین تخصیص را از معاونت برنامه ریزی و خزانه داری کل کشور داشته است. بنابراین باید از حمایت های مسئولان مربوطه در این زمینه تشکر و قدردانی کرد.
بودجه میزبانی بازی های کشورهای اسلامی چه شد؟
ورزش ایران طی پنج سال گذشته با سه رویداد مهم روبرو بود. حضور در بازی های آسیایی ۲۰۱۰ گوانگژو (سال ۸۹) و بازی های المپیک لندن ۲۰۱۲ لندن (سال ۹۱) از جمله این رویدادها بود. به همین منظور کمیته ملی المپیک طی این دو سال بودجه ای وِیژه برای این بازی ها جذب کرد. به گفته کرباسیان بودجه مصوب کمیته ملی المپیک برای حضور در این دو رویداد (ردیف بودجه متفرقه) به ترتیب ۲۰ و ۳۰ میلیارد تومان بود که البته ۱۹ و ۲۱ میلیارد تومان آن در اختیار این کمیته قرار گرفت.
دیگر رویداد مهم ورزشی طی پنج سال گذشته بازی های همبستگی کشورهای اسلامی بود؛ بازی هایی که قرار بود سال ۱۳۸۸ در ایران و به میزبانی مشترک سه شهر تهران، مشهد و اصفهان برگزار شود اما با لغو میزبانی ایران، این اتفاق نیفتاد. با این حال ۵۰ میلیارد ریال برای این بازی ها در ردیف بودجه متفرقه تصویب شده بود که از این میزان بیش از ۴۰ میلیارد ریال در اختیار کمیته قرار گرفت. این بودجه صرف چه کاری شد؟
کرباسیان در پاسخ به این پرسش مهر گفت: از میزان رقمی که بابت بازی های کشورهای اسلامی دریافت کردیم تجهیزات بدنسازی خریداری کرده و آن را در اختیار فدراسیون ها و آکادمی ملی المپیک قرار دادیم.
بررسی سالیانه حساب های کمیته ملی المپیک
خزانه دار کمیته ملی المپیک با بیان اینکه طی این مدت پنج سال حساب های مالی کمیته ملی المپیک هر سال به طور دقیق بررسی شد، خاطرنشان کرد: موسسه حسابرسی معتبر عضو جامعه حسابداران رسمی کشور، هر سال حساب های کمیته را بر اساس قوانین و مقررات و استانداردهای حسابرسی مورد بررسی قرار داده است. نتیجه این بررسی ها که در اختیار هیات اجرایی قرار داده شده بود، به مجمع تقدیم شده است. در کل در بررسی های به عمل آمده هیچ مشکلی وجود نداشت و این نشان از شفافیت عملکرد کمیته ملی المپیک طی پنج سال گذشته دارد.
استقرار ماموران وِیژه در کمیته و فدراسیون ها
کرباسیان ادامه داد: در کنار بررسی حساب های مالی سالیانه کمیته ملی المپیک توسط موسسه حسابرسی معتبر عضو جامعه حسابداران رسمی، از سوی سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات نیز نمایندگانی در محل کمیته مستقر بودند تا حساب های مالی را مورد ارزیابی قرار دهند. خوشبختانه در بررسی های این افراد نیز هیچ مشکلی وجود نداشت.
وی تصریح کرد: در کنار این مسائل، کمیته ملی المپیک هم علاوه بر معفری ناظران فنی برای فدراسیون ها، طی این مدت اقدام به تعیین ناظران مالی هم برای هر یک از فدراسیون ها کرد تا آنها بر عملکرد مالی مسئولان فدراسیون ها نظارت مستقیم داشته باشند. خوشبختانه در این مورد هیچ گزارش تخلفی به کمیته ملی المپیک ارائه نشد.
ارسال نظر