به گزارشاز پارس به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ در میان موزه‌های عجیب و غریب دنیا، می‌توان به موزه گیاهان ممنوعه، در آمستردام اشاره کرد.

این موزه در سال 1985 میلادی و تنها یک روز پس از افتتاح آن توسط فردی به نام «بن درونکرز» و دوستانش، به دستور مستقیم شخص وزیر دادگستری هلند، بسته شد.

البته با پیگیری‌های درونکرز، موزه گیاهان ممنوعه پس از یک هفته مجدداً بازگشایی و به فعالیت خود ادامه داد.

در این موزه مجموعه‌ای شامل 7000 نوع مختلف از انواع مواد مخدر وجود دارد که درونکرز آن ها را از سفرهای متعدد خود به نقاط مختلف جهان گردآوری کرده است.

مؤسس این موزه هدف اصلی خود از راه‌اندازی آن را آشنا کردن مردم با این گیاهان مخدر و تلاش‌های بسیاری برای پیشگیری از مصرف آن‌ها ذکر کرده است.

موزه گیاهان ممنوعه آمستردام، رویکردی علمی- تحقیقاتی نیز دارد و در آن اطلاعاتی تخصصی در خصوص هر یک از گیاهان مخدر و عواقب اعتیاد به آن‌ها همراه با تصاویر و اسلاید و فیلم ارائه می‌شود. همچنین در بخشی از این موزه این امکان فراهم شده است تا بازدیدکنندگان تمامی سؤالات خود در مورد گیاهان مخدر را مطرح کرده و از کارشناسان پاسخ دریافت کنند.

در بخش دیگری از موزه فوق که قدیمی‌ترین و مهم‌ترین موزه تخصصی در زمینه مواد مخدر در جهان است، به استفاده از این مواد در صنعت لباس و لوازم آرایشی پرداخته شده است.

همچنین مسئولان این موزه تلاش کرده‌اند تا جایگاه این گیاهان را در فرهنگ‌های مختلف معرفی کنند.

علاوه بر نمونه‌های واقعی از مواد مخدر، آثاری هنری در زمینه مصرف این مواد و اثرات سوء آنها نیز در معرض نمایش گذاشته شده است.

از زمان افتتاح این موزه در سال 1985 تاکنون بیش از 2 میلیون نفر از آن بازدید کرده‌اند، یعنی به طور متوسط سالانه 95 هزار نفر از موزه گیاهان ممنوعه دیدن می‌کنند.

موزه گیاهان ممنوعه آمستردام پس از بازسازی در سال 2012 میلادی توسط وزیر پیشین آموزش، علوم و فرهنگ هلند بازگشایی شد.