گزارش کامل جلسه امروز هیئت دولت/
از مزاح نوبخت با میکروفن تا تعقیب و گریز دولت و دوشغلهها
جلسه هیئت دولت صبح امروز چهارشنبه به ریاست رئیسجمهور تشکیل شد.
به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، هیئت دولت صبح امروز (چهارشنبه) به ریاست حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور برگزار شد.
در حاشیه این جلسه محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت، اولین مقامی بود که به جمع خبرنگاران آمد. البته آقای سخنگو چند دقیقه ای برای برطرف شدن مشکل بلند گوهای حیاط پاستور صبر کرد و از آنجایی که میکروفون وی چندین بار در حین گفتم بسم الله الرحمن الرحیم قطع شد، به مزاح به خبرنگاران گفت که" باید ظاهرا بسم الله را نگیم که قطع نشه! "
نوبخت با بیان اینکه امروز هیئت وزیران ۳ مصوبه داشت، گفت: یکی از مصوبات در ارتباط با انتخاب مجید خدابخش به عنوان استاندار اردبیل، قاسم سلیمانی به عنوان استاندار چهارمحال و بختیاری و علیرضا جهانگیریان به عنوان رئیس سازمان هواپیمایی کشور بود.
* برخورد با دوشغله ها
وی ادامه داد: در این جلسه تاکید شد کماکان دستگاه های اجرایی در خصوص اشتغال ۲ شغله ها با جدیت برخورد کنند و اگر در موارد ضروری برای برخی مشاغل که نیاز به تجربه است و از افراد بازنشسته می خواهند استفاده کنند، حتما مراحل قانونی را برای فعالیت این افراد در نظر بگیرند.
* پرداخت مابه تفاوت قیمت گندم به صورت یارانه ای
سخنگوی دولت با بیان اینکه در جلسه امروز دو تصمیم مهم گرفته شد، از جمله در ارتباط با دو برابر کردن رقم یارانه ها و مابه التفاوت کالاهای اساسی به ویژه در زمینه گندم، اظهار داشت: برای اینکه برخی از کالاهای اساسی مشخص شده به ویژه گندم افزایش پیدا نکند، باید ما به تفاوت نرخ قبلی که ۱۲۲۶ تومان بود با عدد فعلی که ۲۴۷۷ تومان است را دولت به عنوان یارانه پرداخت کند.
نوبخت ادامه داد: هر چند در رسیدگی بودجه سال ۱۳۹۲ و اصلاحیه بحث بودجه تقلیل پیدا کرد اما ۲ کار مهم در این خصوص با تقلیل بودجه به انجام رسید. یکی اینکه رقم مربوط به ردیف یارانه ها و ما به تفاوت ها به ۲ برابر افزایش کرد. از سوی دیگر مبالغی را که برای پیش پرداخت های طرح های فاینانس تا حجم ۲۵ میلیارد دلار تامین شد که ۹ میلیارد دلار طرح های فاینانس ظرف روزهای آینده فعال خواهد شد.
وی افزود: به این ترتیب می توانیم با افزایش رقم یارانه ها اطمینان حاصل کنیم و نگرانی برطرف شود که کالاهای اساسی و به خصوص گندم به هیچ وجه افزایش قیمت ندهند و از سوی دیگر با تزریق بیش از ۹ میلیارد دلار اعتبارات ارزی برای طرح های عمرانی شاهد هم ساخت و سازهای بیشتر و هم اشتغال گسترده تر در کشور شویم.
* ۹ میلیارد دلار فاینانس برای طرح های عمرانی
سخنگوی دولت با تاکید براینکه بیش از یک سال بود که تعداد زیادی از طرح های عمرانی که از طریق فاینانس می توانست فعال شود، به دلیل عدم پیش پرداخت متوقف بود، گفت: اکنون تا حدود ۲۵ میلیارد دلار امکان اجرای طرح های عمرانی به صورت فاینانس وجود دارد که ۹ میلیارد طرح های آن آماده است و ان شا الله در سرارسر کشور فعال می شود.
نوبخت ابراز امیدواری کرد با توجه به اینکه بخشی از منابع ریالی ممکن است در بودجه ۹۲ تحقق پیدا نکند، همان مقدار صرفه جویی شده که از سوی دولت مطرح شد، محقق شود.
