پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- محمد حسین میرلوحی- بدون شک پرچمدار اصلی وحدت حوزه و دانشگاه مرحوم حضرت آیت الله مهدوی کنی هستند. این ایده که سالها قبل در روزهای سخت شکنجه و حبس طاغوتیان با دیگر علمای دربند، در میان گذاشته شده بود و پخته شده بود اولا نشان از عمق ایمان مرحوم آیت الله به پیروزی مقتدرانه ی انقلاب جهانی اسلام به رهبری روح خدا بود ثانیا دلیلی بر اخلاص آن مرد الهی بود که نه به فکر سهم خواهی از انقلاب، بلکه به فکر ادای دین به این نظام خونبار می باشد. درست برخلاف برخی دیگر که دائم بر سر این میراث گرانبها برای خود و دیگران حق و حقوق قائل می شوند. و ثالثا نمایه ای از ژرف اندیشی این عالم ربانی در استمرار حرکت عاقلانه و مدبرانه ی انقلاب اسلامی است.

زمانی که عمده ی تفکرات دولتمزدان کشور به تامین امنیت و اقل معیشت مردم است، مهدوی کنی به مثابه ی یک معلم آینده نگر، می بیند که برای تحقق کلام اسلام در عرصه حقوق، مدیریت، سیاست ، اقتصاد، فرهنگ و... باید طرحی نو درانداخت و با درنظر گرفتن مقتضیات زمان و مکان از شالوده ی اصلی آموزه های اسلام حراست کرد و آن ها را بصورت عینی در جامعه پیاده نمود.

از سویی حوزه علمیه بعنوان تنها نهاد معتبر در تبیین نظرات اسلام فاصله ای به وسعت چندین قرن از حکومت پیدا کرده است و از دیگر سو دانشگاه ها با افکاری کاملا نا آشنا از اسلام و کپی برداری شده از غرب مشغول پرکردن مغز جوانان آینده ساز انقلاب اسلامی هستند. 

راه چاره نزدیک کردن این دو بال علمی جامعه به سمت کانون توحیدی حکومت اسلامی است. 

مرحوم آیت الله مهدوی کنی درحالیکه همه ی شرایط یک مجتهد جامع الشرایط را داشت و با حضور در فضای قم پس از گذشت سالهای کوتاهی می توانست خلعت مرجعیت را اختیار کند، از سویی بالاترین پست های مملکتی تشنه حضور او در آن مسانید بودند، اما مثل تمامی حرکتهای او در تاریخ انقلاب اسلامی خود را وقف وحدت حوزه و دانشگاه کرد.

کاری که در ابتدای مسیر با نگاه تمسخرآمیز برخی جریانات و حتی نهادهای ذیربط مواجه شد. 

دانشگاه امام صادق علیه السلام، دانشگاهیست که به تعبیر مقام معظم رهبری در سال 1384 پدیده ممتاز علمی کشور است و مثل باقی دانشگاه ها نیست. بسیاری از جوانان آرزوی تحصیل دراین نهاد مقدس را دارند اما راه سخت این دانشگاه که نماد اصلی وحدت حوزه و دانشگاه است فقط برای مردان این مسیر هموار است. 

این دانشگاه با تلفیق هدفمند رشته های حقوق، مدیریت، علوم سیاسی، فرهنگ و ارتباطات و اقتصاد با معارف اسلامی درصدد بازتولید علوم انسانی اسلامی، همان دغدغه اصلی رهبر معظم انقلاب است. اما همانطور که اشاره شد در سالهای آغازین دانشگاه حتی در اخذ مجوز این رشته ها و فهم اینکه چه کاری می خواهد در دانشگاه امام صادق علیه السلام اتفاق بیفتد مصائب و مشکلات زیاد بود.

اما بحمدالله امروز این شجره طیبه مسیر خود را پیدا کرده است والگویی نمونه برای دیگر نهادهایی که آرزوی تحقق منویات حضرت امام (ره) را دارند، گشته است.