«قدیس» داستان دلدادگی یک کشیش مسیحی است که در مسکو زندگی می‌کند. او کتاب‌ها و آثار خطی و قدیمی بسیاری دارد و به این کار عشق می‌ورزد. وقتی یک نسخه قدیمی از مردی تاجیک به دست او می‌رسد، علاقه‌مند می‌شود که کتاب را از او بخرد، اما مرد تاجیک کشته می‌شود و از اینجا به بعد، کشیش روسی پا در مسیری می‌گذارد که به شناخت امام متقین، امیرالمؤمنین، علی (ع) منتهی می‌شود.

به بهانه سالروز شهادت مولای متقیان امیرمومنان علی(ع) نگاهی به بازتاب‌های این کتاب در شبکه‌های اجتماعی انداختیم تا از نگاه آنهایی که این کتاب را خوانده‌اند این کتاب را معرفی کنیم.

یکی از کاربران یکی از این شبکه‌ها در دو جمله نظرش را در مورد «قدیس» اینطور بیان کرده : «بسیار عالی بود. توصیه می‌کنم پیش از اینکه به سراغ این کتاب برید یکبار نهج‌البلاغه را بخوانید.»

دیگری در مورد این کتاب نوشته: «در کتاب به طور خوبی با جنگ‌های جمل و صفین و نهروان و بطور کلی با دوران خلافت حضرت آشنا می‌شویم. همچنین نویسنده استفاده‌های بسیار خوبی از نهج البلاغه در جای جای کتاب کرده است.»

در شب‌های قدر این کتاب را بخوانید

 

فرد دیگر اینطور در مورد این کتاب نوشته است: «همه اعمال وارده شب‌های قدر با ارزش و مهمند؛ با ارزش‌تر هم می‌شنوند وقتی درکنارشون شناخت و معرفتمون رو به دردانه تاریخ و یگانه بشریت افزون کنیم. چرا که رستگاری ما در گرو همین معرفته ...

اگه ایامی در کل سال مناسبت داشته باشه برای خوندن این کتاب ِ عالی. حتما و حتما همین شبهاست که مزین شده به نام مولا(ع)...

خوندش رو از دست ندین»

یکی دیگر از مخاطبان این شبکه‌های اجتماعی در مورد این کتاب نوشته: «کتاب بسیار زیبایی که تازگی خوندم. این کتاب به بهترین شکل داستانی و ماجرایی نوشته شده و روایتگر دوران حکومت امام علی (ع) است.

این کتاب از زبان کشیش مسیحی نوشته شده که بر اثر حوادثی عجیب، علاقه‌مند به مطالعه شخصیت و زندگی حضرت علی (ع) می‌شود.»

«کشیش: خیلی دلم می‌خواهد بدانم مردی با چنین صحبت‌های گهرباری که بوده است؟؟

جرج: خوب است با شرح حال و زندگی علی آشنا شوی... قسمتی از کتاب قدیس... توصیه موکد به خواندنش، شب‌های ماه رمضان بعد از هیأت» آنچه آمد واکنش مجازی یکی از کاربران به این کتاب بود.

رمان «قدیس» می‌خواهد برای مدیریت انسانی امروز، نه فقط در دنیای اسلام که در سراسر گیتی یک نسخه خوب و مطمئن ارائه کند و آن، حکومت علی (ع) است که پس از 14 قرن، هنوز به عنوان نسخه منحصر به‌فرد، تازگی خود را حفظ کرده است.

این رمان را ابراهیم حسن‌بیگی نوشته و انتشارات کتاب نیستان روانه بازار کتاب کرده است.