نمایشگاهی برای بیرون آمدن سازندگان ساز از لاک خود
داریوش النجری مهمترین دلیل برپایی دومین دوره نمایشگاه ساز را بیرون آمدن سازندگان ساز از لاک خود دانست.
نشست خبری دومین نمایشگاه ساز خانه موسیقی، صبح امروز (دوشنبه ۱۴ آبان) با حضور فرمان مرادی، بیاض امیرعطایی و داریوش النجری از اعضای کانون سازندگان ساز خانه موسیقی و همچنین عطا نویدی در خانه موسیقی برگزار شد.
راهی برای به چشم آمدن آنچه از دست سازندگان ساز برمیآید
داریوش النجری در ابتدای این نشست خبری با اشاره به دلایل برگزاری این رویداد گفت: من سی سال است که کارم ساختن ساز است و کار اجرایی نکردهام اما مهمترین انگیزهای که این دلگرمی را به من داد که مسئولیت چنین کاری را برعهده بگیرم، گردهمآیی بچههای ساززنده ساز است. کسانی که ممکن است فعالیتشان به چشم نیاید و ما گمان کردیم این گونه میتوان کمک کرد که کارهایی که از دست سازندگان ساز برمیآید به چشم دیگران بیاید.
او ادامه داد: همه بدون گمان نقطهضعفهایی دارند و نقطهقوتهایی و این دیدارها این امکان را ایجاد میکند که سازندگان ساز متوجه این نکات شوند و همچنین احساسی عاطفی پدید میآورد میان سازندگان ساز جوان و پیشکسوتان.
النجری ادامه داد: امکاناتی که خانه موسیقی برای این کار داشت اگرچه ممکن است در سطح استاندارهای جهانی نباشد ولی میتوان به ترتیبی از آن بهره برد. در شرایط فعلی که فضای جامعه نگرانکننده است. احساس من این است که برگزاری این نمایشگاه منجر به بیرون آمدن سازندگان ساز از لاک خود میشود و منجر به ایجاد ارتباط با جامعه.
بیاض میرعطایی (سازنده کمانچه و سهتار) نیز تصریح کرد: برپایی این نمایشگاه برای دیده شدن بچهها و دوستان عزیزمان و تعامل با یکدیگر است و در این تعامل است که میتوان یکدیگر را دید.
از آرزوی جهانی شدن تا برپایی در جایی بزرگتر
فرمان مرادی (رئیس کانون سازندگان ساز خانه موسیقی) نیز توضیح داد: کانون سازندگان ساز حدود هزار و خردهای عضو دارد، عضوهای ما در سه گروه وابسته یک، وابسته دو و پیوسته قرار دارند. کانون سازندگان ساز تاکنون با همت آقای نوربخش، آقای عاطفی و دوستان دیگر که عضو این نهاد هستند به کار خود ادامه داده است. این دومین دوره نمایشگاه ساز است و ما هدفمان این بود که این نمایشگاه جهانی شود ولی به دلایلی نمیشود. خانه موسیقی بسیار دوست داشت که این نمایشگاه را در جای بزرگتری برگزار کند و حتی در نمایشگاه بینالملی که متاسفانه نشد.
از 21 تا 25 آبان، از یک بعدازظهر تا هشت شب
عطا نویدی نیز در همین خصوص توضیح داد: تدارک مقدمات این کار حدود یک سال طول کشید و از ۲۱ تا ۲۵ آبان از ساعت یک بعدازظهر تا هشت شب در سه شاخه در چهار گالری همکف خانه هنرمندان برگزار میشود. دو سالن به سازهای ایرانی و دو سالن به سازهای غربی و ابداعی اختصاص داده میشود و حدود ۵۰ غرفه تعبیه شده است و نیمی از دوستان از شهرستانهایی چون شیراز، رشت، ایلام و... میآیند. روز افتتاحیه مراسمی خواهیم داشت که ساعت سه بعدازظهر در سالن استاد جلیل شهناز خانه هنرمندان برگزار میشود و تلاش داریم در این پنج روز مهمانان ویژهای داشته باشیم که اسامیشان را اعلام میکنیم.
پخش کلیپی از اولین نمایشگاه ساز که به محمدرضا شجریان اختصاص داشت
حمیدرضا عاطفی با اشاره به اولین نمایشگاه ساز که اردیبهشت ۸۸ در خانه هنرمندان برگزار شد و به سازهای ابداعی استاد محمدرضا شجریان اختصاص داشت، گفت: در یادکردی از استاد محمدرضا شجریان به خاطر اولین نمایشگاه ساز ابداعی که به همت ایشان و خانه موسیقی برگزار شد، در کلیپی که پخش میشود یادی از آن نمایشگاه و یادی از استاد شجریان نیز خواهد شد.
برگزاری کنفرانسها در سالنی 25 متری
النجری نیز در ادامه در مورد اینکه سازندگان ساز در مورد سازهایشان صحبت خواهند کرد یا نه، گفت: ما موفق شدیم یک سالن ۲۵ متری را به عنوان سالن کنفرانس درنظر بگیریم. یکی از انگیزههای ما برای این نمایشگاه این بود که جمعی کنار هم قرار بگیریند و رابطه بین نوازندگان و پیشکسوتان تقویت شود. تنها فضای بزرگ ما سالن شهناز است که برای افتتاحیه در اختیار داریم و نواختن سازهای مختلف و تست آنها در همان سالن ۲۵ متری کوچک انجام میشود.
سازهایی نیمه کاره برای دیدن روند ساخت
نویدی همچنین توضیح داد: خود سازندگان سازها در غرفههایشان حضور دارند و بعضی از دوستان که سازهایی نیمهکاره داشتهاند با خود خواهند آورد تا علاقهمندان با مراحل ساخت ساز هم آشنا شوند. ما امکان فروش ساز را نخواهیم داشت چون در هر غرفه نهایتا چهار یا پنج ساز خواهیم داشت اما امکان آشنا شدن خریدان با سازندگان ساز و رد و بدل کردن کارت ویزیت وجود دارد.
ارسال نظر