توسعه فعالیتهای فرهنگی در دانشگاهها
معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم از توسعه فعالیتهای فرهنگی در سطح دانشگاه های کشور خبر داد.
به گزارش پارس به نقل از مهر، دکتر ضیاء هاشمی بعد از ظهر چهارشنبه در نشست خبری در شیراز با اشاره به برنامه های فرهنگی وزارت علوم با توجه به شعار امسال گفت: فرهنگ، امسال جایگاه خاصی در مدیریت کلان جامعه پیدا کرده و هیچ حرکت و برنامه ای در جامعه وجود ندارد که مبنای فرهنگی نداشته باشد.
وی با اشاره به اینکه فرهنگ را به عنوان دستورالعمل و شیوه زندگی تلقی می کنیم، افزود: شعار امسال تاکیدی است بر مسیر جامعه ما و فرصتی جدید محسوب می شود که دانشگاه ها تلاش بیشتری داشته باشند.
وی با اعلام اینکه امسال در وزارت علوم برنامه های فرهنگی با عنایت مضاعفی همراه است، ادامه داد: معتقدیم که دانشگاهیان ما اعم از اساتید و دانشجویان باید با انگیزه مضاعف در راستای رشد جامعه حرکت کنند و توسعه فرهنگی به این معنا می دانیم که انگیزه و علاقه جامعه مبنی بر اهداف بلند و متعالی و ارزشهای اصیل دینی و اسلامی جامعه ما به سمت پیشرفت و توسعه هدایت شود.
معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم با اشاره به اینکه در دانشگاه ها این هدف با جلب مشارکت دانشگاهیان محقق می شود، عنوان کرد: کار وزارت علوم بسترسازی برای جلب مشارکت دانشگاهیان در حوزه ها و برنامه های فرهنگی، قرآنی و توسعه همه جانبه این برنامه ها و فعالیتهای علمی است.
هاشمی با تاکید بر اینکه حرکتی که امسال شروع می شود را در سالهای آینده نیز تداوم خواهیم داد، گفت: همدلی و همکاری مشترک دانشگاهیان موجب اعتلای دانشگاهیان نیز خواهد شد.
در ادامه جلسه خبرنگاری در خصوص اعضای هیئت نظارت بر نشریات دانشجویی پرسید و اینکه این هیئت در اغلب مواقع منتسب ریاست دانشگاه هستند و در این خصوص باید بازنگری شود، گفت: اینکه گفته شود هیئت نظارت بر نشریات دانشجویی منتسب به رئیس دانشگاه ها هستند باید در نظر داشت که در این هیئت اعضای مختلفی حضور دارند که شامل معاون فرهنگی، تعدادی از اساتید دششنگاه و عضو حقوقدان است، البته تاکید ما بر این است که هیئت مذکور به منافع و مصالح دست اندکاران نشریات یعنی دانشجویان که خود سردبیر یا نویسنده نشریه هستند توجه کند.
وی بیان کرد: اگر به این نتیجه برسیم که هیئتهای نظارت نسبت به مصالح و منافع نشریات توجه کافی ندارند به این موضوع توجه می کنیم و در این ابطه تاکید داریم هیئتهای مذکور در چهارچوب قانون به نیازهای نشریات نیز توجه کنند.
وی گفت: قانون فعلی مانع تامین مصالح دانشجویان در این نشریات نیست و اگر در این رابطه گزارشی منعکس شود ما نیز بررسی می کنیم اما تاکنون گزارشی نرسیده است.
فعالیتهای قرآنی در سطح دانشگاه ها/ حضور موسسات تخصصی قرآنی در دانشگاه ها
معاون فرهنگی وزیر علوم در پاسخ به سئوال خبرنگاری که در مورد فعالیتهای قرآنی در دانشگاه ها پرسید نیز بیان کرد: یکی از سیاستهای وزارت علوم برنامه های انس با قرآن در دانشگاه هاست و یکی از فعالیتهایی ما فعال سازی بخش دانشگاهی نمایشگاه بین المللی قرآن کریم است.
هاشمی با اعلام اینکه این نمایشگاه در ابتدای ماه رمضان برگزار خواهد شد، بیان کرد: با برنامه ریزیهای صورت گرفته حضور دانشگاه در این نمایشگاه پر رنگ تر خواهد شد.
وی خبر داد که امسال پیام نور قرار است با کمک دیگر دانشگاه ها متولی فعالیت جشنواره قرآنی باشد.
هاشمی با اشاره به اینکه بخش دیگری که مد نظر داریم موسساتی هستند که در حوزه قرآن کار تخصصی انجام می دهند که در دانشگاه ها فعال شوند، افزود: جلسات گوناگونی با موسسات این چنینی تشکیل داده ایم و در تعدادی از دانشگاه ها اجرای آزمایشی آن را نیز شروع کرده ایم و قرار است در سایر دانشگاه ها نیز توسعه یابد.
آیین نامه کرسی های آزاد اندیشی در حال بازنگری/ اجرایی کردن اتاق فکر اساتید
وی با اشاره به اینکه هدف اصلی ما کاربردی کردن سیاستهای جدید در برنامه هاست، افزود: در سال جاری دو اولویت داریم یک کرسی های آزاد اندیشی است که بستر مناسبی برای تقویت انگیزه در دانشگاه ها و اساتید محسوب می شود که آیین نامه مربوطه را در حال بازنگری هستیم.
