نشست خبری چهارمین همایش ارتقای کیفیت آثار، محصولات و فعالیت‌های فرهنگی روز گذشته برگزار شد. در این نشست، مجید کمالی، دبیر همایش با اشاره به دوره‌های گذشته برگزاری این همایش گفت: نخستین دوره از این همایش با مشارکت دستگاه‌های فرهنگی در مهرماه سال 89 برگزار شد و نتیجه آن تولید پیش‌نویس فرادستگاهی ارتقای کیفیت بود.
 
در این دوره تمام دستگاه‌های فرهنگی می‌توانستند به وحدت رویه در تولید محصولات فرهنگی برسند. پس از آن نیز دبیرخانه همایش در سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران به صورت مستمر آغاز به کار کرد و ارکان اصلی آن شامل شورای سیاستگذاری، کمیته علمی، کمیته جشنواره‌ها، نمایشگاه‌ها، همایش‌ها، اطلاع‌رسانی و روابط‌عمومی از ابتدای سال در حال انجام امور محوله هستند. 

وی با اشاره به اینکه امسال قرار است نمایشگاه جنبی با هدف ارائه و بررسی محصولات فرهنگی 20 دستگاه فرهنگی برگزار شود، گفت: در این دوره ما از ادبیات نظری صرف خارج شده و به سمت نگاه انضمامی، مصداقی و کاربردی‌تر رفته‌ایم و به همین دلیل محور ویژه‌ای در حوزه کاربردی برای جشنواره طراحی کرده‌ایم . در ادامه این نشست، مهدی ناظمی اردکانی، دبیر علمی این همایش گفت: در این دوره از همایش تلاش می‌شود در سینما، بازی رایانه‌ای، اسباب‌بازی، پوشش، معماری و کتاب معیارها و استانداردهای مناسب ارائه شود. برای رسیدن به این هدف نیز در حوزه‌های تخصصی کارهای پژوهشی صورت گرفته است، به طور مثال در حوزه کتاب می‌توان با محوریت کتاب کودک کارهای جدی‌تری صورت داد و معیارها را تدوین کرد.  

اردکانی افزود: برای تدوین استانداردها در حوزه کتاب ابتدا کتاب‌ها را گونه‌شناسی می‌کنیم و بعد در هر یک از آن گونه‌ها زیرمجموعه‌های متعدد را شناسایی و متمایز می‌کنیم، سپس برای هرگونه خاص معیارهای مشخصی را در نظر می‌گیریم.   مجید ملکی تبار، عضو شورای سیاستگذاری همایش ارتقای کیفیت محصولات فرهنگی نیز  تأکید کرد: همایش در پنج بخش فیلم سینمایی، کتاب کودک، بازی رایانه‌ای، اسباب بازی و پوشش و لباس برگزار خواهد شد. به گفته عضو شورای سیاستگذاری همایش ارتقای محصولات فرهنگی مؤسسات متقاضی حضور، باید پنج اثر خود را که طی سه سال منتهی به سال 95تولید کرده‌اند به نمایشگاه و جشنواره ارائه کنند.