پايگاه خبري تحليلي «پارس»- «راهنمای کتاب» برای محققان و همه‌چیزدانان و نویسندگان نوشته نشده است. کتابچه‌ای است مثلِ بسیاری کتاب‌های دیگر که برای «مردم» نوشته می‌شوند. در ایران فراموش کرده‌ایم که کتاب را برای مردم می‌نویسیم. صنعتِ نشرِ ما مثلِ تیم فوتبالی‌ست که همه چیز دارد جز بازیکن. سال‌هاست که مدیرانِ باشگاه در اتاقِ جلسات گردِ‌ هم می‌آیند تا این مشکل را حل کنند. اما بازیکنان از برچسب‌هایی که روی باشگاه خورده است گریزان‌اند و نکتهٔ جالب اینجاست که مدیران باشگاه هم هر وقت دربارهٔ حل مشکل حرف می‌زنند، روی سخن‌شان با بازیکنان نیست. 

کتاب را برای مردم نمی‌نویسیم، جشن‌ها و جشنواره‌ها و نمایشگاه‌ها را برای مردم برگزار نمی‌کنیم. سیاست‌ها را برای مردم تدوین نمی‌کنیم. جریان کتابخوانی در کشور مصداقِ «خودگویی و خودخندی» است. «راهنمای کتاب» قدمی‌ست در راهِ حرف زدن با مردم. می‌خواهد با مردم از اهمیتِ مطالعه بگوید و نشان‌شان بدهد که چطور می‌توان از مطالعه لذت برد. این کتابچه نوشته‌ای بی‌نقص است؟ این کتابچه راهنمایی جامع و کامل است؟ این کتابچه حلالِ‌ مشکلِ کتاب‌نخوانی است؟ نه، هیچ کدام از این‌ها را نمی‌توان ادعا کرد. تنها ادعایی که شاید بتوان از آن دفاع کرد این است: راهنمای کتاب یک قدمِ اولیه است برای شروعِ گفتگو با مردم. قدم‌های اول ترسان و لرزان و نااستوارند. اما همواره همه چیز از قدمِ اول شروع می‌شود؛ اگر ادامه پیدا کند.

مخاطبِ هدفِ‌ «راهنمای کتاب» کسی‌ست که بالقوه کتابخوان است و می‌توان به آیندهٔ او در کتابخوانی امیدوار بود. ما به مردم امر می‌کنیم که کتاب بخوانند اما دربارهٔ راه و رسمِ مطالعه چیزی نمی‌گوییم. این کتاب تلاشی است برای راهنمایی مردم. «راهنمای کتاب» دستورالعملی جامع و حکمی حتمی نیست. قطعاً دیگران هم راه‌هایی برای پیشنهاد دارند.

نویسنده: حسام الدین مطهری

نوبتِ چاپ: اول/ 1393

96 صفحه/رقعی/ 5000تومان

برای تهیه این کتاب می توانید با شماره تلفن 32351709-031 تماس حاصل نمایید.

rahnamaye ketab