تحلیلگر آمریکایی:
برای درک نرمش قهرمانانه باید کیهان را بخوانیم
«رهبر عالی ایران از آفند دیپلماتیک روحانی حمایت میکند اما به نظر میرسد شمول نرمش قهرمانانه وی در تاکتیکهاست و نه سیاستها و راهبردها. این موضوع را میتوان از سرمقالههای کیهان فهمید» .
به گزارش پارس ، روزنامه کیهان در ستون ویژه های خود نوشت:
روایت رادیو فردا از مدیریت راهبردی رهبری
تحلیل گران شبکه دولتی انگلیس از زوایای مختلف به بررسی بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار دانشجویان و دانش آموزان پرداختند. امید پارسانژاد در این باره گفت: رهبر ایران همواره از مذاکرات هسته ای حمایت مشروط کرده است. او همان طور که در سخنان اخیرش چندین بار توأم با بدبینی تأکید کرد، هیچ گاه این تردید را باقی نگذاشته که حمایتش از گفت وگوهای هسته ای مشروط است. وی افزود: رهبر جمهوری اسلامی استکبارستیزی را عنصر هویتی برای جمهوری اسلامی می داند و یکی از عناصر مهم نفوذ ایران در منطقه همین مخالفت با اسرائیل و آمریکا در افکار عمومی است که همگی بنیان سیاست خارجی ایران در منطقه را تشکیل می دهند. وی ادامه داد: از سوی دیگر همان طور که رهبر ایران تأکید کرد، عقیده دارد که مشکل غرب و آمریکایی ها با جمهوری اسلامی تنها مسأله هسته ای نیست و بعد از آن نوبت موشک های دوربرد، مخالفت ایران با صلح خاورمیانه، مخالفت با اسرائیل و همچنین مسأله حقوق بشر می رسد. این ها همگی موضوعاتی است که بارها سیاستمداران آمریکایی درباره آن هشدار داده اند و به همین دلیل نکته مورد حمایت آقای خامنه ای این است که حل مسایل هسته ای ایران فارغ از روابط جمهوری اسلامی با آمریکا است.
در همین حال رضا علیجانی از اعضای فراری گروهک موسوم به ملی- مذهبی در مصاحبه با بی بی سی گفت: حمایت رهبر ایران از تیم مذاکره کننده و مأموریت آن بسیار قوی بود؛ هر چند که ایشان گفت خوش بین نیست که توقع از مذاکرات برآورده شود. او همچنین گفت سخنان رهبر ایران مهارکننده اختلاف نظرها بود. علی اصغر رمضانپور نیز گفته است سخنان رهبر ایران تعدیل تنش بین اصولگراها و اصلاح طلبان و نیروهای میانه رو بود. این همان نیاز تیم مذاکره کننده به هماهنگی در داخل است. از سوی دیگر حسین باستانی بولتن نویس متواری ریاست جمهوری در دوره اصلاحات به بی بی سی گفت: رهبر جمهوری اسلامی از تیم مذاکره کننده هسته ای حمایت کرده اما کاملا درباره مذاکرات بدبین است. بنابراین این سوال مطرح است که اگر دورنمای مذاکرات تیره است چرا نباید به مذاکره کنندگان حمله شود و مورد حمایت قرار بگیرند؟
وی با بیان اینکه بیان نشدن این سخنان می توانست فضا را برای مذاکره کنندگان خیلی سنگین تر از آنچه که هست بکند، گفت: ما هنوز نمی دانیم آن نرمش مورد نظر رهبر جمهوری اسلامی در چه حدی است و این امکان وجود دارد که نرمش مورد نظر آن چیزی نباشد که مدنظر غرب است. در همین حال علی افشاری در مصاحبه با رادیو فردا اظهار داشت: رهبر ایران کماکان مواضع قبلی را درباره بی اعتمادی به آمریکا تکرار کرد و اینکه به مذاکره خوش بین نیست. صحبت های آیت الله خامنه ای نشان داد که کماکان دیدگاه او تغییر استراتژیکی پیدا نکرده و اجازه ای که به تیم جدید هسته ای برای شروع مذاکرات داده و اینکه لحن ملایم تر و کارآمدتری را در دست بگیرند، در سطح تاکتیک است ولی از آن مهم تر اینکه می خواهد نشان دهد در داخل نظام دودستگی وجود ندارد و تقریبا هم یکپارچه اند. وی اضافه کرد: این سخن که مذاکرات چه نتیجه بدهد و چه نتیجه ندهد، ان شاءالله ضرری برای ما نخواهد داشت، تحلیلی را تقویت کرد که می گوید رهبر ایران دنبال یک معامله دو سر برد در مذاکرات است؛ اگر این مذاکرات با خطوط قرمزی که تعیین کرده نتیجه بدهد، که نرمش قهرمانانه به نتیجه رسیده اما اگر هم نتیجه ندهد علت بی اعتمادی روشن خواهد شد.
