به گزارش پارس به نقل از فارس، مهدی صبایی بازیگری است که مردم با آن خاطره‌های بسیار خوبی دارند وی در تلویزیون توانسته در آثار خوب و به یادماندنی حضور داشته باشد با این که در سینما شروع خوبی داشت و بازی در آثار کیمیایی برای وی یک امتیاز در اوایل راه به حساب بیاید اما این روند برای او خیلی ادامه نداشت. البته فیلم سینمایی «روز سوم» نیز جزو دیگر آثار سینمایی است که صبایی در آن بازی کرده است. به کارنامه وی که نگاه می‌اندازیم در میابیم که وی در نقش های مختلف و گونه های نمایشی متنوعی حضور پیدا کرده تا نشان دهد یک بازیگر تک بعدی نیست علی رقم علاقه مردم به وی به واسطه آثار به یادماندی که در آن ها بازی داشته است کمرنگ بودنش در سینما ما را بر آن داشت تا با وی گفت‌وگویی داشته باشیم که متن این گفت‌وگو را که در ذیل آمده است مشاهده می‌کنید.

- علت کم‌کاری‌تان در طی سال‌های اخیر چیست، این در شرایطی است که خودتان می‌دانید در بین مردم محبوبیت دارید و با آثاری که بازی کرده‌اید، آنها نسبت به شما خاطره‌های خوبی در ذهن دارند.

صبایی: چرا فکر می‌کنید که من کم‌کارم، اخیراً 5 سریال با بازی بنده از شبکه‌های سیما پخش شده است.

- منظورم حضورتان در آثار سینمایی است. آخرین فیلمی که بازی کردید به کارگردانی جهانگیر الماسی بوده است، به نام «رنج و سرمستی» که البته هنوز اکران نشده است، این در صورتی است که شما بازی خود را در سینما در فیلم‌هایی چون «مرسدس» و «سلطان» به کارگردانی مسعود کیمیایی، آغاز کردید.

صبایی: بله، اگر منظورتان سینما است که باید بگویم شما درست می‌گویید، البته دلیلش مشخص است، شما خود بهتر می‌دانید. از طرفی فیلمنامه‌ها بسیار ضعیف هستند و کارگردان نیز رزومه مشخصی ندارد که نسبت به آن شناخت داشته باشم. البته نکته دیگری که آزاردهنده است حضور بازیگری است که قرار است در مقابل من ایفای نقش کند. به نظرم انتخاب‌ها به صورتی است که نسبت به هم هیچ ارتباطی نداریم.

*حضور همزمان در چند سریال و یک فیلم سینمایی به کارم لطمه زد

- آیا برای خودتان بین سینما و تلویزیون تفاوتی قائل نیستید؛ چراکه فعالیت‌تان در تلویزیون و مخصوصا تله‌فیلم‌های سینمایی پررنگ‌تر بوده است.

صبایی: به هیچ عنوان بین سینما و تلویزیون تفاوت نمی‌گذارم و صادقانه می‌گویم که در حال حاضر این دغدغه را ندارم که به هر قیمتی حاضر باشم در آثار سینمایی بازی کنم. فیلم سینمایی «روز سوم» جزو فیلم‌هایی است که بسیار دوست دارم، این در شرایطی است که نقش کوتاهی در آن ایفا کرده‌ام. فراموش نکنید که در سال 78، فیلمی را بازی کردم که نقش اول آن را نیز عهده‌دار بودم، ولی متأسفانه با تأخیر بسیار زیادی اکران شد و در همان زمان من در چندین سریال حضور پیدا کرده بودم که این خود به روند کاری‌ام لطمه زد.

*بازیگر تازه کار چرا باید از موضع بالا با من حرف بزند

تصور کنید فردی که در مقابل من بازی می‌کند در حد و اندازه من نیست، در مقابل دوربین کار ویژه‌ای انجام نداده است و شاید بزرگ‌ترین کارش همین بوده است که در مقابل دوربین قرار گرفته است. به کنارش می‌روم، به او سلام می‌کنم و او با لحنی که اصلاً اخلاقی نیست، جواب من را می‌دهد و به خوبی احساس می‌کنم که از بالا به بنده نگاه می‌کند. طبیعی است که در چنین شرایطی حاضر نیستم هر فردی را به‌عنوان پارتنر «بازیگر مقابل» بپذیرم.

