پايگاه خبري تحليلي «پارس»- فروغ طباطبایی- بار دیگر به دنبال گودبرداری ناایمن در تهران یک ساختمان اداری ریزش کرد و یک مرد میانسال زیر آوار جان سپرد. عملیات گودبرداری ناایمن و غیراصولی همچنان حادثه‌ساز می‌شود. این بار گودبرداری غیراصولی باعث افتادن یک دکل مخابرات در تهران نیز شد. در چند سال گذشته چندین بار ریزش ساختمان مجاور محل گودبرداری و مرگ کارگران و ساکنان ساختمان خبرساز شده است.

حادثه تلخ ، ساعت 8 بامداد در خیابان کریمخان، ابتدای خیابان سنایی رخ داد که طی آن یک ساختمان دوطبقه فروریخت و دکل مخابراتی به ارتفاع 20 متر که در بالای آن نصب شده بود نیز روی آن سقوط کرد.

جلال ملکی، سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در همین رابطه به فرهیختگان گفت: ساعت 8:15 صبح دیروز پس از آنکه به ستاد فرماندهی آتش‌نشانی تهران خبر رسید، یک ساختمان قدیمی دو طبقه ریزش کرده است، بلافاصله کمک‌رسانان چند ایستگاه عازم محل شدند. وی افزود: چون این حادثه قبل از ساعت اداری رخ داده بود کارمندان در این ساختمان حضور نداشتند و یک مرد زیر آوار گرفتار شده بود که امدادگران دست به کار شدند و پس از عملیات 3ساعته جنازه مرد 50 ساله را از زیر آوار بیرون کشیدند. با تایید مرگ این مرد، جنازه به پزشکی قانونی فرستاده شد. او مغازه‌داری بود که در مغازه پایین ساختمان مستقر بود. آتش‌نشانان سپس با تجهیزات ویژه به مهار دکل سقوط کرده پرداختند. ملکی درباره علت وقوع این حادثه گفت: گروهی از اعضای سازمان مهندسی در محل حاضر هستند و قرار است درباره علت این حادثه اظهارنظر کنند. فعلا تا اعلام نظر کارشناسان نمی‌توان درباره علت ریزش ساختمان و سقوط دکل مخابراتی اظهارنظر کرد. وی رعایت نکردن اصول ایمنی، ساده‌انگاری مجریان و کارگران، نبود نظارت دقیق مهندسان ناظر و تخلف برخی از پیمانکاران و مالکان را علل اصلی بروز چنین حوادثی اعلام کرد. یکی از کارشناسان سازمان نظام مهندسی که در محل حضور داشت، گفته است این ساختمان بسیار قدیمی بود و احتمال دارد، نصب دکل روی پشت‌بام آن موجب تخریب شده باشد.

 

uiy

مهندسان ناظرنظارت مستمر ندارند

سالاری، عضور کمیسیون عمران شورای شهر نیز گفت: از نهادهای پیشگیری‌کننده از خطرات ناشی از گودبرداری‌های ناایمن سازمان نظارت مهندسی است. شهرداری نیز مکلف است مهندسان ناظر را موظف کند در فرآیند گودبرداری ساختمان‌ها نظارت مستمر داشته باشند و چنانچه دیدند سازه‌های نگهبان مطابق با مصوبه‌ها نیستند، مراتب را به دستگاه‌های ناظر اطلاع دهند و از ادامه اجرای پروژه جلوگیری کنند و چنانچه مهندسان ناظر در فرآیند ساخت‌وساز و گودبرداری حضور نداشتند باید به کمیته انضباطی معرفی شوند تا با آنها برخورد شود.

سالاری درباره شایعه‌ای مبنی‌بر اینکه مهندسان ناظر امضای خود را به معماران می‌فروشند، گفت: حرف‌هایی در این زمینه شنیده‌ام، اما واقعیت این است که مهندسان ناظر از روز اول شروع کار پروژه در دفتر اسناد رسمی متعهد می‌شوند تا در فرآیند ساخت‌وساز نظارت مستمر داشته باشند، اما عملا این اتفاق نمی‌افتد و آنها حضور مستمر ندارند به همین‌خاطر شاهد وقوع چنین رخدادهای تلخی در گوشه‌وکنار شهر هستیم. وی راه‌چاره برای پیشگیری از وقوع چنین حوادث تلخی را تصویب قوانین یکپارچه از سوی مسئولان و به‌صورت یک سند و ابلاغ آن به نهادهای مربوط عنوان کرد.