تحلیلگر آمریکایی: برای درک نرمش قهرمانانه باید کیهان را بخوانیم
« رهبر عالی ایران از آفند دیپلماتیک روحانی حمایت می کند اما به نظر می رسد شمول نرمش قهرمانانه وی در تاکتیک هاست و نه سیاست ها و راهبردها. این موضوع را می توان از سرمقاله های کیهان فهمید» . مایکل روبین ضمن تحلیلی که از سوی اندیشکده آمریکن اینترپرایز منتشر شده می نویسد: درک و تصور ایران با درک و تصور غرب تفاوت فلسفی مبنایی دارد. رهبر عالی ایران با سخن گفتن از نرمش قهرمانانه از روحانی حمایت و بر اهمیت آفند دیپلماتیک وی تاکید کرد. با این حال درباره شمول این موضوع بحث وجود دارد. بلافاصله پس از اشاره [آیت الله] خامنه ای به نرمش قهرمانانه چند تن از مشاوران او گفتند که منظور ایشان تغییر در تاکتیک هاست و نه سیاست ها و راهبردها.
روبین با اشاره به نقش روزنامه کیهان در معادلات سیاسی کشورگفت: سرمقاله این روزنامه دلیل دیگری برای نگرانی در رابطه با میزان و چگونگی نرمش ایران در مذاکرات است. بسیاری معتقدند که این روزنامه بیش از سایر رسانه ها، بازتاب دهنده تفکرات رهبر عالی ایران است. وی می افزاید: سرمقاله های کیهان در انتقاد از انگاره اعتمادسازی با غرب است. در مجموع، نویسنده این سرمقاله ها، با اشاره به جنایت های غرب می گوید، ایران در مذاکرات هسته ای آینده باید از دادن امتیاز به غرب اجتناب ورزد. تحلیلگر آمریکایی خاطرنشان کرد: ایران با وجود مواضع عقیدتی، مذاکره می کند و در گذشته نیز با وجود این بیزاری توافقنامه هایی امضا کرد و به آنها متعهد ماند. نظیر آتش بس با رژیم صدام در جنگ ۸ ساله. با این وجود سرمقاله های کیهان به ما یادآور می شوند که ضوابط و معیارهای دیپلماسی مورد نظر غرب با توقع و تصور ایران مبنای فلسفی بسیار متفاوتی دارند.
مایکل روبین اوایل مهر ماه سال جاری در مصاحبه با رادیو فردا گفته بود آمریکا از اینکه نتوانسته فرستاده ای به دیدار رهبر ایران بفرستد تحقیر شده است. روبین معتقد است: محل اصلی تصمیم گیری در ایران، دفتر رهبر جمهوری اسلامی و شخص رهبری است. متاسفانه دیپلمات های ما تنها با وزارت خارجه ایران سخن می گویند. یک چیزی که توجه من را جلب کرده این است دیپلمات های آمریکایی از اینکه می توانند با طرف های ایرانیشان دیدار کنند هیجان زده می شوند. این در حالی است که مثلا وقتی مقام های کشورهای دیگر به ایران می روند، با رهبر ایران به طور مستقیم دیدار می کنند. ما موفق به دیدار معاون وزیر خارجه ایران می شویم در حالی که مقام های دیگر کشورها به دیدار رهبر ایران می روند. و به نظر من این به سخره گرفتن آمریکاست.
