10 فیلم حماسی بینقص و دیدنی سینمای آلمان
سینمای آلمان و فیلم های آلمانی همواره از بهترین ها در اروپا و جهان بوده و کارگردانان و فیلمسازان آلمانی سبک خاص خود را در عرصه فیلم سازی داشته اند. در گواه این ادعا باید گفت که از سال 2000 تاکنون هیچ سینمایی به اندازه سینمای آلمان و فیلم های آلمانی نتوانسته اند برنده جایزه اسکار در بخش بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان شوند.
در دورانی که هالیوود و سینمای ایالات متحده دنیای سرگرمی را در قبضه گرفته است کمتر کسی سراغ سینمای دیگر کشورها می رود. اما این بدان معنا نیست که فیلم های سایر کشورهای جهان از کیفیتی درخور برخوردار نیستند. سینمای آلمان و فیلم های آلمانی همواره از بهترین ها در اروپا و جهان بوده و کارگردانان و فیلمسازان آلمانی سبک خاص خود را در عرصه فیلم سازی داشته اند. در گواه این ادعا باید گفت که از سال 2000 تاکنون هیچ سینمایی به اندازه سینمای آلمان و فیلم های آلمانی نتوانسته اند برنده جایزه اسکار در بخش بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان شوند. در ادامه این مطلب می خواهیم شما را با 10 فیلم آلمانی حماسی و بی نقصی آشنا کنیم که اکثر آن ها نامزد دریافت جایزه اسکار بوده و هر یک از زیبایی خاصی برخوردارند.
۱- زیردریایی (۱۹۸۱)
بگذارید مورد اول را با یک فیلم آلمانی کلاسیک آغاز کنیم. فیلم «زیردریایی» (Das Boot) داستان زیردریایی های یوبوت آلمانی در طول جنگ جهانی دوم در اقیانوس اطلس را روایت می کند و حتی تماشای آن بعد از نزدیک به 4 دهه نیز زیبایی و جذابیت خاصی دارد به طوری که می توان آن را با بهترین فیلم های معاصر با داستانی مشابه مقایسه کرد. برای ساخت این فیلم دو زیردریایی در مقیاس دقیق و مشابه یک زیردریایی یوبوت ساخته شده و طراحی داخلی و بیرونی آن ها نیز کاملاً دقیق و برگرفته از این زیردریایی های افسانه ای بود. بدین ترتیب فیلم «زیردریایی» به یکی از پرهزینه ترین فیلم های تاریخ سینمای آلمان تبدیل شد.
۲- سقوط (۲۰۰۴)
فیلم «سقوط» (Der Untergang) که نامزد دریافت جایزه اسکار نیز شد یکی از فیلم هایی است که در خارج از آلمان نیز بسیار شناخته شده و مشهور است. بازی برونو گانز که در این فیلم نقش آدولف هیتلر را بازی می کند بسیار خیره کننده و مسحور کننده است. این فیلم حتی در یوتیوب نیز مورد استقبال قرار گرفته و صدها دوبله متفاوت روی یکی از صحنه های خشم هیتلر قرار گرفته و در این رسانه منتشر گردید. این ویدیوها دردسرساز شد به نحوی که در یک مورد نخست وزیر اسکاتلند به دلیل بارگذاری ویدیویی هجوآمیز مربوط به این فیلم و شخصیت هیتلر، مجبور به استعفا شد.
۳- جاعلان پول (۲۰۰۷)
فیلم «حاعلان پول» (Die Fälscher) در واقع یک فیلم اتریشی است و دلیل این که در این فهرست قرار داده شده این است که ساخت این فیلم در آلمان صورت گرفته و زبان آن نیز آلمانی است. این فیلم آلمانی که برنده جایزه اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان نیز شده است بسیار هیجان انگیز بوده و داستان کمتر مورد توجه قرار گرفته یکی از عملیات های عجیب و غریب آلمان در دوران جنگ جهانی دوم را روایت می کند. این فیلم آلمانی دیدنی بر اساس خاطرات یکی از جاعلان یهودی به نام سالی سوروویچ و ماجراهایی که بدین منظور داشته ساخته شده است، مردی که مجبور بود رهبری این عملیات را در کمپ ساشن هاوزن که محل نگهداری یهودیان دستگیر شده بود را بر عهده بگیرد.
۴- ناکجا آبادی در آفریقا (۲۰۰۲)
فیلم کلاسیک و دیدنی «ناکجا آبادی در آفریقا» (Nirgendwo in Afrika) یکی دیگر از فیلم های آلمانی برنده جایزه اسکار است که بیشتر داستان آن در منطقه ای دوردست در کنیا رخ می دهد. این فیلم که ترکیب زبان های آلمانی، انگلیسی و سواهیلی بر اعتبار و زیبایی آن افزوده داستان یک خانواده آواره یهودی و مهاجرتشان به یک مزرعه کوچک در مرکز کنیا پیش از شروع جنگ جهانی دوم را روایت می کند. این فیلم آلمانی تاثیر گذار و بسیار مهیج بر رابطه بین اعضای این خانواده و مردم محلی تمرکز دارد که بدون شک شما را تحت تاثیر قرار خواهد داد پس آن را از دست ندهید.
