خدا از اینها بیشترین نفرت را دارد
امام باقر (ع) فرموده اند: «موسى «ع» گفت: پروردگارا! از کدام یک از بندگانت بیشتر نفرت دارى؟...»
به گزارش پار به نقل از قدس، تلاش و کوشش و پرهیز از تنبلی و بی عاری در اسلام بسیار مورد تاکید و توصیه آیات و روایات است، آنچنان که خداوند در آیه 78 سوره مبارکه غافر می فرماید: « ... فَإِذا جاءَ أَمْرُ اللَّهِ قُضِیَ بِالْحَقِّ، وَ خَسِرَ هُنالِکَ الْمُبْطِلُونَ؛ ... چون فرمان خدا در رسد (و رستاخیز برپا گردد)، به حق داورى خواهد شد، و در آنجاست که باطلگرایان (باطل اندیشان، ولگردان)، زیانکار خواهند بود.
همچنین روایت است که هر گاه پیامبر اکرم (ص) به مردى نگاه مى کرد و از او خوشش مى آمد، مى پرسید: «کارى دارد؟» اگر مى گفتند: نه، مى فرمود: «از چشمم افتاد.» پرسیدند: اى پیامبر خدا چرا چنین است؟ فرمودند: «براى اینکه مؤمن اگر حرفه اى نداشته باشد با دینش زندگى مىکند (و به نام دین، بار دوش این و آن مىشود).»
امام صادق (ع) از پیامبر (ص) نقل کرده اند: «هر کس بار زندگى خویش را بر دوش دیگران نهد ملعون است.»
امیرمومنان علی (ع) نیز در این باره می فرمایند: «اگر شغل خستگى و رنج دارد، بیکارى مدام نیز مایه فساد و تباهى است.»
امام باقر (ع) فرموده اند: «موسى «ع» گفت: پروردگارا! از کدام یک از بندگانت بیشتر نفرت دارى؟ خداوند فرمود: «آن کس که شب هنگام چون مردار است و روز بیکار.»
همان حضرت (ع) می فرمایند: «پیامبر خدا (ص) فرمودند: صدقه دادن به ثروتمند روا نیست، و همچنین به نیرومند تندرست، و به صاحب حرفه، و به انسان قادر بر کار.»
(اصحاب گفتند:) پرسیدیم: مقصود از این سخن چیست؟ فرمودند: «بر کسى که مى تواند از گرفتن صدقه خوددارى کند، گرفتن آن حلال نیست.»
علاوه بر این، امام صادق (ع) فرموده اند: «... از پیامبر «ص» چنین رسیده است: گروه هایى از امّت من دعایشان مستجاب نمىشود: ... و (یکى) مردى که در خانه مى نشیند و مى گوید: پروردگارا! روزى مرا برسان! و به طلب روزى بیرون نمى رود. خداى بزرگ به او مى گوید: «اى بنده من! مگر بدن سالم به تو ندادم، تا دنبال کار روى و روزى خود را به دست آورى؟ ...».
ایشان همچنین می فرمایند: «براى گناهکار بودن شخص همین بس، که به عائله خویش نرسد.»
و از امام کاظم (ع) است که: «خداى بزرگ از بنده پُرخواب بیزار است، خدا از بنده بیکار متنفر است.»
پی نوشت ها:
وسائل الشیعه
عدّة الدّاعى
بحارالانوار
سفینة البحار
کوشش بیهوده به از خفتگی است ( مولوی )
تشکر از مطالب خوبتان.