وی درباره این سوال که فکر نمی کنید روی کار آمدن روحانی در انتخابات نشانه آمادگی ایران برای مذاکره با آمریکاست، گفت: خیر! به نظر من انتخابات اخیر در ایران، بیشتر از آنکه با تمایل به رابطه با آمریکا مربوط باشد، موضوع سیاست داخلی ایران است. برخی دوست دارند در آمریکا همه چیز را در ارتباط با آمریکا قلمداد کنند، اما در این زمینه باید گفت که این موضوع مربوط به ایران است.
بی صداقتی شیپورچی های اصلاحات در انعکاس راهپیمایی بزرگ ۱۳ آبان
نشریات اصلاح طلب واکنش های مختلفی نسبت به راهپیمایی عظیم روز ملی مبارزه با استکبار جهانی نشان دادند. راهپیمایی روز ۱۳ آبان به قدری گسترده بود که خبرگزاری هایی مانند آسوشیتدپرس آن را بی نظیر و بی سابقه توصیف کردند. برخی محافل سعی کرده بودند با فضاسازی علیه شعار مرگ بر آمریکا، فضای ضد استکباری را کمرنگ کنند اما این تکاپوی سیاسی و رسانه ای موجب جدیت بیشتر مردم برای حضور در مراسم سالگرد تسخیر لانه جاسوسی شیطان بزرگ و اعلام انزجار از آمریکا شد. وسعت بی نظیر این مراسم موجب دو واکنش در رسانه های اصلاح طلب شد. شماری از آنها- از سر میل یا اجبار- به حداقل های وظیفه رسانه ای در انتشار اخبار مهم پایبند ماندند و گزارش راهپیمایی روز ملی مبارزه با استکبار را در صفحات اول خود با تیتر و عکس برجسته کردند اما شمار دیگری از آنها کوشیدند به سانسور این خبر جهانی شده بپردازند و خود را انگشت نما کردند.
روزنامه مردم سالاری روز گذشته عکس اول خود را به این مراسم اختصاص داد و در تیتر آن نوشت « حمایت از مذاکرات هسته ای با تاکتیک نرمش قهرمانانه» . روزنامه آرمان نیز عکس اصلی خود را به راهپیمایی ۱۳ آبان اختصاص داد و تیتر « تجمع ضد استکباری در سراسر ایران- ۱۳ آبان پرشور» را برگزید. عکس یک روزنامه اعتماد هم، راهپیمایی ۱۳ آبان بود که با تیتر « راهپیمایی سراسری ضد آمریکایی در ۱۳ آبان» منتشر شد. عکس مورد توجه اعتماد پوستری از بیلبوردهای صداقت آمریکایی است و در سوتیتر تیتر اعتماد نیز آمده « تابلوهای صداقت آمریکایی به پایتخت بازگشت» . اما روزنامه آفتاب یزد به عکس دوم برای صفحه اول بسنده کرده و تیتر « لغو تحریم ها؛ گام حداقلی غرب برای جلب اعتماد میان ملت ایران» را ترجیح داده است.
اما موضع گیری انگشت نما مربوط به دو روزنامه ایران و شرق است. در حالی که دیروز چند وزیر (بهداشت، آموزش و پرورش، رفاه و ظاهرا علوم) و معاون اجرایی رئیس جمهور در راهپیمایی روز ملی مبارزه با استکبار جهانی حضور داشتند، روزنامه ایران از انتشار تصاویر این راهپیمایی بزرگ و دشمن شکن در صفحه اول خود دریغ کرد و در تیترهای خود نیز تنها یک تیتر یک ستونی کوچک را به خبر اختصاص داد که عبارت بود از؛ « راهپیمایان ۱۳ آبان: مذاکره در چهارچوب نرمش قهرمانانه دنبال شود» . خبر مختصر این تیتر در صفحه ۲۳- صفحه ماقبل آخر- روزنامه ایران کار شده است.
