به گزارش پارس به نقل از مهر، دانشنامه مطبوعات جهان اسلام با هدف ارائه گزارش جامعی از مطبوعات جهان اسلام و زیر نظر علی اکبر ولایتی تولید شده که در مجموع، اطلاعات بیش از 200 نشریه اسلامی که به‌صورت روزنامه، هفته‌نامه، ماهنامه یا فصلنامه به زبان‌های انگلیسی، عربی، فرانسه، فارسی، آلمانی، ترکی استانبولی، روسی و اردو، از کشورهاي مختلف اعم از امریکا، کانادا، انگلستان، آلمان، فرانسه، ترکیه، عربستان، کویت، عراق، ایران، اردن، پاکستان،هندوستان، آفریقاي جنوبی، مراکش، مصر، بحرین، فلسطین، روسیه، سوریه، لبنان و قزاقستان منتشر می‌شوند، در آن جمع آوری شده است.

در این دانشنامه تلاش شده که هر نشریه‌ای که با رویکرد اسلامی منتشر می شود (نه نشریات آنلاین) با هر تیراژ و در هرسطح توزیعی اعم از محدود یا گسترده، و مذاهب گوناگون اسلامی مورد بررسی قرار گیرد، تا تلاش مذاهب مختلف اسلامی براي انتشار عقاید اسلامی خاص نیز مورد مطالعه قرار گیرد. برای مثال فرقه احمدیه که حتی ورود و انجام اعمال حج برای آنان از سوی دولت عربستان ممنوع شده است و فعالیت رسانه‌ای گسترده‌ای در پاکستان و انگلستان دارند نیز در جامعه مورد بررسی لحاظ شده‌اند، یا نشریات اهل تسنن به زبان فارسی نیز از قلم نیفتاده‌اند.

همچنین در این دانشنامه گروه مخاطبان اعم از زنان، کودکان و جوانان که گروه هدف گردانندگان نشریات هستند، به طورخاص مورد جستجو و بررسی قرار گرفته است.

این دانشنامه در جهت سیاست‌های معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد در دولت یازدهم به منظور استفاده پژوهشگران و صاحب‌نظران، بر روی سایت معاونت قرار گرفته است و علاقه‌مندان می‌توانند برای مطالعه آن می به نشانی اینترنتی زیر مراجعه کنند:

http://www.farhang.gov.ir/ershad_content/media/image/2014/06/183218_orig.pdf