رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: در ۸ شهریورماه و در جلسه غیرعلنی انتخابات هیأت رئیسه شورای شهر برگزار می‌شود.

مهدی چمران پس از پایان یکصد و هفتاد و پنجمین جلسه شورای شهر تهران در خصوص برگزاری انتخابات هیأت رئیسه شورای شهر تهران در سال سوم شورای چهارم اظهار داشت: این انتخابات در ۸ شهریورماه و بدون حضور خبرنگاران برگزار می‌شود.

چمران در خصوص کاندیداهای احتمالی در انتخابات هیأت رئیسه، گفت: هنوز نمی‌توان دقیق در این زمینه صحبت کرد.

در این خصوص ابوالفضل قناعتی عضو هیات رییسه شورای شهر تهران هم به خبرنگار مهر گفت: در جلسه ای که با حضور اعضای هیات رییسه چمران،طلایی،راستگو و بنده برگزار شد تصمیم بر این شد که  جهت آرامش و دوری از حاشیه های معمول رای گیری در جلسه غیر علنی برگزار شود . 

محمد حقانی در واکنش به اظهارات هیات رییسه شورای شهر تهران گفت: نباید هیچ موضوعی از دید رسانه ها پنهان باشد و با غیر علنی برگزار شدن جلسه انتخابات هیات رییسه مخالف هستم و دراین رابطه با رییس شورا صحبت خواهیم کرد .

یک فوریت طرح الزام شهرداری تهران به تهیه و ارائه لایحه تفکیک مأموریت‌های فرهنگی، هنری، اجتماعی، ورزشی و تفریحی در شهرداری تهران پس از نظرات و پیشنهادات اعضا به تصویب نرسید.

در جریان یکصد و هفتاد و پنجمین جلسه شورای شهر تهران بررسی یک فوریت طرح «الزام شهرداری تهران به تهیه و ارائه لایحه تفکیک مأموریت‌های ‌فرهنگی، هنری، اجتماعی، ورزشی و تفریحی در شهرداری تهران» در دستور کار اعضا قرار گرفت که در ادامه، مخالفین و موافقین نظرات و پیشنهادات خود را در خصوص یک فوریت طرح مطرح نمودند. در نهایت مقرر شد این طرح به صورت عادی در شورا بررسی شود.

مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران در توضیح یک فوریت طرح اظهار داشت: موضوع، ایجاد یک سازمان و تشکیلات جدید نیست بلکه این است که سازمان فرهنگی و هنری و معاونت فرهنگی ـ اجتماعی شهرداری تهران در بسیاری از موارد فعالیت‌های مشترکی را دارند.

رییس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه خاطر نشان کرد: موضوع مربوط به اصلاحیه تبصره ۲ ماده واحده مصوب برنامه و بودجه شهرداری در سال ۹۴ است.

وی گفت: بایستی فعالیت‌های فرهنگی ـ اجتماعی در معاونت فرهنگی ـ اجتماعی شهرداری و فعالیت‌های فرهنگی ـ هنری در سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران صورت پذیرد و این تفکیک باید انجام شود.

رئیس شورای شهر تهران با تأکید بر اینکه ما هیچ برنامه‌ای برای ایجاد سازمان جدیدی در شهرداری نداریم، گفت: تنها هدف ما تفکیک وظایف در دو سازمان فرهنگی و هنری و معاونت فرهنگی ـ اجتماعی شهرداری است.

عباس جدیدی دیگر عضو شورای شهر تهران نیز در مخالفت یک فوریت طرح اشاره شده تأکید کرد: به دلیل اینکه در ماده ۱۱۳ برنامه پنج ساله شهرداری تهران این موضوع آمده است دیگر نیازی به یک فوریت طرح نداریم و بنده از اعضای شورای شهر می‌خواهم که به یک فوریت این طرح رأی ندهند.

مجتبی شاکری دیگر عضو شورای شهر تهران نیز در موافقت طرح اشاره شده خاطرنشان کرد: اهمیت دستور کاملاً ملموس است، این مسئله یکی از مسائل مهم و ستون فقرات کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران است.

وی تصریح کرد: این موضوع در تبصره دوم بودجه شهرداری تهران نیز آمده است و شهرداری ملزم است که این موضوع را رعایت کند.

