به گزارش پارس نیوز، 

داوود موسایی مدیرمسئول انتشارات فرهنگ معاصر و ناشر کتاب‌های فرهنگ زنده‌یاد غلامحسین صدری افشار در تماسی ضمن اعلام این خبر گفت: آقای صدری افشار پریشب پس از احساس درد در ناحیه شکم و معده، به بیمارستان منتقل می‌شود که به گفته پزشکان و پس از انجام معاینات و آزمایش‌های لازم، تحت عمل جراحی قرار می‌گیرد اما متاسفانه عمل، کارگر نمی‌افتد چرا که با رویت یک لکه خونی در روده، مشخص می‌شود که این لکه وارد جریان خون او شده است و در نهایت متاسفانه، حموالی ساعت 8 صبح امروز، این فرهنگ‌نویس برجسته، جان به جان آفرین تسلیم می‌کند.

وی که در منزل زنده‌یاد صدری افشار حضور داشت، اعلام جزئیات مراسم تشییع و خاکسپاری وی را به ساعات آتی موکول کرد.

غلامحسین صدری افشار، فرهنگ نویس و مترجم نامبردار سال 1313در ارومیه متولد شد. وی بعد از طی تحصیلات ابتدایی و متوسطه به سمت مشاغل گوناگونی رفت و در نهایت به حوزه فرهنگ کشیده شد.

صدری افشار انتشار آثارش را از سال 1327 در تبریز آغاز کرد. دوازده‌سالی برروی تاریخ علم مطالعه کرد. کار فرهنگ‌نویسی را از سال 1345 در بنیاد فرهنگ ایران با فیش‌نویسی مخزن‌الادویه آغاز کرد و تا به امروز ادامه داده، ویراستاری، ترجمه، تألیف و نشر کتاب‌های متعددی را به وسیله‌ی افراد دیگر موجب شده‌است. از سال 1345 تا 48 با ماهنامه‌ سخن علمی همکاری داشت. از سال 1347 تا 1359 در وزارت علوم کار می‌کرد و مسئول انتشارات علمی بود.

در سال‌های 1356 - 58 مدیریت فصل‌نامه‌ آشنایی با دانش را در دانشگاه آزاد ایران برعهده داشت. در سال‌های 1358 - 61 ماهنامه‌ی علمی و فرهنگی هدهد را منتشر کرد. چندین کتاب دیگران تصحیح و آماده‌ی چاپ کرده. کتاب‌هایی به نام دیگران نوشته‌ است. از سال 1359 تاکنون گذران زندگی اش تنها از راه نوشتن، ترجمه و ویراستاری بوده است.

از جمله تألیفات او می‌توان به «تاریخ در ایران» کتابفروشی ابن سینا ۱۳۴۵، سرگذشت سازمان‌ها و نهادهای علمی و آموزشی در ایران، وزارت فرهنگ وآموزش عالی (۱۳۵۰)، کتابنامه علوم ایران ( 1350 از سوی مرکز اسناد و مدارک علمی وزارت علوم)، تاریخ ریاضیات (۱۳۵۶ انتشارات توکا)، مقدمه فرهنگ مترجم (انتشارات نیلوفر با اول چاپ کرد سال 63 که تا کنون چهار بار چاپ شده است)، واژه‌نامه فنی (انتشارات نیلوفر تا به حال 7 بار چاپ شده و دو ویراست شده است)، فرهنگ فارسی که ابتدا چاپ شد و بعد به فرهنگ معاصر و تا کنون چهار ویراست و نه بار چاپ شده است، اشاره کرد.

فرهنگ معاصر اعلام، فرهنگ معاصر فارسی، فرهنگ معاصر کوچک فارسی، فرهنگنامه فارسی 3 جلدی، هم از دیگر تالیفات این فرهنگ پژوه فقید است.

همچنین مقدمه بر تاریخ علم (جرج سارتن 1353 تا 57 وزارت علوم)، تاریخ ریاضیات (اسمیت، ‌۱۳۵۶)، مطالعه تاریخ ریاضیات و تاریخ علم(جرج سارتن 1357 توکا)، از سنایی تا سعدی (ادوارد براون، انتشارات مرواید که 4 بار تا کنون چاپ شده است)، معماری ایران (نوشته پوپ) هفت بار چاپ شده و چاپ هشتم را اختران منتشر می‌کند)، کاکل طاوس (نوشته گورگیوس یوسف)، ماثر سلطانی عبدالرزاق دنبلی که تصحیح و کتابفروشی ابن سینا و دیگر دو سند از انقلاب مشروطه که انتشارات توکا چاپ کرده است، انگلیسیان در ایران (ریچارد رایت، انتشارات اختران) و تاریخ علم‌ (در 6 جلد و بیش از 4 هزار صفحه چاپ شده است)، از جمله آثار ترجمه‌ای زنده‌یاد غلامحسین صدری‌افشار است.