نقش سازمان های مردم نهاد در ساماندهی متکدیان/ مرکز تخصصی ترک اعتیاد کودکان معتاد نداریم
دبیر کمیته اجتماعی شورای شهر تهران گفت: برای ساماندهی گدایان و معتادان پایتخت باید نقش فعالانه تری برای سازمان های مردم نهاد این حوزه تعریف کرد زیرا پاکسازی آنها از منظر شهری مشکلی را حل نمی کند.
به گزارش پارس، فاطمه دانشور در گفتگو با مهر با اشاره به انتقاد رئیس جمهور از وضعیت متکدیان و معتادان در سطح کلان شهرها گفت: رسیدگی به این موضوع از وظایف اصلی دولت است و شورا و شهرداری می توانند در این رابطه به دولت کمک کنند اما متاسفانه تعاملات بین بخشی در این حوزه بسیار ضعیف است.
وی ادامه داد: متاسفانه برای حل و رسیدگی به مشکلات کودکان کار، قصد تعامل با تامین اجتماعی را داشتیم که این موضوع بسیار به کندی اتفاق افتاد. تمامی موضوعات بین بخشی به دلیل همین کندی تعامل بین نهادهای مرتبط دچار مشکل است البته گامهایی برای حل این مشکلات از سوی برخی از نهادها مانند نیروی انتظامی و شهرداری برداشته شده اما با توجه به وسعت جامعه هدف کافی نیست.
دانشور با بیان اینکه افراد معتاد خانواده هایشان نیز در معرض خطر اعتیاد قرار دارند گفت: ممکن است زنان و بچه های این افراد معتادان آینده جامعه باشند. این در حالی است که می توان با تقویت سمن ها و نشکل های مردمی از بروز چنین مسائلی پیشگیری کنیم اما متاسفانه سازمانهای مردم نهاد در این رابطه بسیار انگشت شمارند.
وی در ادامه با بیان اینکه آمارهای واقعی درباره تعداد جمعیت معتادان وجود ندارد گفت: آمارهای رسمی فاصله بسیاری با آمارهای مراکز خدماتی دارد.
به گفته دانشور باید نگاه سیستمی و سازمان یافته ای برای حل این مشکل داشته باشیم زیرا نگاه ظاهری نمی تواند این مشکل را به طور دائم در کلانشهرها حل کند. متاسفانه ما مرکز تخصصی ترک اعتیاد کودکان و نوجوانان معتاد را نداریم در دنیا این موضوع در بیمارستانهای تخصصی دنبال می شود تا کودک معتاد بتواند به چرخه زندگی عادی بازگردد.
این عضو شورای شهر تاکید کرد: نگاه پاکسازی بدون حل ریشه ای مشکل اعتیاد در کلانشهرها مانند سامان سراهای شهرداری می ماند که کارتن خواب ها را در شب های زمستانی جمع آوری می کنند، یک وعده غذا به آنها می دهند و دوباره صبح آنها را در سطح شهر رها می کنند. طبیعی است که در این فرایند مشکل ریشه ای حل نمی شود.
دانشور با تاکید بر اینکه سازمانهای مردم نهاد می توانند در کف خیابان درگیر این آسیب شوند و معتادان را با برنامه های حمایتی و علمی به چرخه زندگی سالم بازگردانند گفت: باید بودجه هایی که برای حل مشکل اعتیاد پیش بینی می شود از بستر سازمانهای مردم نهاد هزینه شود و اگر بودجه مناسبی وجود ندارد باید از طریق حمایت بنگاههای اقتصادی بزرگ این بودجه تامین شود.
وی با اشاره به طرح مسئولیت اجتماعی که شورای شهر مدتها اجرایی شدن آن را دنبال می کند گفت: بنگاههای اقتصادی باید با مشارکت شهروندی اداره شود. در حال حاضر برخی از این بنگاهها آمادگی مشارکت پذیری دارند اما جامعه هدف آنها مناسب انتخاب نشده است. به طور مثال به دنبال استعدادیابی در مورد کودکان متمول جامعه هستند در حالی که می شود این هزینهها و فعالیتها را برای حل مشکل معتادان صرف کرد.
ارسال نظر