«بگم بگم»های دیپلماتیک رئیس سازمان سینمایی!

نکته اینجاست که مگر همه افراد و رسانههایی که نسبت به اقدام خلاف منطق و عجیب حذف عنوان «فجر» از مهمترین جشنواره فیلم کشورمان در آن دایره قابل تعریفند؟!
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- مصطفی شاهکرمی- یکم: از چند روز پیش که حجتالله ایوبی، رئیس سازمان سینمایی حکم رضا میرکریمی را به عنوان دبیر بخش بینالملل جشنواره فیلم سابقاً فجر! اعلام کرد و در متن حکم دبیری میرکریمی عنوان «جشنواره فیلم ایران» را بر بخش بینالملل گذاشت، بسیاری از دلسوزان و رسانههای ارزشی که در حفظ و اعتلای اهداف نظام و انقلاب کارنامه و شناسنامه مشخصی دارند به انحای مختلف تذکرات دلسوزانهای را ارائه کردند. اهمیت مسئله باعث شد که بخش خبری20:30 نیز ضمن بررسی واکنش رسانهها نظر چند نفر از سینماگران را نیز جویا شده بود که جملگی بر این مسئله اتفاق نظر داشتند که نام «فجر» شناسنامه و وجه تمایز جشنواره سینمای ایران با دیگر جشنوارههاست و تغییر اسم ناگهانی یک جشنواره پس از برگزاری سی و اندی سال، اقدامی خلاف عقل و منطق و در جهان بیسابقه بوده است.
رئیس سازمان سینمایی در تازهترین واکنش عصبی و تندی که به نوعی باز کردن پای «بگمبگم»های فضای سیاسی به عرصه فرهنگ و هنر است در سایت شخصیاش نوشته است: «این روزها نشر یک خبر نادرست در رسانهها سبب شد تا برخی از مدیران سابق سینمایی و غیرسینمایی گذشته، فریاد وا انقلابا سر دهند. آنها البته از برنامههایمان برای برگزاری جشنواره فجر باشکوه بهخوبی آگاهند. آنها همچنین نیک میدانند که مرادمان از ایران نگاه ایرانی در سینماست نه پرچمی که آنها به نام مکتب ایرانی در برابر مکتب اسلام ناب محمدی برافراشتند. از این دوستان میخواهم که نگذارند از مدیریت انقلابی و ارزشی آنها پرده برداریم. ... نگذارید پردهها برافتد!»
معاون وزیر ارشاد با فرافکنی و به نوعی فرار به جلو سعی دارد از زیر بار اقدام عجیب و غیرمنطقی حذف عنوان «فجر» از بخش بینالملل جشنواره فیلم فجر فرار کند. ایوبی با برچسب زدن به مخالفان اقدامش سعی دارد تمامی کسانی را که به این مسئله معترضند در جبهه موافقان و همراهان مدیران سابق سازمان سینمایی در دولت قبل تعریف کند تا جملگی آنها را با برچسب «منادیان مکتب ایرانی» به گوشهای براند! اینکه بین مدیران دولت یازدهم با مسئولان دولت قبل نوعی «بگمبگم» در جریان است یک موضوع بدیهی و روشن است. اما نکته اینجاست که مگر همه افراد و رسانههایی که نسبت به اقدام خلاف منطق و عجیب حذف عنوان «فجر» از مهمترین جشنواره فیلم کشورمان در آن دایره قابل تعریفند؟!
همچنین چند روز پیش ایوبی در واکنشی که نشاندهنده عصبیت و مواجهه از سر توهم «دشمنپنداری دیگران» بود به جای قبول اشتباه مهلک و غیرقابل توجیه در حذف نام فجر از مهمترین جشنواره سینمایی کشور، اقدام صداوسیما در پوشش اخبار مربوط به مخالفت رسانهها و سینماگران با این حرکت، پوشش این واقعه را «شبههافکنی»، «سراسر کذب و نادرست»، «تشویش افکار عمومی» و عناوینی از این دست قلمداد کرد. اما نکته جالب توجه اینکه ایوبی ادعایی را در نامهاش به رئیس رسانه ملی مطرح کرده که به وضوح خرج کردن جایگاه و موقعیت مقام معظم رهبری برای مفروضات ذهنی خویش است. ایوبی گفته است: «این برنامه علاوه بر نشر خبر کذب، سینمای پرافتخار کشور را که مورد حمایت بیدریغ مقام معظم رهبری است در مقابل ارزشهای اسلامی و انقلابی قرار داده است.» معلوم نیست منظور ایوبی از سینمایی که مورد حمایت بیدریغ مقام معظم رهبری است، همین سینمایی است که کمترین تناسبی با انقلاب، نظام و اهداف استراتژیکش ندارد یا سینمایی که مولد و زایشگاه نوزادان مجهولالهویهای مثل فیلم «خانه دختر» است که غیرتمندی را به چالش میکشد، یا فیلم «خانه پدری» که باورهای مذهبی و رعایت عدم اختلاط محرم و نامحرم و عفاف و پاکدامنی دختران و... را مزاحم و مانع پیشرفت و آوانگارد شدن نسلهای تازه میپندارد؟! شاید هم منظور وی از سینمایی که مورد حمایت بیدریغ رهبری است، همان جشنوارهای است که حتی حاضر نبود فیلم «شیار 143» را در جشنواره فیلم فجر انقلاب اسلامی راه بدهد؟! شاید هم فیلم«عصبانی نیستم» که بیانیهای بلندبالا برای محاکمه نظام در دفاع از فتنهگران منظور وی است؟!
دوم: نکته دیگری که در این بحث قابل توجه و تذکر است اقدام توجیهگرانه و به اصطلاح عوام ماستمالی کردن این اقدام عجیب مسئولان وزارت ارشاد توسط برخی افراد و رسانههای همسو با مدیران مستقر در این وزارتخانه است. برخی از این افراد که با آمدن هر دولتی با هر گرایشی در زمره سینه چاکان آنها و منتقد مسئولان سابق «حنجره و قلمفرسایی» میکنند و به تعبیری سعی دارند در مسیر باد به هر سویی که انتفاع آنها طلب میکند، خوش رقصی کنند، در این واقعه نقش کاسه داغتر از آش را به نحوی بازی کردهاند که مسیر ارتزاق و معیشتشان دچار تکانههای شدید نگردد! نکتهای که این دوستان نمیخواهند به آن توجه کنند این است که چه کسی گفته اگر زمان برگزاری یک جشنواره یا فستیوال تغییر کرد باید اسم آن هم تغییر کند؟! چه کسی گفته اگر جشنواره فیلم فجر مثلاً در تیرماه برگزار شود، دیگر نمیشود به آن گفت «جشنواره فیلم فجر»؟! کلام آخر اینکه هر دو بخش داخلی و بینالملل جشنواره فیلم فجر زیر چتر نام «فجر» شناخته شده و میشوند، به همین دلیل جدا و پیوسته برگزار شدن این دو بخش نافی عنوان «فجر» نیست.
ارسال نظر