پيرهادي:
بالای ٧٠درصد ساختوسازها طبق مجوز انجام نمیشود
مدیریت شهری در تهران در دو دهه گذشته در زمینه فروش تراکم درست عمل نکرده و اساسا رویکرد کسب درآمد در شهرداری تهران ایراد داشته است.
پايگاه خبري تحليلي «پارس»- «محسن پیرهادی»، رئیس کمیته نظارت شورای شهر تهران در مورد فروش تراكم در گفتگو با شهروند، اين موضوع را ناشی از مجوزهایی میداند که در سالهای گذشته صادر شده اما هنوز اجرا نشده است.
پیرهادی دراینباره میگوید: «امسال میزان صدور پروانه ساخت و به اصطلاح شما تراکم در تهران حدود ٦٠درصد کاهش یافته است. البته این کاهش ربطی به سیاستهای شهرداری تهران ندارد اگر به شهرداری باشد که علاقهمند است تراکم بیشتر بفروشد چون درآمد بیشتری به دست میآورد آنچه میزان صدور پروانه ساخت را کم کرده رکود بازار مسکن است. مسألهای که الان در تهران وجود دارد این است که تعداد زیادی مجوز ساخت در تهران در سالهای گذشته صادر شده اما هنوز ساخته نشده است، این مجوزها در اختیار مالکان است و ما وقتی درباره بحث تراکم و متراکم شدن تهران حرف میزنیم باید به این نکته هم توجه کنیم که در تهران دستکم حدود ٦هزار میلیارد تومان مجوز ساخته نشده در دست مالکان است که البته این آمار را ما تخمین میزنیم و ممکن است بیشتر از این هم باشد.»
به گفته این عضو شورای شهر تهران، «مدیریت شهری در تهران در دو دهه گذشته در زمینه فروش تراکم درست عمل نکرده و اساسا رویکرد کسب درآمد در شهرداری تهران ایراد داشته است.»
او گفت: «ما در تهران برای تولید ثروت در تهران برنامهای نداشتیم. همین امروز از کل ٦٥هزار نفر نیروی شهرداری تهران تنها ٥ نفر در ارتباط با درآمد پایدار و وصول و طراحی آن کار میکنند و در همه ادوار همینطور بوده است. از سوی دیگر شهرداریهای مناطق تحت فشار هستند که تولید درآمد داشته باشند اما گروهی که بتواند مهندسی کند و درآمد پایدار کسب کند ضعیف است و حمایت نمیشود و این ایراد هم به شورا شهر و هم به شهردار تهران وارد است.»
او از درآمد سنگین شهرداریها از محل اخذ جرایم در کمیسیون ماده ١٠٠ هم انتقاد کرد و گفت: «یکی از مشکلاتی که ما امروز در تهران داریم این است که بالای ٧٠درصد ساختوسازها طبق مجوز انجام نمیشود یعنی مالک ساختمان مجوز میگیرد اما طبق مجوزش نمیسازد و بعد میرود کمیسیون ماده ١٠٠ و جریمه میشود و این روندی است که اگرچه درآمدزاست برای شهرداریها اما شهر را در آینده دچار مشکل میکند و ما با این روند در شورا موافق نیستیم.»
این عضو شورا از فعال نبودن سازمان سرمایهگذاری و مشارکتهای مردمی کسب درآمد انتقاد کرد و گفت: «یکی از دلایلی که شهرداری همچنان به کسب درآمد از طریق فروش تراکم وابسته است این است که این سازمان موفق عمل نکرده است و درحال حاضر یکی از ضعیفترین قسمتها در مناطق همین قسمت است درحالیکه باید از همه قسمتها فعالتر و پویاتر باشد.»
از سوی دیگر آنطور که پیرهادی میگوید، مجموعه مدیریت شهری در تهران به دلیل اتکای به درآمد پروانه ساخت عملا خود را از مذاکره و ارتباطگیری با دولت و مجلس بینیاز دیده و تهران نتوانسته برای پروژههای بزرگ شهری از دولت و مجلس اعتبار بگیرند. او ادامه داد: «نتیجه این روند این شده که مجلس و دولت درخصوص مصوبات خوب و گرهگشا برای درآمدهای پایدار شهرداریها کم کار، بياعتماد و بيانگیزه هستند.»
ارسال نظر