یادداشت اختصاصی از محمدعبدالهی؛
مسیح علی نژاد، زوکرمن و سر شبکه نفوذ
«اتان زوکرمن» یکی از سرپل های اصلی شناسایی و شکار عوامل مستعد همکاری با سرویس های اطلاعاتی انگلیس و آمریکا در منطقه خاورمیانه است. افرادی چون مسیح علی نژاد ، سینا مطلبی و پرستو دوکوهکی وبرخی دیگر از چهره های فعال رسانه ای و حتی سیاسی در سال هایی بین 84 تا 87 از طریق زوکرمن به همکاری درآمده اند.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- محمد عبدالهی- نام «مسیح علی نژاد» به عنوان یک خبرنگار جنجالی همه جا بر سر زبان است . از رسانه های اپوزیسیون تا رادیو و تلویزیون اسراییل. کمپین آزادی های یواشکی او که آمریکایی ها را به وجد آورده است مهم ترین پروژه علی نژاد در چند سال اخیر بوده است. اما او کیست ؟ از کجا حمایت و هدایت می شود ؟ در این مجال اندک بخشی از سوابق ناگفته علی نژاد و دیگر چهره های فعال رسانه ای که در دوره ای به واسطه فعالیت در موسسات رسانه ای وابسته به مراکز امنیتی کشورهای غربی به سرویس های امنیتی این کشور ها متصل شدند بازخوانی می شود .
سرشبکه نفوذ و رابط علی نژاد
«اتان زوکرمن» یکی از سرپل های اصلی شناسایی و شکار عوامل مستعد همکاری با سرویس های اطلاعاتی انگلیس و آمریکا در منطقه خاورمیانه است. افرادی چون مسیح علی نژاد ، سینا مطلبی و پرستو دوکوهکی وبرخی دیگر از چهره های فعال رسانه ای و حتی سیاسی در سال هایی بین 84 تا 87 از طریق زوکرمن به همکاری درآمده اند.
مهم ترین پروژه
یکی از مهم ترین پروژه های زوکرمن به نام شبکه بین المللی صداهای جهانی (Global voices) در سال 2004 فعال شد . این پروژه، نخست تحت نظر «مرکز پژوهشهای اینترنت و جامعه برکمن»، در دانشکده حقوق هاروارد، راه اندازی شد و سپس در سال 2008 در قالب موسسه ای غیر انتفاعی در آمستردام فعالیت خود را پی گرفت. از مشتریان دایمی این سایت، می توان از گزارشگران و روزنامه نگاران رسانه هایی مانند «بی بی سی »، «گاردین» و «رویترز» نام برد. خصوصا خبرگزاری «رویترز» از پشتیبانان اصلی این پروژه بوده است.«زوکرمن» تحت عنوان این مرکز، افرادی نظیر مسیح علی نژاد را از جامعه رسانه ای ایران جذب نمود. علی نژاد از همان تاریخ همکاری خود را با سرویس اطلاعاتی انگلستان آغاز کرد و توانست به انگلیس مهاجرت کند.
زوکرمن، یک پژوهشگر آمریکایی فعال حوزه اینترنت، بلاگر و متخصص حوزه رسانه است. وی در حال حاضر مدیر «مرکز رسانه های مدنی ام آی تی» است. وظیفه و ماموریت این مرکز آن گونه که خود بیان می کند «تولید و گسترش ابزارهای اجتماعی و رسانه ای برای پرکردن نیازهای اطلاعاتی جوامع مختلف دنیاست» این مرکز همچنین «ابداع تکنولوژیهای نوین برای حمایت و گسترش رسانه های مدنی و عمل سیاسی در جوامع مختلف» را از دیگر اهداف خود ذکر می کند.وی از دهه 90 میلادی تاکنون مسولیت ها و فعالیتهای گوناگونی را برعهده داشته است و پایه گذار چند مرکز تخصصی رسانه ای نیز بوده است.
زوکرمن علاوه بر این، در چندین انجمن و موسسه دیگر نیز فعالیت وهمکاری دارد. نویسندگی و نمایندگی هیئت مدیره در موسسه «تغییر جهان» (world changing)، عضویت در انجمن جهانی جامعه باز از دیگر فعالیتهای وی محسوب میشود. زوکرمن همچنین مخترع و خالق شیوه تبلیغات آشنا و البته مزاحم pop-up نیز هست که به گفته خود از این اختراع پشیمان شده است. وی نظریه ای اختصاصی با عنوان «گربه ملوس» (Cute cat) در حوزه کنشکری فضای مجازی نیز ارائه داده است که موضوع اصلی آن بر فعالیت در اینترنت و سانسور در محیط وب، متمرکز است.
فکرمیکنیداین موجودعقده ای خیلی برای ملت مهم است؟!!!یا حرفهای دهشاهی او خیلی درزنان تآثیردارد؟حتی اگرواقعیت هم باشد؛شنیدن اززبان اومردم راسرلج میآورد.حیف نیست سرمقاله تون رابه اواختصاص دادید؟واقعآ تعجب کردم.این سایت وزین ترازاین جور ضدخبرهاست.حواستان باشدچه میکنید.مااوراآدم حساب نمیکنیم.