انتشار کتاب «روایت قرآن از بانوان»/ زنان بد را معرفی نکردیم!
مولف کتاب «روایت قرآن از بانوان» گفت: در این کتاب که بر پایه یک حدیث از پیامبر اکرم(ص) است چند مدل بانوی خوب را معرفی کردهایم و اشارهای به زنان بد نکردهایم.
به گزارش پارس به نقل از فارس، کاظم حاجی رجبعلی مولف کتاب «روایت قرآن از بانوان» از انتشار این کتاب خبر داد و گفت: این کتاب یکی از محصولات مدرسه دانشجویی هنر، ادب رسانه است که کارش تولید آثاری است که بتواند حدفاصل تدبر در قرآن با موضوعات هنری، رسانهای و ادبی را پر کند. این کار به نحوی خلا این موضوع را در یک پروژه ادامهدار پر خواهد کرد.
وی افزود: یک سلسله کتاب تحت عنوان چهرهها است که در آن وقتی از قرآن و چهرههای قرآنی حرف میزنیم در واقع در مورد الفبای چهرهها در رسانه، هنر و ادبیات حرف میزنیم که بر اساس آن آثار تولید میشود.
حاجی رجبعلی گفت: نوشتن این کتاب پنج هدف داشته که یکی از آنها آن چیزی است که ذکر شد. هدف دیگر باز میگردد به حدیثی از پیامبر اکرم (ص) که در منابع موجود است اما ظاهرا جامعه به آن توجه نکرده و در این حدیث به نحوی تکلیف بانوان و استعدادهای آنها را مشخص کرده است. ما در این سطح حدیث زیادی نداریم که شبههها و مسائل را پاسخگو بوده باشد و این حدیث در این کتاب دستمایه شده و شرحی ادبی و هنری برای آن نوشتیم.
این پژوهشگر در ادامه گفت: در این کتاب برای تبیین این حدیث سراغ زنان قرآنی رفتیم و نکاتی که در حدیث برای بانوان بیان شده را در آن بانوان مشخص کردیم که هرکدام از بانوان یکی از ویژگیهای بیان شده را دارا بودند که در پایان کتاب به جمعبندی رسیدیم که تمام این ویژگیها در شخصیت صدیقه طاهره(س) تجمیع شده و بروز دارد.
او اضافه کرد: این کتاب در هر فصل که اتفاقا زیاد مفصل نیست به یکی از بانوان قرآنی پرداخته است. برای مثال وقتی شخصیت حضرت آسیه را میخواهد معرفی کند با یک داستانک فصل را آغاز میکند. بعد آیات مرتبط را میآورد، بعد سراغ شاخصهای روایی میرود و در نهایت نسبت آنها را با حضرت فاطمه(س) میسنجد و در پایان هم به شخصیت حضرت فاطمهزهرا(س) میرسد.
حاجی رجبعلی در ادامه با اشاره به منبع حدیث، گفت: منبع این حدیث بحارالانوار است. این یک حدیث راهبردی است و ایکاش شهید مطهری در سخنان یا کتابهایش به این حدیث اشاره میکرد. این حدیث برای بانوان یک درجهبندی صفتی قائل شده و چند مدل بانوی خوب را معرفی کرده است. در حالی که ما اغلب بدها را میشناسیم ولی خیلی در این کتاب به شخصیتهای بد اشاره نکردیم البته در حدیث در مورد زنان بد هم صحبت شده ولی ما اشاره به مصادیق آن نکردهایم و معیارهای خوبی را معرفی کردهایم.
این پژوهشگر در بخش پایانی سخنانش به مدت زمانی که برای تالیف این کتاب صرف کرده اشاره کرد و گفت: طرح کتاب «روایت قرآن از بانوان» آماده بود و حتی یک مقاله علمی هم در مورد این حدیث نوشته بودم اما از زمانی که تصمیم گرفتیم این کتاب را تولید کنم حدود 100 ساعت برای آن زمان گذاشتم.
ارسال نظر