مسعود رایگان:
پرچم سینمای مستند در اهتزاز است
مسعود رایگان نیز که برای اهدای جایزه بهترین فیلم مستند برصحنه آمده بود، تاکید کرد: فکر میکنم باید پرچم سینمای مستند در اهتزاز باشد.
مراسم نخستین دوره جایزه آکادمی «سینماسینما» شامگاه یکشنبه ۱۸ شهریور ماه در هتل انقلاب برگزار شد.
سپس کیوان کثیریان دبیر این آکادمی بیان کرد: ما سعی کردیم امشب یک مراسم کوتاه و مفید داشته باشیم. این آکادمی با لطف شما آغاز شد و در مرحله اول از حضور ۶۰ نفر از اهالی سینما از تخصصهای مختلف بهره برد.
دبیر نخستین دوره جایزه آکادمی «سینماسینما» افزود: امیدوارم این حرکت که کاملا مستقل است باعث رونق سینما شود. واقعیت این است که هر رأی که به دستمان میرسد مثل ناموس از آن مراقبت میکنیم، چون اعتقاد داریم این شفافیت در سایه امانتداری رخ میدهد.
دبیر این رویداد هنری در پایان اظهار کرد: ۱۷۰ نفر از بچههای مطبوعات از زاویهها و جناحهای مختلف در این نظرخواهی شرکت کردند و ما میخواهیم چهره تاثیرگذار را از نظر اهالی رسانه انتخاب کنیم. در واقع ما از آنها خواستیم سه نفری را که در سال ۹۶ موثر بودند با ذکر دلیل انتخاب کنند از همین رو امروز ما ۱۰ چهره برتر را انتخاب و نفر اول را به عنوان چهره موثر سال ۹۶ معرفی میکنیم.
در ادامه این مراسم احترام برومند، جمشید گرگین و مسعود رایگان برای اهدای جایزه بهترین فیلم کوتاه روی صحنه آمدند و بهمن و بهرام ارک جایزه بهترین فیلم کوتاه آکادمی «سینما سینما» را برای فیلم «حیوان» دریافت کردند.
همچنین جایزه بهترین فیلم مستند به آزاده موسوی و کوروش عطایی برای فیلم مستند «در جستجوی فریده» اهدا شد.
مسعود رایگان نیز که برای اهدای جایزه بهترین فیلم مستند برصحنه آمده بود، تاکید کرد: فکر میکنم باید پرچم سینمای مستند در اهتزاز باشد.
برای اهدای جایزه بهترین فیلمساز اول محمد متوسلانی و حسین محجوب روی صحنه آمدند و دیپلم افتخار این بخش به اصغر یوسفی نژاد برای فیلم «ائو» تعلق گرفت.
همچنین تندیس «مهرگیاه» این بخش به احسان بیگلری برای فیلم «برادرم خسرو» اهدا شد.
در بخش «پاسداشت یک عمر عشق به سینما» ابتدا کلیپی از امیر نادری پخش شد و سپس محمدرضا اصلانی روی صحنه آمد و درباره این هنرمند گفت: امیر نادری نمونه اعلای رشد، تحول و اعتلا است و کمتر فیلمسازی داریم که چنین مراحلی را با شدت و حدت توانسته باشد به نتیجه برساند انهم در حالی که در این مسیر دست خالی بوده است. از وقتی که ما با هم فیلمنامههای اولیه او را مینوشتیم، او یک مسیر طولانی را برای رشد و فهم سینما آنهم بدون پشتوانه طی کرد. من به همین دلیل برای او احترام خاصی قائل بودم و باید او را ستایش کرد که از درون یک سینمای تجاری، قدم به قدم پیش آمد و به یک سینمای هنری و در عین حال واقع نگر رسید. فکر میکنم امیر نادری میتواند سرمشقی برای نسل کنونی سینما باشد که این نسل به دلیل مشکلات سرخورده است. نادری یک الگو است چراکه به همه آموخت در هر شرایطی میتوان یک فیلمساز بود.
در بخش دیگر جایزه بهترین بازیگری، رضا کیانیان و گلی ترقی روی صحنه آمدند و دیپلم افتخار بهترین فیلمساز اول به اصغر یوسفی نژاد برای فیلم «ائو» تعلق گرفت و تندیس «مهرگیاه» این بخش به احسان بیگلری برای فیلم «برادرم خسرو» اهدا شد.
همچنین تندیس «مهرگیاه» بهترین بازیگر زن به لیلا حاتمی برای فیلم «رگ خواب» اهدا شد و تندیس «مهرگیاه» بهترین بازیگر مرد به نوید محمدزاده برای فیلم «بدون تاریخ بدون امضا» رسید.
تندیس مهرگیاه بهترین فیلمنامه به وحید جلیلوند و علی زرنگار برای فیلم «بدون تاریخ بدون امضا» تعلق گرفت.
همچنین جایزه موثرترین چهره سینمایی سال به رضا عطاران اهدا شد و عبدالرضا کاهانی نویسنده و کارگردان سینما در پیام ویدیویی گفت: رضا عطاران سالهای سال چهره سینما بوده و به همه امید داده است.
وی افزود: خوشحالم که عطاران بهانهای شد با شما صحبت کنم، اما کاش عطاران رییس جمهور، نماینده مجلس و همه کاره بود، چون اگر هرجایی او بود وضع بهتر از این بود. به زودی از هر فرصتی برای همکاری با عطاران استفاده میکنم.
رضا عطاران نیز در سخنانی گفت: صحبتهای آخر کاهانی مثل نفرین بود برای مثال گفت که رییس جمهور میشدم که این خود نفرین بود!
در این بخش از مراسم امیر نادری در پیامی ویدیویی تندیس «مهرگیاه» بهترین کارگردانی را به حمید نعمتالله برای فیلم «رگ خواب» اهدا کرد.
گفتنی است؛ در پایا کثیریان از برگزاری دوره دوم این آکادمی در فروردین ماه سال آینده خبر داد.
انتهای پیام/
ارسال نظر