به گزارش پارس به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان،نشست خبری پنجمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر صبح امروز با حضور حمید قبادی دبیر کارگروه مد و لباس کشور و رئیس پنجمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر و گلناز نصرالهی مدیر کل دفتر صنایع نساجی و پوشاک و وزارت صنعت و معدن و تجارت برگزار شد.

 
در ابتدای این نشست قبادی ضمن تسلیت بابت فوت آقای سلحشور در خصوص جشنواره گفت: در این دوره ما شاهد همکاری بیش از ده نهاد در امر برگزاری جشنواره بودیم و مخاطبان نیز نتایج خوبی را شاهد خواهند بود. چنانچه امسال شعارهایی که در حوزه پارچه و لباس مطرح شده بود تحقق پیدا کرده است.
 
وی افزود: اتحادیه اصناف، انجمن طراحان پارچه، مجموعه نیروی انتظامی، انجمن صنایع پوشاک کشور و پنج نهاد کشوری از مراکزی هستند که در این دوره در جشنواره حضور دارند. همچنین گرایش و تبیین جایگاه مدیریتی در حوزه مد و لباس، به کارگیری تکنیک‌های خلاقانه از جمله نکاتی است که سعی کردیم در این دوره مورد توجه قرار دهیم و با توجه به سیاست‌ها آن را اجرا کنیم.
 
قبادی با اشاره به برنامه‌های پنجمین دوره جشنواره بین‌المللی مد و لباس بیان کرد: برگزاری دوره‌های مد در دنیا و چیدمان نمادها در نمایشگاه در این دوره به گونه‌ای متفاوتی انجام می‌شود و محمد احصایی که از طراحان بنام کشور است، مسئولیت چیدمان این جشنواره را به عهده دارد. علاوه بر این ایجاد تعامل و ارتباط با افراد الگوساز بویژه بازیگران و هنرمندان مطرح از دیگر اهداف و برنامه‌هایی است که این جشنواره دنبال می‌کند. استفاده بیشتر از ابزارهای اطلاع‌رسانی و ابزارهای ارتباطی در فضای اجتماعی از دیگر نکاتی است که در جشنواره امسال مد نظر قرار داده شده. همچنین اجرای کیفی و ارتقای کیفیت فعالیت‌ها به خصوص در طراحی از نکاتی است که حائز اهمیت است. همچنین نکته مهم دیگری که در این دوره وجود دارد، جریان‌سازی جشنواره در جامعه است. اینکه چگونه ارتباط منطقی بین مخاطب و حضار شکل بگیرد. علاوه بر این در این دوره از جشنواره داوری به صورت جدی‌تری اعمال می‌شود و کاربرد آثار ارائه شده و توجه به سطح کیفی از دیگر مواردی است که از قبل مورد توجه قرار گرفته است.
 
وی افزود: ایجاد ارتباط بین طراحان و تولیدکنندگان که قرار است زمینه تولید انبوه را فراهم کند، از دیگر برنامه‌هایی است که در این جشنواره به آن توجه می‌شود. همچنین امسال بیشتر طراحان حرفه‌ای به حضور در این جشنواره پاسخ مثبت دادند و بیش از 70 درصد طراحان از هنرمندان مطرح و حرفه‌ای کشورمان هستند و در این دوره سعی شده با توجه به اقداماتی که در طول سال رخ داده ، جشنواره‌های فرعی از بخش اصلی جدا شده و حضور به صورت تخصصی‌تری اتفاق بیفتد.
 
وی ادامه داد: در این دوره بخشی با عنوان «ویترین ملی» داریم که در آن بیست برند برتر ایرانی را معرفی می‌کنیم تا به این طریق گامی در جهت ارتقای کیفیت تولید‌کنندگان ایرانی برداریم. همچنین این جشنواره نشان‌دهنده دستاوردهای صنعتگران کشور در جهت تولید است که می‌خواهیم با آن جلوی بسیاری از تولیدات ایرانی که با برند اروپایی زده می‌شود را بگیریم و در این دوره بیش از 1500 مرکز تولید مدنظر قرار داده شدند. تفاوتی که در جشنواره امسال با دوره‌های قبل وجود دارد این است که ما بخش فروش را به صورت متمرکز نداریم؛ بلکه این بخش به صورت غیرمتمرکز در واحدهای صنفی که چهارچوب‌های ما را رعایت می‌کنند انجام می‌شود و حدود هزار مرکز در سراسر کشور برای این امر انتخاب شدند و در حال حاضر شش استان که شامل آذربایجان شرقی، اصفهان، خراسان رضوی، تبریز و قم هستند، جزو مراکز فروش قرار گرفته‌اند. این امر جهت سیاست توسعه و فراگیر شدن مد و لباس ایرانی در کشور صورت گرفته است. همچنین از آنجایی که جشنواره فجر با انقلاب اسلامی نیز مرتبط است، در این راستا در تهران و 12 استان دیگر این جشنواره برگزار می‌شود. آذربایجان شرقی و غربی، بوشهر، فارس، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، گیلان، خوزستان، خراسان جنوبی، سمنان، البرز و کرمانشاه استان‌هایی هستند که برخی از آن‌ها کار خود را از اوایل بهمن شروع کردند و نیمی دیگر تا پایان اسفند به آن ادامه می‌دهند.
 
وی اضافه کرد: در اردیبهشت 95 سمینار سراسری مد و لباس را به اجرا درمی‌آوریم که این سمینار نیز در جهت توسعه فعالیت‌های غیر متمرکز و اجرای آن در سراسر کشور است. همچنین در این دوره ده استان در دست طراحی لباس به صورت فعال حضور دارند و ما نیز همزمان با جشنواره، همایش بین‌المللی سه روزه‌ای را در هتل هما برگزار می‌کنیم که این همایش جنبه آموزشی و کاربردی دارد و از دوازده تا چهاردهم اسفند با حضور 114 طراح و سه استاد ایتالیایی برگزار می‌شود. همچنین مسابقه زنده طراحی لباس را که در اقصی نقاط دنیا رخ می‌دهد، خواهیم داشت. چرا که متاسفانه طی تحقیقاتی که داشتیم متوجه شدیم که برخی طراحان به علت محروم بودن از توانایی‌هایی چون اجرای طرح و این دست موارد پیشرفت نمی‌کنند.