صبح امروز 16 فروردین سال 95 نشست خبری عملکرد و دستاوردهای مهم ستاد هماهنگی خدمات سفر با حضور مرتضی رحمانی موحد معاون گردشگری و رئیس ستاد و دیگر مسئولان این عرصه برگزار شد.
 
رحمانی موحد پس از تبریک ایام نوروز در خصوص عملکرد این ستاد در این ایام گفت: ما پس از یک دوره تلاش و کوشش چند ماهه از آذر 94، طرح و برنامه‌ریزی این کار را انجام داده‌ایم و جلسات متعددی را برگزار کرده‌ایم. در پی افزایش همکاری‌ها و مطالعه برنامه‌هایی که به نفع مردم است، در زمانی کوتاه با کمک دوستان به شاخص مطلوبی دست پیدا کردیم. 18 دستگاه ملی و شمار بسیاری از انجمن‌ها و بخش‌های خصوصی به صورت مستقیم و غیر مستقیم در این برنامه حضور پیدا کردند. من به چند محور شاخصی که به شخصه در این مدت به آن اهمیت دادیم اشاره می‌کنم: یکی بحث اقامت، دوم بحث مراکز تفریحی - دیدنی. امسال اقامت شبانه ما بیش از 62 میلیون نفر بوده که در گروه‌های مختلف ستادها ثبت شده است. ما بیش از یکصد میلیون بازدیدکننده از اماکن تاریخی و فرهنگی و باستانی داشتیم. خراسان جنوبی، کهکیلویه و بویراحمد و کرمانشاه سه استانی بودند که به باشگاه اقامت شبانه ما اضافه شدند که دارای بیش از یک میلیون نفر بازدیدکننده و اقامت کننده را داشت.
 
در ادامه داوود کشاورزیان رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گفت: خوشبختانه با اینکه بارش زمستان اندک بود اما در ایام عید بیشتر شد. در دور اول سفرهای نوروزی در 18 استان شاهد بارندگی بودیم و در دور دوم 10 تا 11 استان اینگونه بود و همکاران ما عملیات نمک‌پاشی در محورهای برفی را داشتند. از جمله کارهای ما در این ایام حمل و نقل عمومی جاده‌ای و ارائه 8 هزار ماشین‌آلات آماده خدمت‌رسانی بود. در این مدت 820 هزار نفر به صورت زمینی وارد ایران شدند. همکاران من در سازمان اطلاع‌رسانی‌های خوبی را داشتند و مردم از طریق سایت، پلیس راه‌ها، شماره تماس 141 و ... می‌توانستند از اوضاع راه‌ها مطلع شوند. بر اساس آماری که از ترددشمارها داشتیم حدود یک درصد افزایش تردد را داشتیم که بیشتر منتهی به شمال کشور بود. پرترددترین پایانه‌های مرزی ما مهران- شلمچه بود. بخش هوایی تا 13  فروردین، 23 هزار پرواز را داشت، بخش ریلی یک میلیون و 360 هزار نفر و دریایی 2 میلیون و 16 هزار نفر جابه‌جایی را داشتند.
 
بطحایی معاون وزارت آموزش و پرورش در ادامه برنامه گفت: ما در این ایام تنها اقامت و اسکان به فرهنگی‌ها را نداشتیم بلکه غیر فرهنگیان را نیز اقامت دادیم. 681 پایگاه اسکان و 11 هزار و 300 مدرسه برای اقامت شبانگاهی با 4 نوع سرویس در واحدهای اقامت داشتیم. یکسری از کلاس‌های ما نوع الف و ب بودند که امکانات ویژه‌تری نسبت به بقیه داشتند. در کنار این‌ها 200 مرکز رفاهی و خوابگاه‌های دانشگاه شهید رجایی و فرهنگیان به کار گرفته شد. ما در نوروز سال جاری قریب به 13 میلیون نفر اقامت داشتیم. همچنین در نوروز 95، دو خدمت ویژه‌ در دستور العمل کاری ما بود. اول بیمه حوادث مهمانان و دوم رزرو اینترنتی مهمانان. در پایان این را یادآوری می‌کنم آموزش و پرورش وظیفه‌اش این نیست که کلاس‌های خود را در اختیار مسافران بگذارد. این در حالی است که با توجه به شرایط اضطراری این کار را انجام دادیم.
 
چرخ‌ساز مسئول سازمان جمعیت هلال احمر در ادامه برنامه گفت: ما بهره‌گیری از هزار و 273 دستگاه برای اطلاع‌رسانی را داشتیم. عملیات امداد و نجات ما بیشتر مربوط به حوادث غیرترافیکی بود. همچنین نسبت به سال گذشته حدود 96 درصد کاهش مصدوم داشتیم. در ایام نوروز اسکان اضطراری دو هزار و 720 نفر از مردم را داشتیم که بالای 60 درصد آن‌ها به علت برف و کولاک ساکن شدند. در بین استان‌ها نیز بیشترین عملیات‌مان در استان‌های خوزستان و فارس و مازندران و در کردستان و چهار محال کمترین عملیات امداد و نجات را داشتیم. بیشترین مأموریت ما نیز در روز 13 فروردین بود.
 
رحمانی موحد در آخر در پاسخ به خبرنگاران در خصوص آمار ورود دقیق گردشگران به ایران گفت: ما تا پایان فروردین این را اعلام می‌کنیم؛ زیرا آمار دقیقی نداریم ولی 18 درصد کاهش سفر به امارات و 10 درصد کاهش سفر به ترکیه و 9 درصد افزایش سفرهای داخلی را داشتیم.
 
کشاورزیان نیز در خصوص مجتمع‌‌های بین راهی گفت: برای احداث این مجتمع‌ها باید از راهداری مجوز صادر شود و متأسفانه بعضی از اینها غیرمجاز هستند و ما در سال گذشته 50 الی 60 درصد مجتمع‌ها را به بهره‌برداری رساندیم و در حال حاضر حدود 400 مورد آن در حال ساخت هستند که امیدواریم در سال‌های‌ آینده به بهره‌برداری برسند.
 
وی در پایان گفت: در حال حاضر 600 مجتمع رفاهی ما فعال هستند.