وی ادامه داد: خوشبختانه مجلس رای داد. هر چند در رقم بودجه برخی از ارقام غیرواقعی وجود دارد اما با توجه به مجوزی که از مجلس برای تخصیص واقع بینانه در دست داریم، تلاش می کنیم طوری عمل کنیم که تا پایان سال کسری بودجه نداشته باشیم و اقتصاد با ثبات داشته باشیم.
* آمادگی ایرانیان خارج کشور برای سرمایه گذاری در کشور
سخنگوی دولت درخصوص منابع لازم برای اجرای طرح های عمرانی، اظهار داشت: قبلا تاکید شد که ما بتوانیم از همه امکانات لازم برای طرح های عمرانی مان، استفاده کنیم. بخشی از این منابع نزد ایرانیان خارج از کشور است. در سفر اخیر ریاست محترم جمهور به نیویورک، تعداد زیادی از افراد اعلام آمادگی کردند و پس از ۲۴ خرداد تعدادی از ایرانیان خارج کشور، طی تماس با دولت اعلام کردند آمادگی دارند سرمایه شان را در ایران صرف کارهای عمرانی کنند.
نوبخت در پاسخ به این سوال که آقای جهانگیری اعلام کردند وزارت اقتصاد مامور واگذاری ها شده است و این سازوکار چطور خواهد بود و از چه زمانی شروع می شود و چه آثاری بر زندگی مردم خواهد داشت؟ تصریح کرد: طبق قانون مرتبط با اجرایی شدن سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، دولت باید از جایگاه تصدی و مالکیت خارج شود و حتی مدیریت و مالکیتش را به بخش غیردولتی واگذار کند و خودش در جایگاه سیاست گذاری بماند.
نوبخت افزود: در عملکرد گذشته واگذاری ها، بخشی از واگذاری ها به بخش خصوصی نبوده است، در حالی که مصوبه ای وجود دارد که دولت را ملزم می کرد بیش از ۳۷ هزار میلیارد تومان از سهام شرکت ها را بفروشد؛ بنابراین براساس اصل ۴۴ باید واگذاری ها به بخش های شبه دولتی نباشد، بلکه واگذاری ها واقعی باشند. پس سازوکار این موضوع با دقت و به ویژه در حوزه بورس از سوی وزارت اقتصاد بررسی می شود که در آینده مشخص خواهد شد.
* برنامه دولت برای حذف ۳ دهک پردرآمد
وی در مورد حذف سه دهک از پرداخت یارانه ها، گفت: دولت تدبیر و امید تا یک راه منطقی و مناسب و در برگیرنده منافع همه ایرانیان نیابد، امکان ندارد تغییری در برنامه از جمله در بخش هدفمندی یارانه ها داشته باشد که تقریبا همه آحاد مردم با آن مرتبط هستند پس در حال حاضر کارگروه هایی در حال بررسی این موضوع هستند.
سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه مخالف رسانه ای شدن فعالیت های پیش از اتمام کارگروه ها هستیم، گفت: نباید برای مردم دغدغه ایجاد کرد. چون ما فرزندان ملت هستیم و باید بنشینیم بهترین راه ها را برای استفاده از این منابع فراهم کنیم. امروز بعدازظهر هم ستاد مرتبط با هدفمند کردن یارانه ها تشکیل جلسه خواهد داد. هر وقت جمع بندی هایمان را کامل کنیم، می توانیم فرهنگ سازی کنیم و بعد آن را اجرا کنیم.
نوبخت در پاسخ به این سوال که تعامل مجلس و دولت را با توجه به اینکه یک وزیر رای اعتماد نگرفته و استیضاح وزیر علوم در جریان است و نمایندگان طرحی را آماده می کنند تا کسانی که از مجلس رای اعتماد نگرفتند، قادر نباشند پست مدیریتی بگیرند، چگونه ارزیابی می کنید؟ اظهار داشت: مجلس و دولت به عنوان دو قوه با قبول اصل تفکیک قوا هر کدام وظایفی دارند. ما از اینکه مجلس محترم به وظایف قانونی خودش عمل می کند، بسیار خرسندیم و هیچ گونه اعتراضی به این کار نداریم. هر چند بسیار علاقمند بودیم که افراد شایسته ای را که برای وزارت معرفی کردیم رای می آوردند اما عدم رای اعتماد مجلس به منزله عدم توافق حقوقی نیست و ما در موارد مختلفی می توانیم با حفظ استقلال همکاری کنیم.
