همکاری میراث فرهنگی ایران و ترکیه
مدیر کل امور موزه های کشور از برگزاری جلسه ای برای پیش نویس و تصویب برخی از مفاد تفاهمنامه ای بین متولیان میراث فرهنگی ایران و ترکیه و اینترپل ترکیه خبر داد و گفت: در این جلسه مشترک قرار شد همکاری های بین دو کشور ایران و ترکیه در زمینه پیشگیری از قاچاق اشیاء تاریخی و فرهنگی گسترش پیدا کند به همین منظور در آینده تفاهمنامه ای بین دو کشور امضا می شود.
به گزارش پارس، محمدرضا کارگر به مهر گفت: طی دو روز گذشته نشست مشترکی بین طرف ایرانی و ترک برای آشنایی با قوانین، مقررات و دستاوردهای ایران و پیشگیری و یا مبارزه با قاچاق اشیاء تاریخی و استرداد اموال تاریخی برگزار شد و متولیان میراث فرهنگی و اینترپل ترکیه با شرایط موجود در ایران آشنا شدند.
کارگر ادامه داد: در نظر داریم تا همکاری های بیشتری با ترکیه داشته باشیم و این همکاری با کشورهای دیگر نیز تداوم داشته باشد. ایجاد زمینه های مناسب پیشگیری از قاچاق اشیای فرهنگی و تاریخی در عرصه های بین المللی و تصویب قوانین بازدارنده در سطح سازمانهای جهانی از جمله یونسکو و سازمان ملل بخشی از این مذاکرات بود.
وی افزود: از موارد دیگری که در این جلسه به تفاهم رسیدیم این بود که در قالب همکاری تنگاتنگ تحت پوشش کنوانسیون 1970 که کشورهای عضو را به همکاری در استرداد اموال تاریخی وادار میکند ارتباط بیشتری برقرار کنیم. همچنین موانعی برای قاچاق اشیاء تاریخی ایجاد شود. ما تجارب خود را در این زمینه در اختیار طرف ترک قرار دادیم آنها نیز قبول کردند که این تجارب را در اختیار ما بگذارند در این میان قوانینی وجود دارد که ممکن است دو کشور به آن توجه بیشتری نشان دهند و از آن در کشور خودشان استفاده کنند.
مدیر کل امور موزه های کشور تصریح کرد: مورد دیگر آموزش برای دو طرف بود. ما با کشور ترکیه مرز مشترک گسترده ای داریم. مرز ترکیه برای قاچاق اموال تاریخی ایران و انتقال به کشورهای دیگر بهتر انجام می شود.
کارگر خاطر نشان کرد: قرار شد دو ماه دیگر پیشنهادات طرفین به این مصوبات اضافه شود تا پس از آن دو کشور تصمیم بگیرند که این تفاهم نامه چه زمانی و بین کدام یک از متولیان میراث فرهنگی ایران و ترکیه به امضا برسد.
ارسال نظر