معاون فرهنگی اجتماعی وزیر علوم ادامه داد: اولویت دیگر نیز اتاق فکر اساتید در دانشگاه هاست که در حال اجرایی و عملیاتی کردن آن هستیم.
برخورداری از بینش سیاسی در دانشجویان ضروری است
خبرنگار دیگری در خصوص جوزدگی سیاسی و حزب گرایی در بین دانشجویان و برنامه های وزیر علوم در رابطه با این موضوع پرسید که هاشمی پاسخ داد: جو زدگی و حزب زدگی برای دانشجویان مطلوب نیست اما داشتن بینش سیاسی یک ضرورت محسوب می شود.
وی اظهار داشت: دانشجوی موفق آن است که شرایط سیاسی جامعه را بتواند تحلیل کند و دانشجوی موفق کسی نیست که از سیاست گریزان باشد.
وی تاکید کرد که مشارکت سیاسی و فرهنگی دانشجویان در دانشگاه ها باید بیشتر شود و افزود: راه تحقق افزایش این مشارکت اجرای قانون است زیرا قوانین راه را به ما نشان داده ند که چگونه علاقمندان بتوانند فعالیت سیاسی داشته باشند ضمن اینکه دانشجو نباید پیاده نظام احزاب بیرون دانشگاه باشد.
معاون فرهنگی وزیر علوم گفت: اگر بتوانیم فعالیتهای دانشجویی را ساماندهی کنیم که این کار داریم انجام می دهیم جلوی رفتارهای افراطی و تفریطی را نیز خواهیم گرفت.
هاشمی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر در مورد وضعیت خانه های فرهنگ در سطح دانشگاه ها نیز بیان کرد: خانه های فرهنگ برنامه ای بود که قبل از این همکارانمان داشتند که فعالیتهای فرهنگی کانون مشخص داشته باشد البته بدین معنی نیست که فعالیت فرهنگی محدود به خانه فرهنگ بشود ولی این نگاه که مرکزی وجود داشته باشد که حداقل امکانات لازم برای فعالیتهای فرهنگی در دانشگاه ها تامین شود مورد تایید و تاکید ماست.
وی افزود: دانشگاه های مختلف تلاش کردند که البته بخشی از دانشگاه ها موفق بوده ند و بخشی در حال تلاش هستند که این خانه ها را تاسیس کنند البته نگاه ما این است چه دانشگاه هایی که خانه فرهنگ فعال دارند و چه آنهایی که در حال تاسیس هستند نباید فعالیتهای فرهنگی را منحصر به این خانه ها کنند.
بررسی برای حضور نمایندگان دانشجویان در شورای فرهنگی
معاون وزیر علوم در ادامه سخنان خود در پاسخ به سئوالی در مورد ترکیب شورای فرهنگی و ضرورت حضور نمایندگانی از دانشجویان همچنین بودجه کم فرهنگی اختصاص یافته به تشکلهای ارزشی نیز گفت: تشکلهای دانشجویی بودجه ندارند بلکه ما فعالیتهای فرهنگی را مورد حمایت قرار می دهیم و اگر بنا باشد بودجه ای داشته باشند وابستگی ایجاد می شود به همین خاطر برنامه ها مورد حمایت قرار می گیرند و این حمایت، حمایت از تشکل نیست بلکه از برنامه است.
وی متذکرشد: در سال گذشته حمایت از اردوهای راهیان نور چهار برابر نسبت به سال قبل آن افزایش داشته به گونه ای که در سال ۹۱ حمایت وزارت علوم از اردوهای راهیان نور ۵۲ میلیون تومان بود که در سال ۹۲ به ۱۷۹ میلیون تومان رسید.
هاشمی گفت: نگاه ما بر حضور نمایندگان دانشجویان در شورای فرهنگی نیز مثبت است و بررسیهایی در خصوص شورای فرهنگی داریم که نمایندگان دانشجویان نیز حضور پررنگ تری داشته باشند البته این امر فرآیندهای مختلفی دارد و نمی توان برایش زمان دقیق اعلام کرد.
در ادامه مراسم خبرنگاری در خصوص اساتیدی سئوال کرد که ظرف هشت سال گذشته به خاطر برخی از رویکردهایشان از دانشگاه ها کنار گذاشته شده ند که معاون وزیر علوم نیز پاسخ داد: در این نوع موارد مبنای کار ما قانون است، اگر استادی احساس می کند حقی از او ضایع شده است می تواند مراتب را اعلام کند و ما نیز بررسی می کینم و چنانچه مخالف با قانون بود که مبنای ما همان قانون است اما اگر احساس شود حقی ضایع شده، مورد توجه و بررسی قرار می گیرد.
پیوند دانشگاه و رسانه ضروری است
در ادامه خبرنکاری نیز پیرامون پیوند دانشگاه و رسانه پرسید که هاشمی گفت: پیوند دانشگاه و رسانه به معنای پیوند دو کانون فرهنگ است که مورد تاکید ما نیز قرار دارد.
وی گفت: در دانشگاه ها تولیدات علمی و فعالیتهای فرهنگی زیادی صورت می گیرد که جامعه می تواند از طریق رسانه از این محصولات استفاده کند و نگاه ما بر این است که این پیوند باید تقویت شود.
ارسال نظر