«جاده جنگ» عنوان رمانی چهارده جلدی است که تا کنون پنج جلد آن را مسعود انوری به نگارش درآورده و توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده است.

این کتاب که ششمین چاپ خود را پشت سر می گذارد با قیمت حدودی جلدی بیست هزار تومان، در اختیار علاقه مندان رمان قرار گرفته است.

این کتاب که برگزیده چهارمین دوره جشنواره ادبی جلال آل احمد شده است، هجوم روس ها از شمال شرقی خراسان  به ایران  تا زمان پایان جنگ تحمیلی ایران و عراق را روایت می کند.

هفت جلد اول  این کتاب به حضور روس ها در ایران می پردازد و در جلد های بعدی حادثه پانزدهم خرداد سال چهل و دو، مبارزات و پیروزی انقلاب اسلامی و گفته شده و چهار جلد آخر آن به جنگ ایران و عراق اختصاص می یابد.

خلاصه داستان:

این جاده جنگ است که روس‌ها با ابزار و ادوات جنگی‌شان هموار کرده‌اند و آغاز جاده، شرق ایران است. اما پیش از آنکه قوای روس به بهانه دفاع از ایران در مقابل آلمان‌ها به این سرزمین حمله کنند، همه چیز در آرامش بوده است. اصلاً جلد نخست از رمان بلندبالای «جاده جنگ» از آن‌جا آغاز می‌شود که یک سوار با زنی زیبا‌روی در هاله نقره‌گون سپیده‌دم به قریه ساکت بینالود می‌رسند. منصور انوری ادامه این فصل را می‌رساند به کوچ ایل قافله عشایری به رهبری گل‌مراد. بعد هم مخاطب را می‌برد به تماشای گشت‌زنی ژاندارم‌ها که برای مقابله با قاچاقچیان تریاک است. رضا دوست آن سوار و گل‌مراد هم جزو سربازان این ژاندارم‌هاست. اما دوستی‌ها نمی‌تواند برقرار بماند؛ چراکه شهریور 1320 است و زمان حمله روس‌‌ها به ایران. جنگنده‌هایشان هم به آسمان بینالود تجاوز می‌کنند، اما بمبی نمی‌اندازند و به جایش اعلامیه‌هایی پایین می‌ریزند که بگوید آنها برای مقابله با فاشیسم به ایران آمده‌اند. اما از سویی دیگر غرش تانک‌های روس در محور سرخس شنیده می‌شود. صحبت از تک‌تیرانداز ماهری هم هست به اسم مرگان که روس‌ها را کلافه کرده است. رضا سخت در پی آن است که این مرگان مرموز را پیدا کند. نهایتا هم برای عملی شدن نقشه‌هایش، دعوت روس‌ها را برای همکاری با آنان می‌پذیرد و همراه آنان به شاهرود می ‌رود.