حرفه ای تر از همه روزنامه ها، روزنامه شرق عمل کرده بود که عکس خود را به جای راهپیمایی ضد آمریکایی، به محاکمه محمد مرسی اختصاص داد و تیتری یک ستونی از سعید جلیلی سخنران راهپیمایی ۱۳ آبان به همراه عکس وی منتشر کرد. این در حالی است که همین روزنامه ۲ هفته پیش با تحریف سخنان حمید انصاری، تیتر « دستور امام: حذف مرگ بر آمریکا و شوروی» را به عنوان تیتر بزرگ و اول خود منتشر کرده بود. برخی همکاران نشریات اصلاح طلب در مقاطع مختلف بحرانی طی ۱۵-۱۰ سال گذشته از کشور گریخته و ضمن اخذ پناهندگی از دولت هایی مانند آمریکا و انگلیس، در خدمت شبکه های بی بی سی، صدای آمریکا، رادیو فردا و… درآمده اند. یادآور می شود برخی سایت های اصلاح طلب نیز به سانسور یا حاشیه سازی برای راهپیمایی ۱۳ آبان پرداخته اند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی روز یکشنبه ۱۲آبان در دیدار دانش آموزان و دانشجویان با اشاره به موضوع هسته ای کشورمان و ضمن حمایت از تیم مذاکره کننده فرمودند: ملت باید بیدار باشد، بداند چه اتفاقی دارد می افتد. بعضی از تبلیغات چی های مواجب بگیر دشمن و بعضی از تبلیغات چی های بی مزد و مواجب- از روی ساده لوحی- نتوانند افکار عمومی را گمراه کنند. ایشان همچنین با اشاره به ترفندها و خلاف گویی های دشمن برای فریب افکار عمومی در قضیه هسته ای تاکید کردند: تبلیغات چی های خارجی با شیوه های کاملا ماهرانه تبلیغاتی خط می دهند، در داخل هم بعضی از روی ساده لوحی و بدون اینکه نیت سوئی داشته باشند، بعضی هم واقعا از روی غرض همین را دارند تبلیغ می کنند.
سیاست آمریکا مهار ایران است نه توافق با آن
« تغییر رویکرد و رفتار در قبال ایران برای آمریکا دشوار است چرا که مهار ایران یکی از ستون های قدیمی سیاست آمریکا در خاورمیانه بوده است» . روزنامه لزاکو ضمن انتشار این مطلب نوشت: جمهوری خواهان و دموکرات ها بر سر تحریم ها اتفاق نظر دارند و متقاعد کردن آنها به کاهش تحریم های ایران بسیار مشکل است. این روزنامه فرانسوی با بیان اینکه دولت ایران درصدد عادی سازی روابط با غرب است، نوشت: اگر پای منافع اسرائیل در میان باشد، آمریکا و ایران نمی توانند به توافق برسند. طیفی از مقامات آمریکایی از رئیس جمهور و معاون وی گرفته تا وزیر امور خارجه و معاون وی (شرمن) و اعضای کنگره بارها طی یک ماه اخیر اعلام کرده اند که منافع اسرائیل خط قرمز آنهاست و آنها به خاطر تعامل با ایران، از منافع اسرائیل عبور نخواهند کرد. جو بایدن معاون اوباما در جمع صهیونیست ها اعلام کرده بود اوباما درمیان روسای جمهور آمریکا بیشترین حمایت را از اسرائیل کرده و ما اگر اسرائیل وجود هم نداشت باید هزینه می کردیم و اسرائیل را تأسیس می نمودیم. به نوشته لزاکو کنگره نیز اگر پای قربانی کردن منافع اسرائیل در میان باشد اجازه توافق با ایران را نمی دهد.
ارسال نظر