پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- مرخصی شهرام ناظری از بیمارستان یکی از مهم‌ترین خبرهای این روزهاست. شهرام ناظری که جمعه شب پس از لغو کنسرتش به‌دلیل خستگی و استرس بیش از حد راهی بیمارستان شده بود، صبح شنبه از بیمارستان مرخص شد تا قوچان را به مقصد تهران ترک کند.

پلمب شدن محل کنسرت شهرام ناظری در قوچان بمب خبری‌ای‌ بود که جمعه در رسانه‌ها مطرح شد. رمضانعلی آذری، دادستان قوچان علت لغو کنسرت شهرام ناظری و حافظ ناظری را نامناسب بودن سالن ورزشی کارگران این شهر بیان کرده بود. دادستان قوچان در این مورد تاکید می‌کند: «باوجود تذکرات مکرر در چند روز گذشته مبنی‌بر انتخاب محل نامناسب برای برگزاری کنسرت شهرام ناظری، عوامل اجرایی به این تذکرات توجهی نکردند و به‌طور رسمی محل در نظر گرفته شده برای اجرای این برنامه پلمب شده است. سالن ورزشی کارگران در منطقه یعقوب آباد قوچان، برای برپایی کنسرت انتخاب مناسب و شایسته‌ای نبود و شأن هنرمندان و مردم شریف قوچان در این انتخاب نادیده گرفته شده بود.»

حمید ضیایی، سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی قوچان هم اعلام کرد که لغو کنسرت شهرام ناظری بدون ابلاغ کتبی صورت گرفته است. افشین تحفه‌گر، معاون هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی هم در گفت‌وگو با یکی از رسانه‌ها گفت: «تمامی مجوزهای لازم برای اجرای این برنامه صادر شده و تاکنون هیچ ابلاغیه رسمی‌ای درخصوص لغو یا به تعویق افتادن این برنامه به ما نرسیده است.»

مخاطبانی که بلیت کنسرت «آواز پارسی» را خریده بودند تا نیمه‌های شب جلوی سالن حضور داشتند و حاضر نبودند آنجا را ترک کنند. شهرام ناظری و گروهش هم تا نیمه‌های شب در حال رایزنی برای برگزاری کنسرت بودند اما هیچ مقام مسئولی به آنان پاسخی روشن و قانع‌کننده نمی‌داد.

حافظ ناظری پس از برگزار نشدن کنسرت خود و پدرش شهرام ناظری با عنوان «آواز پارسی، افسانه و مهر» در سالن کارگران شهرستان قوچان، در سخنانی می‌گوید: «یک عذرخواهی بزرگ از شما مردم و یک عذرخواهی کوچک به خود ما لازم است که از ساعت 15:30 در خیابان نشسته‌ایم. متاسفانه حال استاد شهرام ناظری بد شد، به درمانگاه منتقل شد و زیر سرم رفت. هنرمندان که هیچ، اما این چه رفتاری است که با مردم می‌کنند؟! چه کسی مسئول و جوابگو است؟ مردم باید بپرسند و جواب بخواهند. من همه دنیا را گشته‌ام. هم با کمترین امکانات به اجرای موسیقی پرداخته‌ام و هم در بهترین سالن‌های جهان کنسرت برگزار کرده‌ام با نوازنده‌های آماتور، بزرگان موسیقی جهان، برندگان ۵۰ جایزه اسکار موسیقی کار کرده‌ام، اما تا به امروز این مورد را در زندگی‌ام ندیده بودم.»

این نوازنده و آهنگساز با بیان اینکه مانند آدم‌های جانی و در حالی که مشخص نیست چه خطایی مرتکب شده‌ایم، با ما این رفتار می‌شود، ادامه می‌دهد: «موسیقی‌ای که قرار بود برای شما اجرا کنیم، دربرگیرنده اشعار فردوسی است، چراکه اینجا خانه حضرت فردوسی است.

من می‌توانم بپذیرم که این شهر فضای مذهبی دارد و برای همه ما قابل احترام است، حتی اگر یکی از جوانان تازه‌کار موسیقی به این شهر بیاید و برایش مشکلی ایجاد شود، طبیعی است، اما پدر من، مردی است که جوانان و رزمندگان ایران با صدایش شهید شدند، چطور ممکن است با این برخورد مواجه شود؟ حتی از خودم هم تعجب می‌کنم؛ با خودم می‌گویم چرا اینجا هستم، با توجه به اینکه با خوشی در آمریکا زندگی می‌کردم و امکانات برایم فراهم بود، اما به عشق مردم ایران همه آنها را رها کردم و به ایران آمدم. هر کاری که می‌کنیم مشکلی پیش می‌آید و نمی‌دانم چرا برای ما مشکل پیش می‌آید. در کنسرت یزد، کفن پوشیدند و جلوی در سالن برگزاری کنسرت آمدند. دفعه گذشته، سه‌بار قرار بود در قوچان کنسرت برگزار شود و کنسل شد. قرار بود بزرگان موسیقی دنیا را به ایران بیاوریم، اما اجازه این کار را ندادند.

شهرام ناظری یکی از پیشکسوتان عرصه موسیقی ایران است. شهرام ناظری در بیشتر آثار خود از شعرهای مولانا بهره برده‌ است و طی ۳۰ سال فعالیت هنری، توانسته سبک جدیدی از موسیقی را که آمیخته به ادبیات حماسی و عرفانی ایران است به‌وجود آورد. ناظری، علاوه‌بر بهره‌گیری از شعرهای مولوی در زمینه استفاده و استوارسازی شعر معاصر پارسی روی موسیقی سنتی ایرانی نیز پیشرو بوده‌است. علاوه‌بر این‌ها شهرام ناظری از اولین کسانی ا‌ست که با استفاده از موسیقی مقامی، اشعار شاهنامه فردوسی راه اجرا کرده‌است. وی تاکنون بیش از ۴۰ آلبوم موسیقی منتشر کرده‌است. از معروف‌ترین تصنیف‌های شهرام ناظری می‌توان به تصنیف‌های «اندک اندک» با شعر مولانا، «آتشی در نیستان» با شعر مجذوب علیشاه، «کاروان شهید» با آهنگ محمدرضا لطفی و «شیدا شدم» با شعر خودش اشاره کرد که غالبا از ساخته‌های خود او هستند.»

خبر لغو کنسرت این خواننده که موجب راهی شدن او به بیمارستان شده است، موج اعتراضات وسیعی را در رسانه‌ها و فضای مجازی به راه انداخته است. مهم‌ترین سوال در این باره این است که چه تدبیری پشت چنین اقداماتی که توسط برخی مسئولان صورت می‌گیرد وجود دارد که سبب ایجاد فضای متشنج در کشور و آزرده‌خاطری هنرمندان و نارضایتی مردم علاقه‌مند به هنر می‌شود؟

به نظر می‌رسد لغو کنسرت هنرمندی چون شهرام ناظری به هر دلیلی که صورت گرفته باشد، جز آب به آسیاب دشمنان ریختن چیزی نداشته باشد. این کار بهانه دادن به دست کسانی است که خوراک‌شان دستمایه قرار دادن این اتفاقات و نمایش چهره‌ای خشن و عصبی از ایرانیان در ایران و جهان است.