‌به گزارش پارس به نقل از مهر، ساروخانی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در  همایش علمی آسمان آبی- زمین در خصوص طرح آسمان آبی- زمین پاک، گفت: ترافیک در ارتباطات انسانی نقش مستقیم دارد و در ترافیک ارتباطات انسانی سالم از بین می رود. ترافیک نماد توسعه پایدار است.

وی عنوان کرد: ترافیک و به هم ریختن انضباط شهری منابع طبیعی و عمومی ما را تخله می کند و برای اینکه ما بتوانیم با این پدیده برخورد کنیم، نیازمند انگیزه - واکنش هستیم، به این معنا که جرایم دشوار در نظر گرفته شود. 

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران مشکل ترافیک را در دو محور نرم افزاری و سخت افزاری دانست و اظهار کرد: اگر نتوانیم زیر ساخت ها را به خوبی تامین کنیم با مشکلات فراوانی رو به رو می شویم، ولی در کنار زیر ساخت ها برای آرامش و موفقیت نیازمند فرهنگ سازی هستیم و خط سفید یکی از مباحث نرم افزاری و اشاعه فرهنگ است.

ساروخانی تاکید کرد: باید برای اینکه شهروندان خط سفید، گردش به چپ، صحبت با تلفن همراه و ... را رعایت کنند فرهنگ سازی انجام شود. ما باید فرا قانونی عمل کنیم، یعنی کاری کنیم که شهروندان به خودی خود قوانین را رعایت کنند و البته ساختن ذهن انسان ها کار بسیار دشواری است.

وی با اشاره به اینکه نظم در شهر باید جزء عادات انسان ها قرار گیرد تصریح کرد: تخلفات رانندگی باید به عنوان منکر باشند .

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در پایان خاطر نشان کرد: در شهرداری اهداف باید تداوم داشته و پایدار باشند، چرا که این اهداف در صورتی که گام به گام عمل شود به نتیجه می رسند.

ارائه ۱۸ مقاله در همایش علمی آسمان آبی، زمین پاک

دبیر علمی همایش آسمان آبی، زمین پاک از ارائه ۱۸ مقاله در این رویداد علمی خبر داد.

غلامرضا کریمی  اظهار داشت: ۱۵۰ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد که در نهایت ۱۸ مقاله به صورت حضوری و ۱۰ مقاله نیز به صورت پوستر ارائه می شود.

وی بررسی علمی و کارشناسانه فرصت ها و چالش های طرح با کمک استاتید، متخصصان و محققان جامعه علمی، برداشتن موانع عملیاتی ساختن طرح، ارائه راهکارهایی برای زیست شهری مطلوب تر و آگاه سازی شهروندان و زمینه سازی برای تغییر نگرش آن ها در زمینه طرح رعایت خط سفید و مدیریت بهینه پسماند را از مهمترین اهداف برگزاری این همایش علمی عنوان کرد.

کریمی در ادامه تصریح کرد: یکی از محورهای طرح آسمان آبی، زمین پاک انضباط ترافیکی با دو محور احترام به حقوق عابرین پیاده و رعایت خط سفید است که عدم رعایت خط سفید حدود ۳۰ درصد به بار ترافیکی شهر تهران اضافه می کند و عامل بروز ۱۰ درصد از تصادفات خیابانی است.

وی افزود: اگر انظباط ترافیکی و رعایت خط سفید نهادینه شود تاثیر بسیاری در کاهش ترافیک و آلودگی هوای شهر تهران خواهد داشت.

دبیر همایش علمی آسمان آبی، زمین پاک در ادامه با بیان اینکه یکی از چالش های زیست محیطی شهر تهران پسماندها هستند، تصریح کرد: در تهران روزانه ۷ هزار و ۵۰۰ تن زباله جمع آوری می شود که هر سهم هر شهروند تهرانی در سال تولید  ۳۶۰ کیلوگرم زباله است.

همایش علمی آسمان آبی زمین پاک با محورهای چهارگانه مدیریت پسماند، توسعه و نهادینه سازی فرهنگ ترافیک، اخلاق و رفتار شهروندی و ابعاد و موانع اجتماعی طرح آسمان آبی، زمین پاک به همت مرکز علمی کاربردی مرکز آموزش های شهروندی شهرداری تهران امروز در تالار ایوان شمس برگزارشد.