۵- خداحافظ، لنین! (۲۰۰۳)
وقتی که به جمهوری دموکراتیک آلمان و برلین شرقی فکر می کنید کمتر می توانید از داستانی کمدی و شوخ طبعانه سخن بگویید اما فیلم آلمانی «خداحافظ، لنین!» (Good Bye, Lenin!) نسبت به زندگی در آن دوران دیدگاهی فوق العاده زیبا و کمیک دارد. این کمدی تراژیک داستان یک مرد جوان اهل برلین شرقی به نام الکس را راوایت می کند که سعی دارد داستان فرو ریختن دیوار برلین و پایان کمونیسم را از مادر شدیداً سوسیالیست و البته بیمار خود پنهان کند. در حالی که نشانه های سرمایه داری در سراسر نقاط شهر سر بر می آورند، فیلم «خداحافظ، لنین!» دلتنگی برای آلمان شرقی را به تصویر می کشد. این فیلم آلمانی بسیار سرگرم کننده و در عین حال از لحاظ عاطفی تاثیرگذار بوده و از دیدن آن لذت خاصی خواهید برد.
۶- زندگی دیگران (۲۰۰۶)
فیلم «زندگی دیگران» (Das Leben der Anderen) که بدون شک یکی از شناخته شده ترین فیلم های آلمانی عصر حاضر است داستان خوفناک حضور نیروهای مخفی آلمان شرقی موسوم به «استاسی» (Stasi) در برلین شرقی را در دهه 1980 روایت می کند. یکی از ماموران این سرویس مخفی به نما گرد ویسلر برای تعقیب کردن و جاسوسی در مورد یک نمایشنامه نویس اهل برلین مامور می شود اما وی از انجام این کار حس خوبی نداشته و سخت با خود کلنجار می رود.
۷- باربارا (۲۰۱۲)
برای کسانی که به فیلم هایی با ریتم کندتر اما بسیار هنرمندانه و شاهکار علاقه دارند بدون شک فیلم «باربارا» (Barbara) را توصیه می کنیم. در حالی که بسیاری از فیلم های آلمانی مربوط به دوران جنگ سرد، زندگی مردم شهر برلین را روایت می کنند اما این فیلم آلمانی متمایز زندگی مردم دیگر نواحی آلمان در دوران جنگ سرد و جدایی دو آلمان از هم به تصویر می کشد. این فیلم آلمانی تاثیرگذار داستان پزشکی به نام باربارا را روایت می کند که برای مهاجرت به قسمت غربی کشور درخواست داده است اما توسط دولت کمونیستی تنبیه شده و خود را در یک بیمارستان محلی بسیار دورافتاده می یابد. در این فیلم شاهد هیچگونه انفجار و درگیری مسلحانه نخواهید بود بلکه فیلمی را به نظاره می نشینید که قلب شما را تحت تاثیر قرار داده و به شدت شما را درگیر خواهد کرد.
۸- گروه بادر- مینهوف (۲۰۰۸)
برای کسانی که بسیار جوان بوده و دوران جنگ سرد را به یاد ندارند، آلمان غربی همواره به عنوان کشوری آباد و بسیار آرام در مقایسه با بخش شرقی کشور ترسیم شده است اما فیلم «گروه بادر-مینهوف» (Der Baader-Meinhof Komplex) عکس این ماجرا را روایت می کند. این فیلم آلمانی رشد یک جریان رادیکال در میان جوانان آن دوره در آلمان را به تصویر می کشد و به طور خاص روی یک گروه چپگرای بسیار تندرو به نام گروه بادر مینهوف متمرکز است که توسط دولت آلمان غربی یک گروه تروریستی انگاشته می شد. این فیلم آلمانی بی نقص و باشکوه، بیننده را با افکار و عقاید این گروه تندرو آشنا می سازد.
۹- موج (۲۰۰۸)
فیلم تریلر «موج» (Die Welle) بر اساس یک داستان واقعی ساخته شده و داستان یک معلم دبیرستان در کالیفرنیا را روایت می کند که برنامه ای آموزشی را برای آموزش نازیسم به دانش آموزان خود ترتیب می دهد. داستان این فیلم آلمانی که شباهت زیادی به آزمایشات واقعی صورت گرفته در زندان و توسط دانشگاه استنفورد در سال 1971 دارد و داستان آن در فیلم آلمانی مشابهی با نام «آزمایش» (Das Experiment) به تصویر کشیده شده است، به زیبایی و تاثیرگذاری خیره کننده ای قدرت مرگبار و مخرب براه انداختن توده ها را روایت می کند. این فیلم می خواهد بگوید که فاشیسم و دیگر جنبش های مخرب در دنیای امروزی نیز قابل راه اندازی هستند و در انتهای فیلم شما نیز با نظر سازندگان فیلم موافق خواهید بود.
۱۰- جنگ نسل (۲۰۱۳)
این مورد در واقع یک مینی سریال 3 قسمتی است که با عنوان آلمانی «مادران ما، پدران ما» (Unsere Mütter, unsere Väter) و عنوان انگلیسی «جنگ نسل» (Generation War) شناخته می شود. این مینی سریال 270 دقیقه ای داستان متفاوت زندگی و سرنوشت 5 دوست آلمانی از سال 1941 تا 1945 را روایت می کند. این سریال را با سریال موفق «گروه برادران» (Band of Brothers) مقایسه می کنند اما در کنار صحنه های اکشن خود، شاهد بروز چالش ها و سوالات اخلاقی در فیلم هستیم. منتقدان نظرات متفاوتی در مورد این فیلم آلمانی داشته اند.
ارسال نظر