خشم VOA از انیمیشن ساخت بچه حزباللهیها
رادیوی دولتی امریکا با عنوان VOA اخیراً از یک انیمیشن کوتاه ایرانی آنچنان به خشم آمده که نتوانسته جنبههای حرفهای تخریب رسانهای را برای این اثر رعایت کند
رادیوی دولتی امریکا با عنوان VOA اخیراً از یک انیمیشن کوتاه ایرانی آنچنان به خشم آمده که نتوانسته جنبههای حرفهای تخریب رسانهای را برای این اثر رعایت کند؛ رادیویی که به اصطلاح برای گسترش دموکراسی و آزادی فعالیت میکند خنجر خود را برای یک انیمیشن کوتاه از رو بسته است. اما این انیمیشن ایرانی چیست؟!
درمیان انبوه خبرهایی که هر روز تولید میشود چندی قبل یک خبر بیش از همه مورد توجه قرار گرفت؛ خبری عجیب که حتی درصفحه اول برخی رسانهها جایگاه خاصی به خود اختصاص داده بود. یک انیمیشن کوتاه ایرانی جنجالی بزرگ در عرصه سیاسی به راه انداخت؛ انیمیشنی که خیلیها درباره آن اظهار نظر کردند و حتی گفته شد بیشتر این نظرات و مخالفها بهخاطر عصبانیت امریکاییها بوده است، اما مگر یک انیمیشن ساده کوتاه که برای کودکان ساخته شده چه دارد و چه محتوایی را منتقل میکند که خون بسیاری را به جوش آورده وحتی بیشتر از فیلم چندین میلیون دلاری سیصد وامثالهم نظرها را به خود جلب کرده است.
انیمیشن «بچرخ تا بچرخیم» به قلم محمد سرشار و کارگردانی رسول آذرگون یکی از تولیدات سازمان اوج بود که پیش از ماجرای برجام و توافق هستهای و در خرداد ماه سال گذشته تولید و در فضای مجازی منتشر شد. اتفاقاً این انیمیشن در ششمین دوره جشنواره عمار فانوس انیمیشن را نیز از آن خود کرد. این کارتون با سرمایهگذاری و حمایت سازمان اوج در یکی از باکسهای برنامه کودک تلویزیون پخش شد اما این انیمیشن کوتاه وجذاب که برای کودکان نوشته شده سرشار از استعارهها و کنایاتی در بحث دشمنشناسی و تولید ملی بود؛ کنایاتی که شاید به خوبی شرایط کنونی و گذشته کشور را تشریح کرده و بدون هیچ توهینی سیاسیون و دانشمندان نخبه ایرانی را به تصویر کشیده است. بچرخ تابچرخیم البته حرف جدیدی به آن صورت نزده این همان حرفی است که بارها و بارها از تریبونهای مختلف کشور بیان شده است، حتی تندتر و حساسیت برانگیزتر. اما چرا این اتفاق بازتابهای زیادی به همراه داشت؟!
پاسخ ساده است با ابتکار سازمان اوج که این روزها نوآوری هایش زبانزد مردم و رسانهها شده سیاسیترین مطالب روز برای اولین بار در قالب هنر درآمده و باز هم برای اولین بار برای مخاطب فراموش شده ایران یعنی کودک و نوجوان به سادهترین روش ممکن تشریح شده است. هرچند همین قابلیت بزرگ هنر است که این بیان را از دیالوگهای چند رسانه سیاسی به یک پیام جهانی برای کودکان همه دنیا تبدیل کرده است، آنچه امروز در میان مخالفان وموافقان جنجال برپا کرده هنر است، کاری که البته چند سالی است سازمان جدیدالتأسیس اوج با جمعآوری نخبگان هنری در سطوح مختلف به آن عینیت بخشیده است. این روزها هر جا بحث هنری که قابل تأمل است در میان است نام اوج هم چاشنی بحث است از فیلم سینمایی بادیگارد و ایستاده در غبار گرفته تا انیمیشنهایی چون شاهزاده روم، فهرست مقدس و... ابتکارات این سازمان حتی در مورد توجه رسانههای غربی هم هست مانند بنرهای طراحی شده مذاکرات.
سازمان اوج که با ساخت نماهنگ انرژی هستهای از یک رپر مشهور نشان داد شجاعت ورود به حاشیهها برای هنر انقلابی را دارد درعرصههای مختلف هنری در چندسال گذشته کارهای شایسته بسیاری را انجام داده است؛ کارهایی که شاید پیش از این هرازچندسالی یکی از سازمانها و نهادهای بزرگ کشور از خود بروز میداد حالا با حضور اوج به اتفاقاتی روتین وخوش آتیهای مبدل شده است که هر چند هفته یک بار از یکی از آن آثار رونمایی میشود. اوج حالا اثرگذارترین سازمان هنری کشور است که با کیفیتترین تولیدات فرهنگی انقلاب را به ثمر میرساند. تقریباً بیشتر طراحیهای برتر فرهنگی که در چند سال گذشته از روی دغدغههای سیاست گذار کلان کشور، یعنی مقام معظم رهبری ساخته شده، متعلق به این سازمان است.
این یعنی اوج مانند ققنوسی از خاکستر بوروکراسی و فرسودگی سازمانی کشور است که جمعی از نخبگان فرهنگی وهنری متعهد و با تفکر انقلابی را برای اهداف مقدس نظام به گرد هم آورده است. این انیمیشن هم هرچند یک اثر تاثیرگذار وتوانمند بود، ولی خارج از مباحث سیاسی همچون انرژی هستهای و استکبار ستیزی که البته بیشترین هجمه را هم به همین خاطر داشته است همه عناصر یک سریال موفق اسلامی برای کودکان جهان اسلام را داراست، سریالی که مفاهیم اصیل اسلامی را به اشکال مختلف میتواند به کودکان و بزرگسالان منتقل کند و همانند شکرستان و یوسف پیامبر نماینده شایستهای برای هنر ایرانی در عرصه تصویر باشد.
ارسال نظر