وی افزود: هر چند در ارتباط با اصلاح قانون بودجه ۹۲، سازوکارهای در نظر دولت شاید عملیاتی تر بود اما آنچه مجلس تصویب کرد، برای ما محترم و لازم الاجرا است. ما همچنان به تقویت و تحکیم روابط بین دولت و مجلس امیدواریم و اعتقادمان بر این است که وجه مشترک دولت و مجلس مردم هستند. به دلیل رفاه مردم، برای آسایش فکری مردم و بهبود معیشت مردم باید هیچ اختلافی نداشته باشیم و بتوانیم با هم همکاری کنیم.
سخنگوی دولت تاکید کرد: این به آن معنا نیست که هر کدام از مجلس و دولت نظر خودشان را نداشته باشند. به هر روی اکنون روابط بین دولت و مجلس مطلوب است و امیدواریم به شرایط و سطوح بالاتری نیز برسیم.
* جمع آوری امضا برای انتصابات وزارت علوم غیرمنتظره است
نوبخت درخصوص نظر دولت پیرامون جمع آوری بیش از ۱۵۰ امضا در واکنش به انتصابات اخیر وزیر علوم، گفت: گرچه این غیرمنتظره است و بدون تردید ملت زیرک و فهیم ایران اینها را مورد مداقه قرار می دهد اما وظیفه دولت پاسخ گویی به سوالات قانونی نمایندگان است. ما همان اعتدال و منش صمیمانه و تحکیم روابط خودمان را با ۲ قوه دیگر ادامه می دهیم.
وی درباره زمان اعلام گزارش صد روزه از سوی رئیس جمهور به مردم نیز اظهار داشت: به زودی رئیس جمهور از طریق رسانه ها همه آن مواردی که از پیش اعلام کرده بود به اطلاع مردم فهیم مان می رساند.
سخنگوی دولت درباره تصمیم گیری درخصوص افزایش سود نرخ بانکی و اوراق مشارکت در جلسه شورای پول و اعتبار تصریح کرد: به محض اینکه نهایی شود حتما آن را رسانه ای می کنیم.
نوبخت درخصوص استخدام بازنشسته ها نیز با بیان اینکه بازنشسته ها استخدام نمی شوند، گفت: طبق قانون فردی که بازنشسته می شود، می تواند با تائید یا تصویب هیئت وزیران و سازوکاری تعریف شده، اعاده به کار شود یا می تواند به صورت خاصی با دولت همکاری کند. این به منزله استخدام نیست.
وی با اشاره به اینکه افراد با تجربه ای طی سال های گذشته بنا به دلایل مختلف از عرصه خدمت گزاری به مردم محروم ماندند یا فرصت را برای خدمت مناسب نمی دانستند، اظهار داشت: ما می توانیم از برخی این افراد برای استفاده بهینه از خدماتشان در قوه مجریه استفاده کنیم. این تعداد بسیار محدود و در حد کسانی است که دارای تجربه های خاصی هستند که از آنها برای خدمت رسانی بهتر می توان استفاده کرد.
*سفرهای استانی در حال مطالعه است
به گفته سخنگوی دولت، قطعا رئیس جمهور در جهت تحکیم روابط و ارتباطات مردمی به استان ها برای دیدار مردم سفر خواهد کرد اماکیفیت سفر و نحوه ارتباط باید با تجربیاتی گذشته، بهتر باشد. به همین جهت این کار در مرحله مطالعه است. به محض جمع بندی به همان ترتیبی که ما معتقدیم، سفرهای استانی می تواند بازدهی مطلوب تر و هزینه های حداقلی داشته باشد.
نوبخت در پاسخ به سوالی در مورد ساعت کار بانک ها، گفت: این موضوع را رسیدگی می کنیم.
*وزیر بهداشت: بازار دارو تا حدودی آرام شده
به گزارش خبرگزاری تسنیم، سیدحسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت نیز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه مهمترین برنامه هایمان آرامش در بازار دارو و همکاری با بیمه ها است، گفت: امیدواریم با همکاری نهادهای ذی ربط اقدامات خوبی در این زمینه انجام شود.
وی افزود: البته ادعا نداریم که همه مشکلات حل شده است ولی بازار دارو تا حدودی آرام شده و قول می دهیم تا آخر سال شرایط بهبود یابد.
