به گزارش پارس، نخستین جلسه قرارگاه آسیب‌های اجتماعی شب گذشته با حضور فرمانده انتظامی تهران، رییس سازمان بهزیستی، رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) و معاون اجتماعی شهرداری تهران در استانداری تهران برگزار شد.

به گزارش ایسنا، سیدحسین هاشمی پس از برگزاری نخستین جلسه قرارگاه آسیب‌های اجتماعی استان تهران در جمع خبرنگاران، گفت: در ابتدای دولت یازدهم برای جمع‌آوری معتادان تنها مرکز شفق با ظرفیت 500 تا 550 نفر پذیرش وجود داشت که در همان ابتدای کار به دلیل شرایط بهداشتی بحرانی این مرکز تعطیل شد. با تلاش دولت در این حوزه، امروز سه مرکز با ظرفیت حدود دو هزار نفر برای جمع‌آوری معتادان ایجاد شده است. مرکزی نیز در فشافویه شهر ری با ظرفیت پنج تا شش هزار نفر در فاز اول برای محکومین موادمخدر ایجاد شده که تلاش می‌کنیم بخشی از ظرفیت این مرکز را برای نگهداری معتادین متجاهر مورد استفاده قرار دهیم.

استاندار تهران با اشاره به اینکه آمار معتادان استان تهران بین 10 تا 15 هزار نفر است، گفت: 70 درصد این معتادان متعلق به سایر شهرستان‌ها هستند.

هاشمی تاکید کرد: ظرفیت پنج هزار و 900 نفری تا آخر شهریور سال جاری برای نگهداری و درمان سه تا شش ماهه در استان تهران ایجاد خواهد شد؛ البته امیدواریم دانشگاه علوم پزشکی مجوزهای لازم را صادر کند تا از بروکراسی اداری خارج شویم و سرعت کار برای ساماندهی این آسیب‌ اجتماعی بیش از پیش افزایش یابد.

وی در ادامه تصریح کرد: این جلسه موجب همکاری و همدلی تمامی دستگاه‌های ذیربط خواهد شد و جلسه بعدی نیز با دستور کار ساماندهی تکدی‌گری برگزار می‌شود. تاکنون مشکل ظرفیت نگهداری داشتیم که با استفاده از مراکز جدید این مشکل مرتفع خواهد شد؛ ضمن اینکه با همکاری قوه قضاییه امیدواریم بتوانیم افرادی که از سایر شهرستان‌ها هستند به شهرستان خود بازگردانده شوند تا تعداد معتادان متجاهر استان تهران مشخص و خدمات بهتری به آنها ارائه شود.

 

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران در مورد جزئیات ساخت و توسعه ساختمان جدید شورای شهر توضیحاتی را ارائه کرد.

 

 

محمد سالاری با اشاره به برخی اخبار درباره جابجایی ساختمان شورای شهر از خیابان بهشت به بوستان ولایت، گفت: در یکی از سایت‌های خبری مصاحبه یکی از مسئولان شهرداری مبنی بر اینکه ساختمان شورای شهر در بوستان ولایت ساخته شود را مشاهده کردم.

 

وی با بیان اینکه قطعا چنین تصمیمی باید توسط شورا اخذ شود و هیچگونه تصمیمی تاکنون مبنی بر ساخت ساختمان جدید شورا در بوستان ولایت گرفته نشده است افزود: ساختمان شورای شهر با توجه به اینکه پارلمان محلی است می بایست دارای شاخص‌های خاص پارلمان باشد اما ساختمان موجود به این منظور ساخته نشده بود و از ابتدا در اختیار شهرداری بوده و بعدا به شورای شهر اختصاص داده شده است و این مسئله سبب شده است که این ساختمان، جامعیت کامل را نداشته باشد و در حال حاضر فضای لازم برای کمیسیون‌ها، مشاوران و سالن های اجتماعات وجود ندارد و حتی سالن اصلی دارای نواقصی است که این موضوع در یکی از جلسات که به ریاست نایب رئیس شورای شهر برگزارشد، تذکر داده شد و در کمیسیون معماری نیز در حال انجام بررسی برای جانمایی هستیم.