- در حال حاضر مشغول به چه کاری هستید؟ همانند برخی بازیگران سینما به سمت تئاتر رفته‌اید، کمی در این رابطه برای ما توضیح دهید.

صبایی: در حال حاضر مشغول بازی در یک نمایش با عنوان «فولاد هرگز زنگ نمی‌زند» به کارگردانی زری عماد هستم. برایم بسیار لذت‌بخش است که بعد از 14 سال به روی صحنه تئاتر ایفای نقش می‌کنم و تأثیرات مثبتی را بر روند کاری‌ام خواهد گذاشت. نویسنده این متن سیروس همتی است.

*مسعود کیمیایی تنها دلیل حضورم در «سلطان» شد

- از نوع صحبت کردن‌تان این احساس منتقل می‌شود که سخت‌گیری بیش از حد شما در انتخاب آثار سینمایی باعث شده تا در این فضا کم‌تر حضور پیدا کنید.

صبایی: ببینید، من نام این روند انتخابی‌ام را سخت‌گیری نمی‌گذارم، واقعاً این طور نیست، اگر به کارنامه بنده نگاهی بیندازید، متوجه می‌شوید که در نقش‌های کوتاه نیز حضور داشته‌ام، اما اینکه این نقش‌ها تا چه اندازه در کلیت اثر سینمایی تأثیرگذار است برایم در اولیت قرار دارد، البته گاهی خود کارگردان دلیل می‌شود تا در یک پروژه سینمایی حضور پیدا کنم، همانند فیلم سینمایی «مرسدس» یا «سلطان» که کارگردان‌اش «مسعود کیمیایی» دلیل حضورم بود.

- به کارنامه‌تان که نگاهی می‌اندازیم متوجه می‌شویم که به‌عنوان بازیگر تلاش داشتید نقش‌های مختلف پلیسی، کمدی، اجتماعی و... تجربه کنید. به نظر می‌رسد که از حضور در ژانرهای مختلف نیز ترسی ندارید و برای خود محدودیت قائل نیستید.

صبایی: بنده هیچ ادعایی ندارم و نمی‌گویم بازیگر خیلی متفاوتی هستم، اما همان طور که گفتید به واسطه کارهایی که انجام داده‌ام می‌توانم این ادعا را کنم که در نقش‌های مختلفی بازی کرده‌ام و این توانایی را در خود می‌بینم که در یک فیلمنامه اصولی، درخشش بهتری در ژانرهای مختلف داشته باشم.

*به هر قیمتی مقابل دوربین سینمایی نمی‌روم

- برخی اعتقاد دارند که حضور در سینما به هر قیمت می‌تواند به روند کاری‌شان کمک کند، این نگاه را نداشتید؟

صبایی: نقش‌هایی که پیشنهاد می‌شود خوب دقت می‌کنم که ببینم بدون حضور من و آن نقش چه اتفاقی برای کلیت اثر می‌افتد. اگر تأثیرگذار باشد، قطعاً حضور پیدا می‌کنم، در غیراین‌صورت دغدغه حضور در مقابل دوربین سینما را ندارم.

تصور کنید کارگردان شناخته‌شده نیست، بازیگران فیلم شناخته‌شده نیستند، فیلمنامه خوبی را نمی‌بینیم و همچنین نقش پیشنهادی خوب پرداخت نشده است، در چنین شرایطی واقعاً چرا باید دغدغه حضور داشت؟ بازیگری که انتخاب می‌کنند نه تنها به بنده که در مقابلش بازی می‌کنم چیزی اضافه نمی‌کند، بلکه لطمه هم می‌زند.

