عکاسان در سینما نه جایگاه دارند و نه شرایط مالی مناسب+عکس
امیر عابدی گفت: عکاسان در سینما نه جایگاه دارند و نه شرایط مالی مناسب.
تاخیر 70 دقیقه ای برای شروع مراسم سبب شد تا کام بازیگران حاضر از فلاش های مکرر عکاسان پرشمار این جشن سیراب شود.
بی نظمی و سردرگمی میهمانان، افراد بیرون مانده پشت در و خوش و بش های گعده ای پررنگ ترین زمان این مراسم را به خود اختصاص داد.
برخی سینماگرانی که این روزها از تریبون های صفحات شخصی مدام به اداره امور توسط دولتمردان انتقاد دارند، خود در اداره مراسمی با این مقیاس کوچک ضعف های محسوسی داشتند تا جایی که دبیر این جشن (نیکی کریمی) در نطق پایانی از همهمه فزاینده ای سالن و رفت و آمدهای ناشی از وجود کافی شاپ تعبیه شده برای پذیرایی میهمانان گلایه کرد.
عکاسان سینما پوست کلفت نیستند
کریمی در آغاز ضمن خوش آمد به میهمانان افزود: کارکردن مستمر عکاسان سینما نه به دلیل پوست کلفتی بلکه به سبب بهره گیری از منبع لایزال عشق است.
سپس سروش صحت که اجرای مراسم را به عهده داشت، اظهار داشت: فیلمها تمام می شود ولی عکس های فیلم می ماند. ما ابتدا عکس مجله ها و کتابها را می بینیم. برای همین در برنامه های تلفن همراه، ایستاگرام جذاب تر است و برای همین جشن عکاسان مهم است.
انجمن عکاسان سینمای ایران در این مراسم علاوه بر برگزیده ها از پنج نفر از عوامل سینما قدردانی کرد که برای هر یک از این افراد کلیپی تهیه شده بود.
اولین تجلیل از امیر عابدی عکاس کهنه کار سینما به عمل آمد و برای این منظور، حسن فتحی و امیر محبی به روی صحنه رفتند.
عکاسان در سینما نه جایگاه دارند و نه شرایط مالی مناسب
امیر عابدی گفت: عکاسان در سینما نه جایگاه دارند و نه شرایط مالی مناسب. جایزه مالی برنده سیمرغ عکاسی هم یک دهم دیگران است. اساسنامه صنف عکاسان استاندارد نیست و پرسش بی جواب ما این است که چرا طرح ضرورت به کارگیری عکاسان از بین افراد دارای کد نظام صنفی، سالها پس از تصویب، اجرایی نمی شود؟
حسن فتحی نیز تاکید کرد: تاریخ سینما با فیلم ثبت نمی شود با عکس سند می خورد و از این رو عکس های فیلمها جاودانه ترند.
کامبوزیا پرتوی دومین تجلیل شونده جشن، جلوه های ویژه (اسپشیال افکت) را بزرگترین دروغ سینمای امروز خواند و تصریح کرد: عکاسان! از عکاسان موبایلی نترسید سینما دوباره به نگاتیو برخواهد گشت که هر فریمش یک عکس است.
وی افزود: عکاس تنهاترین فرد تیم فیلمساز است که کارش حاصل جمع فعالیت همه گروه است.
در این بخش محمد مهدی عسکرپور، فرهاد توحیدی و رضا کیانیان از وی تجلیل کردند.
اما مدیرعامل موسسه هدایت فیلم سومین فرد مورد تجلیل بود.
برای قدردانی از مرتضی شایسته، حمید نعمت الله، افشین هاشمی و رضا مهاجر به جایگاه رفتند.
عکس، شناسنامه و سند فیلم است
شایسته گفت: عکس، شناسنامه و سند فیلم است و مراجعه به فیلم پس از سالها از طریق عکس ممکن می شود؛ همچنین تبلیغ و فروش فیلم از طریق عکس خوب ممکن است.
حمید نعمت الله ضمن ستودن توجه شایسته برای استفاده از عکاسان حرفه ای در فیلمهای تولیدی اش، تصریح کرد: کاش به جای کارگردان در سینما عکاس می شدم، انتخاب جذاب تری است.
در میانه برنامه کلیپی به یادمان عزت الله انتظامی بازیگر فقید سینما پخش شد. و تجلیل شونده چهارم جشن، با تمجید از بازی وی سخن آغاز کرد.
گوهر خیراندیش گفت: انتظامی همیشه جاودانه است و عکس ها هم همینطور.
حمید نعمت الله :کاش به جای کارگردان در سینما عکاس می شدم
نیکی کریمی برای هر فیلمی از من دعوت کرده اجابت کردم و اکنون به احترام او اینجا هستم.
مجتبی راعی هم درباره وی گفت: وجه مشترک گوهر و بعضی عکس ها اینجاست که هر دو قابلیت دارند نقش کوچک خود را در فیلم، بزرگ عرضه کنند.
محمد متوسلانی و محمد حسین مهدویان دیگر افراد تجلیل کننده از خیراندیش بودند.
تجلیل از اولین همبازی نیگی کریمی در فیلم عروس
و بالاخره قدردانی پنجم از ابوالفضل پورعرب،اولین همبازی نیکی کریمی در فیلم عروس صورت گرفت.
سعید سهیلی که او را در این بخش حسین عقیلی و خسرو دهقان همراهی می کردند گفت: ابوالفضل پورعرب کاکل سینمای ایران است.
وی عنوان کرد: سینمای ایران با وجود علی نصیریان، پرویز فنی زاده، رضا کیانیان و بسیاری دیگر هیچوقت از کمبود بازیگر رنج نبرده اما آنچه سینمای ما را آزار داده و سینما به ویژه بعد از انقلاب با چراغ به دنبال آن گشته، سوپراستار است.
او گفت: بدون تعارف، جمشید هاشم پور، آرتیست سینمای بعد از انقلاب و ابوالفضل پورعرب سوپراستار آن هستند و ابراز امیدواری کرد تا سینمای ایران مملو از قهرمان شود.
ابوالفضل پورعرب کاکل سینمای ایران است
ابوالفضل پورعرب نیز گفت: عکاسان بازیگران را بی واسطه دوست دارند و نگاه عکاس همواره مهمتر از قیمت دوربین اوست.
در بخش پایانی مراسم نیز حافظ احمدی رییس انجمن عکاسان سینما از حامی مالی برنامه قدردانی کرد و سپس هیات داوران متشکل از هوشنگ گلمکانی، مرتضی پورصمدی و شهاب الدین عادلی برای تجلیل از برنده ها روی سن آمدند.
گلمکانی پس از قرائت بیانیه هیات داوران، برنده عکاسان غیر عضو را برگزیده 13 مجموعه و برنده انجمن عکاسان سینما را برگزیده 22 مجموعه خواند و برای بهبود کیفیت آثار توصیه هایی کرد.
در خاتمه، امید صالحی برای فیلم درساژ حسن هندی برای فیلم پاسیو مورد قدردانی قرار گرفتند.
دیپلم افتخار به امیرحسین شجاعی برای فیلم اتاق تاریک و سمیه جعفری برای فیلم کشتی آلان رسید.
و آخرین برنده، که نفر اول برگزیده ها شد محمد فوقانی بود که تجلیل وی با اضافه شدن احمدرضا معتمدی کارگردان فیلم او، و نیکی کریمی دبیر مراسم به هیات داوران انجام شد.
انتهای پیام/
ارسال نظر