ژاپن با ساخت یک پردازنده، برای ابرکامپیوتر خیز برداشت
فوجیتسو (Fujitsu) به اندازه دیگر کمپانیهای سازنده ریز پردازنده چون اینتل، AMD یا ARM مشهور نیست، اما ابر کامپیوترها و HPCهای آن که بر پایهی معماری SPARC هستند، قدرت بسیار خوبی به نمایش گذاشته اند. حالا کمپانی میخواهد روی جانشین و تمامکنندهی راه ابرکامپیوتر K که با شرکت تحقیقاتی ژاپنی RIKEN ساخته است کار کند اما اینبار فوجیتسو تصمیم گرفته معماری قدیمی SPARC را کنار بگذارد و به معماری بر پایه ARM روی بیاورد.
از آنجایی که ابر کامپیوتر قدیمی K با SPARC64 VIIIfx ساخته شده بود، ماشین جدید یک نسخه دستکاری شده است که از ساختار ARMv8 بهره میبرد. همچنین کمپانی ARM این امکان را فراهم کرده تا مثل Cortex-A76 از لایسنس (مجوز) طراحی استفاده شود یا یک کمپانی پردازنده خود را سازگار با ARM بسازد. فوجیتسو مثل AMD، اپل، اینتل و Qualcomm، میخواهد از همین روش استفاده کند. البته هدف این کمپانی این است که تا سال 2021، تا 100 برابر قدرت بیشتری نسبت به ماشین K داشته باشد.
این هدف امکان به واقعیت پیوستن را دارد، ابر کامپیوتر آینده K میتواند اولین ابر کامپیوتر دارای پردازش با این قدرت باشد که تا 10 برابر بیشتر از ابررایانههای رده بالا ساخته شده توسط انویدیا و IBM قدرت و سرعت ارایه میدهد.ابر کامپیوتر جدید این قابلیت ها را برای استفاده از پردازش SIMD با استفاده از چیپ 512 بیتی ARM داراست. به گفتهی Spectrum IEEE، پردازنده های مرکزی جدید دارای 48 هسته برای پردازش و دو هسته کمکی برای پردازش ترافیک گره هستند. همچنین نسخههایی با 48 هسته مرکزی 4 هسته کمکی هم وجود دارند تا ورودی-خروجی را مثل گره های پردازشی، مدیریت کنند، که با یک سی پی یو ( CPU) فیزیکی بر هر گره و 384 گره برای هر فضا ساخته شدهاند. گزارش شده است که پهنای باند حافظه تا حد زیادی افزایش یافته است (برای مسایل رقابتی، فوجیتسو و رایکن (RIKEN) هنوز اعلام نکردهاند که سیستم جدید در آینده و در کل چه تعدا گره خواهد داشت). همچنین کامپیوتر جدید پشتیبانی از متغیر اعشاری با دقت نقطهای را داراست تا در صورت نیاز دقت را کاهش دهد و دقت اعشاری دو برابر قدرت را نسبت به نسل قبل افزایش داده است. Nextplatform فکر میکند که هر دو نسخهی پردازنده 50 و 52 هسته ای بهدلیل بازده کم آنها رده اولیه به حساب میآیند محصول احتمالا 64 هسته و 7 نانومتری خواهد بود.
فوجیتسو اعلام کرده است این ماشین بهجای 30 یا 40 مگاوات، تنها 12.7 مگاوات مصرف دارد که این یک پیشرفت بزرگ در زمینهی افزایش راندمان و کارایی به حساب میآید. همچنین این ماشین مانند HBM3 از تکنولوژی "high performance stacked memory" بهره میبرد، اینطور ادعا شده که این ماشین قدرتی برابر با پردازنده های کلاس Xeon را ارایه میکند. همهی این ها نتیجهی افزایش 32 تا 42 برابری قدرت به ازای هر وات نسبت به ابررایانه K قبلی است. بخشی از این تکنولوژی در حال ساخت است، زمانی کامپیوتر K با لیتوگرافی 45 نانومتری ساخته شد، اما بسیار راه طولانیای باقی است تا این پیشرفت را امکانپذیر کند.
ارسال نظر