*برخورد جمشید مشایخی باعث می‌شود سینه خیز پیشش برویم

- شما خودتان جزو نسل جوانی بودید که در دوره خود وارد این عرصه شدید و به خوبی درخشیدید، نسل فعلی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

صبایی: درواقع به حضور جوان‌ها در این عرصه نیاز داریم و شخصا لازم می‌دانم که چهره‌های جدید وارد فضای تلویزیون و سینما شوند، اما متأسفانه نسلی دارد وارد بازیگری می‌شود که فکر می‌کنند انتهای بازیگری هستند. شما وقتی جمشید مشایخی بازیگر پیشکسوت سینما و تئاتر را می‌بینید، می‌گوید که هم‌چنان مشغول یاد گرفتن هستم و از طرفی در رفتار طوری عمل می‌کنند که شما حاضرید سینه‌خیز پیش‌شان بروید. به نظرتان درست است که یک جوان تازه از راه نرسیده، بیاید و بدون اینکه کاری انجام دهد، ادعا کند.

*کارگردانی که موهایم را از ته زد باعث تعجم شد

طی سال‌های گذشته پیش یک کارگردان بسیار مطرح رفتم که از من برای بازی در فیلمش دعوت کرده بود. او به من گفت باید موهایت را از ته بزنم. چون نمی‌خواهم مخاطب وقتی تو را می‌بیند خنده‌اش بگیرد. در نهایت این کار را انجام دادم، اما در آن زمان به وی گفتم من کار طنز انجام داده‌ام، اما تعداد کارهای جدی‌ام خیلی بیش‌تر از کارهای کمدی‌ام بوده است. درست است که آن گریم به من کمک کرد، اما نوع نگاه این کارگردان من را اذیت کرد و هنوز جرأت نکرده‌ام این را مستقیم به خودش بگویم.

*فیلم خودم را تا پایان سال می‌سازم

- در شرایطی که بسیاری از بازیگران بیکار می‌شوند برای اینکه هم‌چنان بر سر زبان باشند، کارهای مختلفی من‌جمله عکاسی، حضور در تئاتر و یا کارگردانی نیز انجام می‌دهند،‌شاید این کارهای متفرقه دلایل دیگری نیز داشته باشد، اما شخص شما به این فکر نکردید که در حوزه سینما تجربه دیگری غیر از بازیگری داشته باشید؟

صبایی: چند سال پیش قرار بود که یک فیلم را بسازم که به درخواست یکی از دوستانم فیلمنامه را به او دادم؛ چراکه از آن بسیار خوشش آمده بود، اما اخیراً فیلمنامه بسیار خوبی را نوشته‌ام و ان‌شاءالله تا پایان سال آن را خواهم ساخت.

*نباید با دروغ یکدیگر را باد کنیم

- این فیلمنامه یک تله‌فیلم است یا یک اثر سینمایی؟

صبایی: یک تله‌فیلم است، اما بسیاری از دوستانم ابراز داشته‌اند که این فیلم می‌تواند تبدیل به یک اثر سینمایی شود، اما من خودم می‌دانم که حد و اندازه آن یک تله‌فیلم است. به نظرم باد کردن آدم‌ها کار درستی نیست، درواقع حتی می‌توان با تمجید و تعریف‌های دروغین و یا از روی علاقه به آنها با این روش خیانت کرد. شخصا همیشه واقع‌بین بوده‌ام و به خودم دروغ نمی‌گویم.

- بعد از حضور شما در سریال «روزگار جوانی» قطعاً شرایط ویژه‌ای شامل حال‌تان شد، آیا فکر می‌کنید جایگاهی که الان در آن قرار دارید، مناسب خودتان است؟

صبایی: راضی‌ام، حتماً توانایی‌ام همین قدر بوده، اما اشتباهاتی را در مسیر داشته‌ام که باعث شده توانایی خود را در بازی نتوانم به منصه حضور بگذارم. دو سال پشت سر هم تله‌فیلم کار کردم که خب بسیار دیر به نمایش می‌رسد. اولین فیلم سینمایی که در آن حضور پیدا کردم، بسیار دیر به نمایش رسید. سریال‌های چندین قسمتی که زمان و وقتم را می‌گرفت و اجازه نمی داد تا با پروژه‌های دیگری همکاری داشته باشم، یکی دیگر از این دلایل می‌تواند باشد، البته همه کارهایم را دوست دارم.