* هدف گذاری برای تولید ۷ واکسن
وزیر بهداشت در خصوص کمبود برخی از واکسن ها نیز اظهار داشت: متاسفانه ایران زمانی تامین کننده واکسن برای کشور و منطقه بود ولی اکنون در تمام زمینه ها واردکننده شده ایم.
هاشمی تصریح کرد: ما برای رفع کمبودهایی که در حال حاضر در این زمینه داریم، هدف گذاری کرده ایم که بتوانیم ۷ واکسن مهم را خودمان تولید کنیم.
وی در خصوص داروی بیماری های خاص از جمله ام اس در کشور نیز گفت: بهترین دارو در رابطه با ام اس در ایران تولید می شود و در مورد سایر بیماری های خاص نیز با مشکل کمبود روبرو نیستیم. چون برخی از داروهای آنها به کشور وارد و در داروخانه های مرجع و مهم سراسر کشور توزیع می شود و امیدواریم با همکاری با بیمه ها قیمت آنها را کاهش دهیم.
وزیر آموزش و پرورش: دو ساله محرم سازی مدارس امکان پذیر نیست
به گزارش تسنیم، علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش که به جمع خبرنگاران آمده بود، با اشاره به اولویت های ارائه شده این وزارتخانه در ۴ سال آینده گفت: ما علاوه بر اولویت های اصلی و کلانی که داشتیم و آن را دنبال می کنیم، اولویت های فرعی دیگری نیز داریم که به دنبال اجرایی کردن این برنامه ها هستیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر مشکلات مدارس خارج از کشور نیز گفت: مدارس خارج از کشور لزوما نباید با یک نسخه و یک برنامه اداره شوند.
وزیر آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: باید با توجه به قوانین خاص کشور مورد نظر و مسائل مربوط به خودمان مقرراتی را وضع کنیم.
فانی در خصوص طرح محرم سازی مدارس نیز گفت: طرح محرم سازی مدارس کاری نیست که یک ساله و یا دو ساله انجام شود.
وی اضافه کرد: باید فضایی را درست کنیم تا دختران ما در مدارس و محیط های علمی آزادی عمل بیشتری داشته باشند و طبیعتا این کار زمان بر خواهد بود و بودجه متناسب خود را می خواهد.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه طرح محرم سازی با طرح مسقف کردن مدارس متفاوت است، تأکید کرد: باید با مسئولین ساخت و ساز مدارس گفت وگوهایی را داشته باشیم تا فضا و محیطی مناسب برای دختران ما که در آن آزادی عمل داشته باشند، طراحی کنند.
* ارسال آئین نامه وام مسکن ۶ برابر ودیعه به بانک مرکزی
عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی نیز در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران از پرداخت وام مسکن ۶ برابر ودیعه خبر داد و گفت: آیین نامه وام مسکن ۶ برابر ودیعه، تنظیم شده و به زودی به بانک مرکزی ارسال خواهد شد.
* در صنعت هواپیمایی با متوسط دنیا فاصله داریم
به گزارش خبرگزاری تسنیم، علیرضا جهانگیریان رئیس جدید سازمان هواپیمایی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه گزارش مختصری از صنعت هوایی به هیئت وزیران ارائه داده ام، گفت: متاسفانه در صنعت هواپیمایی هنوز با متوسط سطح دنیا فاصله داریم.
وی افزود: اما شاخص های دیگری همچون نیروی انسانی و سابقه از نکات مثبت ماست و امیدوار هستیم با حمایت دولت به اهداف پیش بینی شده در چشم انداز ۲۰ ساله دست یابیم.
* آخرین وضعیت سفرهای استانی
محمد شریعتمداری معاون اجرایی رئیس جمهور نیز اخرین دولت مردی بود که هنگام خروج از حیاط پاستور در جمع خبرنگاران در خصوص زمان سفرهای استانی رئیس جمهور، گفت: زمان بندی سفرهای استانی در حال تنظیم است و به زودی نیز اطلاع رسانی خواهد شد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی از نمایندگان مجلس عنوان کردند که مشهد نخستین سفر استانی رئیس جمهور خواهد بود، گفت: خیر؛ هنوز هیچ استانی به عنوان مقصد نخستین سفر استانی رئیس جمهور انتخاب نشده است.
ارسال نظر