مد نباید عرف را زیر پا بگذارند
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: گرایش به مد نباید موجب اسراف شود و نباید عرف را زیر پا بگذارند و یا سبب فخر فروشی گردد.
آیین اختتامیه جشنواره بین المللی مطالبات فجر با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی مرادخانی معاون فرهنگی هنری وزارت ارشاد، حمید قبادی مدیر کار گروه مد کشور، ابوالقاسم شیرازی و چند تن دیگر از مسئولان فرهنگی و هنری در تالار وحدت برگزار شد.
جنتی در این برنامه ضمن تبریک عید عنوان کرد: گستره مد و پوشاک معیارها و ویژگیهای هر جامعهای را به همراه زندگی مردم در بر میگیرد. مد باید همپای زیبایی شناسی باشد و همچنین این عنصر مهم همچون زیبایی شناسی که در خیلی از رفتارها و حوزهها مثل احوالپرسی، ادبیات سیاسی و ... وجود دارد.
وی افزود: پوشاک، سبک و شیوه آرایش شاخصترین شیوه نمایش مد است. در نگاه کلی و جامعنگر گرایش مد ناشی از عوامل اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و روانشناسی است. همچنین هیچ فرهنگی یافت نمیشود که واژه مد را نشناسد ولی ظهور مد در فرهنگهای مختلف متفاوت است و اگر بخواهیم ظهور مدگرایی را همراه با اسلام داشته باشیم باید به این نکته توجه کرد که اسلام تنها با پشت پا به قوانین اخلاقی و عمل برخلاف شرع در تضاد است اما مد میل فطری انسان است. همچنین نیاز به امروزی شدن و نوگرایی نیز جزو همین ویژگیهای فیالنفسه هستند اما اگر این امروزی شدن با فرهنگ، عرف و دین در تضاد باشد مورد نکوهش واقع میشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: گرایش به مد نباید موجب اسراف شود و نباید عرف را زیر پا بگذارند و یا سبب فخر فروشی گردد. شیوه درست لباس پوشیدن و به روز بودن خود موجب آرامش میشود ولی اگر این مسئله به صورت نادرستی اجرا شود موجب نفی آرامش و تاثیر منفی در روح میشود.
وی ادامه داد: اگر مد انعکاس دهنده فرهنگ خود ما باشد آنگاه به منزله نمایندهای است که میتوانیم آن را به کشورهای دیگر نیز معرفی و صادر کنیم. اما گاهی در برابر جریانهای وارد شده تسلیم هستیم. به همین جهت باید برای غلبه بر این اتفاق از همه امکانات و ظرفیتهایمان استفاده کنیم.
جنتی اضافه کرد: باید به میدان رقابت رویم و با کیفیت ذهن و فرهنگ خودمان آنچه که نماد کشور ما است را به دنیا عرضه کنیم. خوشبختانه در بخش خصوصی با همت و دانش جوانان تا اندازهای پوشش مناسب کشورمان را طراحی کردهایم همچنین استفاده از اجناس و الیاف ایرانی یکی دیگر از مواردی است که باید در این حوزه مورد توجه قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: حوزه مد و لباس با بهرهگیری از جوانان تحصیل کرده میتواند به بخشهای مختلفی چون خلاقیت در حوزه پوشش و ارزش افزوده و اقتصاد کشور کمک کند.
ارسال نظر