وی با بیان اینکه محدوده فعلی ساختمان شورای شهر(خیابان بهشت) بسیار مناسب است گفت: شهرداری تصمیم به تجمیع ساختمان‌های ستادی خود در محدوده پارک شهر دارد و برهمین اساس، ساختمان دیوان عدالت اداری و روزنامه رسمی را خریداری کرده است و در حال خرید مابقی ساختمان ها است و اگر بتوان در این محدوده ساختمان جدید شورا را توسعه یا احداث کنیم خوب است.

وی با بیان اینکه استفاده از ساختمان قدیم مجلس به عنوان ساختمان شورای شهر نیز گزینه‌ای دیگر بود گفت: بااین حال موضوع ساخت ساختمان جدید شورا در بوستان ولایت تاکنون مطرح نشده است.

رئیس کمیته شهرسازی شورای شهر تهران، در خصوص مخالفت برخی اعضای شورا با تصویب یک فوریت طرح صیانت از باغات تهران، توضیحاتی ارائه داد.

محمدمهدی تندگویان در واکنش به برخی از سخنان اعضای شورای شهر تهران در خصوص نیاز به افزایش تعداد کمیسیون معماری و شهرسازی، گفت: این حساسیت‌ها نشان می‌دهد کمیسیون عملکرد خوبی داشته و توانسته با وجود تعداد کم جایگاه خود را به دست بیاورد.

وی با بیان اینکه ما از حضور اعضای شورا در این کمیسیون استقبال می‌کنیم و مشکلی با تغییر ترکیب آن نداریم، گفت: عملا کمیسیون ما دو نفره بود زیرا چمران رئیس شورا آنقدرها وقت نداشتند که درگیر فعالیت‌های کمیسیون باشند، اما ما مدام درگیر لوایح و تذکرات در خصوص موضوعات شهرسازی و معماری بودیم.

رئیس کمیته شهرسازی شورای شهر تهران در پاسخ به این پرسش که چرا برخی اعضای شورای شهر تهران به یک فوریت طرح صیانت از باغات تهران که جایگزین مصوبه برج - باغ‌ها است، رای نداده‌اند گفت: طرحی که از سوی کمیسیون سلامت آورده شد، طرح خاصی نبود و هیچ پیشنهادی برای جایگزینی مصوبه برج - باغ‌ها نداشت. ما معتقدیم باید راه‌حل مناسبی برای حفظ باغات تهران با رعایت حفظ منافع مالکین پیش‌بینی شود.

تندگویان ادامه داد: انتقاداتی که آقایان حقانی و حافظی به مصوبه برج - باغ‌ها دارند، رعایت نشدن روند قانونی کمیسیون تشخیص باغات است، در واقع آنها معتقدند کمیسیون ماده هفت، مرجع قانونی برای تشخیص باغ نبوده؛ بنابراین موضوع برج - باغ‌ها نیز قانونی نیست.

وی یادآور شد: ما از خدا می‌خواهیم که باغ‌های پایتخت حفظ شود اما در عمل می‌بینیم با وجود افزایش جرایم، هنوز هم مالکان به دنبال خشک کردن درختان هستند؛ از آن سو ما نیز خدماتی که باید به این مالکان می‌دادیم مانند حق آب و ...، نداده‌ایم.

به گزارش مهر، در جلسه ۲۵ مرداد شورای شهر تهران یک فوریت طرح صیانت از باغات تصویب شد اما همچنان در دستور کار شورای شهر تهران قرار نگرفته است.

به این یک فوریت ۱۷ نفر از اعضای شورای شهر تهران از جمله، مهدی چمران،‌ ابوالفضل قناعتی، معصومه آباد، ولی‌الله شجاع‌پوریان،‌ علی صابری،‌ رحمت‌اله حافظی،‌ علیرضا دبیر،‌ محسن پیرهادی، ‌پرویز سروری،‌ محسن سرخو،‌ غلامرضا انصاری،‌ محمد حقانی، اقبال شاکری،‌ حبیب کاشانی، احمد حکیمی‌پور، هادی ساعی و مرتضی طلایی رای دادند.

همچنین رضا تقی‌پور،‌ مجتبی شاکری، حجت‌الاسلام عبدالمقیم ناصحی، محمد سالاری، محمد مهدی تندگویان، اسماعیل دوستی، حسین رضازاده و الهه راستگو نیز به این یک فوریت رای ندادند.