وی با اشاره به اینکه بسیاری از مدیران سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در سال‌های اخیر به دلیل کمبود اعتبارات و عدم کسب درآمد در این سازمان زمین خورده‌اند، بیان داشت: امیدواریم با تصویب این طرح، شرایط بهتری برای دو سازمان فرهنگی ـ هنری و معاونت فرهنگی ـ هنری تهران ایجاد شود.

در این جلسه شورای شهر موضوع تغییر نام و نام گذاری ۱۳ خیابان، بوستان، پایانه تاکسی رانی و درالقرآن درمناطق ۳، ۴، ۶، ۹، ۱۲، ۱۴، ۱۷ و ۲۲ به بحث و بررسی گذاشته شد که در نهایت با اکثریت آرا به تصویب رسید.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، درباره ایجاد جایگاه های کوچک سوخت رسانی در شهر تهران ، گفت: این جایگاه ها باید با رعایت مسایل زیست محیطی توسعه یابد.

رحمت اله حافظی در جلسه امروز شورای شهر تهران در بررسی یک فوریت طرح «لغو مصوبه مجوز تشکیل شورای بازنگری، اصلاح و هماهنکی نظامات برنامه ریزی و اجرایی شهرداری تهران» اظهار کرد: این مصوبه ۲۷ شهریورماه سال ۸۶ به تصویب شورای شهر تهران رسیده است تا شورای بازنگری در شهرداری ایجاد شود.

وی با بیان اینکه اشکالاتی در این مصوبه وجود دارد، گفت: بر اساس تبصره چهار این مصوبه باید ساختاری جدید و تخصصی برای  برآورد منابع و برنامه زمانبدی فعالیت ها در مدت زمان دو ماه ایجاد می شد که با گذشت هشت سال هنوز این ساختار تشکیل نشده است. از سویی بر اساس تبصره سوم این مصوبه، شهرداری تهران موظف بوده در بودجه پیشنهادی سنواتی خود نسبت به تعیین اعتبار لازم با همراه برنامه سالانه اقدام کند که این امر محقق نشده است.

رئیس کمیسیون سلامت، شورای شهر تهران با اشاره به تبصره پنجم این مصوبه اعلام کرد: باید کمیته های تخصصی برای نظارت برفعالیت های دستگاه در قبل، حین و بعد از اجرا تعیین شود که این امر مداخله در دستگاه اجرایی است.

وی با اشاره به اینکه کمیسیون فرهنگی نیز با استناد به دلایلی با لغو مصوبه موافق است، ادامه داد: از آنجا که مصوبه مذکور فاقد ساز و کار لازم به منظور اعمال وظایف نظارتی شورای شهر است و به نوعی مداخله در کار اجرایی شهرداری تهران محسوب می شود، کمیسیون بر اساس ظرفیت قانونی، خواستار لغو مصوبه است و  پیشنهاد می شود شهرداری تهران در مدت زمان سه ماه نسبت به ارائه لایحه نظامات برنامه ریزی و اجرایی شهرداری تهران اقدام کند.

وی همچنین در بررسی طرح «الزام شهرداری تهران به ایجاد و تسهیل جایگاه های کوچک سوخت رسانی در تهران(بنزین و گاز)» نیز اعلام کرد: با ایجاد تسهیلات برای مردم موافق هستیم اما نباید این تسهیلات تهدید کننده سلامت مردم شود.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با اشاره به اینکه شهرداری تهران بر اساس برنامه پنج ساله دوم مکلف به تهیه پیوست سلامت برای تمامی پروژه های شهر است، افزود: باید برای این طرح نیز پیوست سلامت تهیه شود، همچنین باید گازهای متصاعد شده در زمان سوختگیری وسایل نقلیه توسط تجهیزات استاندارد جمع آوری شود زیرا این گازها سرطان زا هستند و اگر تعداد ایستگاه­ها در دل محلات افزایش یابد، ایجاد نگرانی خواهد کرد.

حافظی خواستار توجه به نکات ایمنی در ایجاد جایگاه های کوچک سوخت رسانی شد و تاکید کرد: با استفاده از فضای بوستان های شهر تهران برای این امر بشدت مخالف هستیم و شهرداری می تواند از املاک در اختیار یا خریداری شده برای این کار استفاده کند. با اعمال این ملاحظات کمیسیون سلامت موافق اجرای طرح ارائه شده است.